Isla sam do fizijatra i on nam rece da vise niko preko fonda ne moze da dobije ortopedske cipele, osim djece sa cerebralnom paralizom.
E sto me nerviraju ovako fizijatri kad kazu ne moze.
Citaj draga ovo skinula sma ga sa RZZO.rs
Ортопедске ципеле
Да ли се ортопедске ципеле добијају о трошку осигурања?
Осигураници који због болести или деформитета стопала не могу да користе конфекцијску обућу имају право на ортопедске ципеле са улошцима о трошку здравственог осигурања.
Ортопедске ципеле са улошцима прописује изабрани лекар на основу мишљења два лекара - специјалисте физикалне медицине и ортопеда. Изузетак су једино ортопедске ципеле за елефантијазу.
Ово помагало прописује изабрани лекар на основу мишљења супспецијалисте васкуларне хирургије.
Образац се оверава у матичној филијали РЗЗО, уз оцену лекарске комисије о оправданости прописивања помагала.
Рокови трајања ортопедских ципела зависе од старосне доби осигураника. За младе до 18 година рок трајања ортопедских ципела је 12 месеци, а старији од 18 година ципеле добијају на годину и по дана
Moze se dobiti samo treba da ti pedijatar da obrazac to podnosis u socijalno izlazis pred komisijom i oni odlucuju.Mi smo dobili ali nismo koristili jer su mi ponudili preko Rudo ja odbila jer nisam htela da rizikujem.
bila sma kod ovih Orto-medikal ali meni licno nije mi se svidela sama cilepa jer peta nije bila stabilna ne bih da gnjavim sada jer imam mnogo da pisem o tome.\nije bitno model kako izgleda vec kako je napravljen od cega je napravljen cvrsta peta i onaj subnacionalni kljun nije napravljen kako treba dzaba ti sve to je onaj deo gde podize svodove nogice i formiraju se normalno.Da ne idem off...ja nisma menjala jer nisma htela da rizikujem stavicu ako nije problem sliku ovde od zadnje monikine cipelice kako izgledaju.