cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Korona virus 3.deo

clock-img

11.12.2021, 17:05

clock-img

Marinkela

pencil-img

480

Koliko sam upucenja iako jeste vakcinisani ili ne , mora u izolaciju 2 nedelje.

clock-img

11.12.2021, 17:12

clock-img

flamingos

pencil-img

25423

IZVORNA PORUKA: Marinkela

Ne,valjda ovi iz doma zdravlja bolje znaju od nas.

clock-img

11.12.2021, 17:54

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18867

Vakcinisani ne idu u izolaciju ako im je clan porodice pozitivan.

Zena kolege mm bila pozitivna, kolega radio. Muz moje kume bio pozitivan pre 3 nedelje, ona isla ba posao, i ona i cerka. Vakcinisane sa 3 doze obe. Kum nije primio buster dozu zbog nekih pretraga a kolege kod njega na poslu se razbolele pa i on blaze simptome imao. Tako da... Logicno je da vakcinisani ne budu u izolaciji i pored svega. 

clock-img

11.12.2021, 17:55

clock-img

Marinkela

pencil-img

480

IZVORNA PORUKA: flamingos

IZVORNA PORUKA: Marinkela

Ne,valjda ovi iz doma zdravlja bolje znaju od nas.

Pa dobro. Sigurno da znaju bolje.

clock-img

11.12.2021, 17:59

clock-img

flamingos

pencil-img

25423

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Vakcinisani ne idu u izolaciju ako im je clan porodice pozitivan.

Zena kolege mm bila pozitivna, kolega radio. Muz moje kume bio pozitivan pre 3 nedelje, ona isla ba posao, i ona i cerka. Vakcinisane sa 3 doze obe. Kum nije primio buster dozu zbog nekih pretraga a kolege kod njega na poslu se razbolele pa i on blaze simptome imao. Tako da... Logicno je da vakcinisani ne budu u izolaciji i pored svega. 

Tako je Ivanka.Upravo o tome pišem.Pravila su jasna.Nisam luda da radim nešto mimo protokola.

clock-img

11.12.2021, 18:02

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18867

I moja kuma se testirala i bila negativna. A dr joj je izvinjavala sto ne moze da joj otvori bolovanje, jer nema razloga za to. 😊
Maska, odrzavanje higijene i distanca na poslu i to je to. Savet njenog lekara. 

clock-img

11.12.2021, 20:21

clock-img

Tiziana

pencil-img

2646

Ja radim u privatnoj firmi, ima nas dosta, u zgradi smo na 7 spratova. Idemo po smenama u kancelariju. Vecina kolega je vakcinisana, sa 3 doze.Bez obzira na to, ako nekome npr dete bude pozitivno, a taj neko je bio u kancu, svi sa kojima je taj neko imao kontakt ide u izolaciju 2 ned. 

Nemam pojma da li je po zakonu ili nije. Svako, na kraju krajeva, radi prema sopstvenoj savesti. I tako je i najbolje. 

clock-img

11.12.2021, 21:08

clock-img

flamingos

pencil-img

25423

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Ja radim u privatnoj firmi, ima nas dosta, u zgradi smo na 7 spratova. Idemo po smenama u kancelariju. Vecina kolega je vakcinisana, sa 3 doze.Bez obzira na to, ako nekome npr dete bude pozitivno, a taj neko je bio u kancu, svi sa kojima je taj neko imao kontakt ide u izolaciju 2 ned. 

Nemam pojma da li je po zakonu ili nije. Svako, na kraju krajeva, radi prema sopstvenoj savesti. I tako je i najbolje. 

Kod vas je tako,kod nas je ovako.I ne radim po svojoj savesti,već po preporuci doktorke i ljudi koji su zaduženi za to.Znači-ovi iz doma zdravlja su me zvali eto tako radi reda,što im je dosadno u životu.Ne,već iz razloga da kažu šta i kako dalje.Savest mi je mirna.Brinem i o svojoj porodici,a i o svim ljudima oko sebe.A da,ti radiš u privatnoj firmi,a ovo je državna ustanova.Možda je u tome razlika.Da sam nesavesna i nebrižna,ne bih tražila da mi se dete testira.Nisam bila živa koliko sam brinula.

clock-img

11.12.2021, 21:20

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Dobro vece, da se upisem u klub.

Pozitivna sam. Mm, ja i M.Otisli smo da ovako do hitne jer je mm imao 37 sa 4 i uspanicio se. Nije imao nista od simptoma.Sem sto je bio premoren ali to nismo shvatali ozbiljno jer je on stalno umoran sa posla.I testirali se i ja i M i svi pozitivni. M nema nista. Ja zapusen nos. Mm sad nema temp ali crveno grlo i pre 15min mi kaze nema vise culo mirisa samo ukus.

clock-img

11.12.2021, 21:24

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Mirko, sto lakše da izgurate. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.12.2021, 21:35

clock-img

flamingos

pencil-img

25423

Mirko,hajd da što lakše i brže izgurate.Verujem da ste zabrinuti.Ali,pratite savete doktora,uzimajte terapiju i proćiće.

clock-img

11.12.2021, 22:20

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18867

Mirko, sto pre da vas prodje i sto lakse. Uz vas smo 😊
Moja kuma nije mogla ni slobodne dane da uzme, niti je dr mogla da joj otvori bolovanje. Na poslu nema ko da je menja. Mala privatna firma. A ona bi najradije da sedi kuci 2 nedelje i gleda muza koji ima dijabetes, 2x operusao rak za 3 godine... , dusu zena da odmori. 
A kolega mm, drzavna firma, isto nije nogao da dobija bolovanje jer je vakcinisan. Odmor potrosio pa ni to nije mogao. Imao neke zaradjene dane pa taman poceo da ih koristi kad i on pozitivan. Ajd u izolaciju. 
Nije to tako jednostavno. Prosle god kod mm nekoliko kancelarija u jednom trenutku bilo prazno jer su bili ili pozitivni ili kontakti pa u izolaciji. Nije imao ko da radi. Sad rade normalno. Kaze nije odavno niko bio +. 

clock-img

11.12.2021, 22:46

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Hvala puno.

Bas mi je cudno,  nista nije ni bio znak da imamo.A M je isao u skolu pa na trening pa na rodjendan. Kad pomislim jeza me hvata.I u skoli vise od pola odeljenja ne ide. Prvo mi je to palo napamet. A niko nista nije rekao kao svi stomacni virus.Mm je dobio panklav.M pancef. Ja nista.Iz uz sve to vitamini...

clock-img

11.12.2021, 22:52

clock-img

Tiziana

pencil-img

2646

Ma Ivanka, u ovoj drzavi nista ne funkcionise, potpuno je rasulo. Ali ako slusamo predsednika, bolje je nego u Švajcarskoj. Strasno.
Evo kaze Flamingos ona je trazila da dete bude testirano. U Bgd cim dete sa temperaturom dodje u dz odmah u izolaciju, test pa ako je negativno onda ide kod dr, ako je pozitivno dolazi dr u izolaciju. U jednoj firmi izolacija obavezna, u drugoj sve da umires, a vakciniasan si, nema izolacije. Kod nas deci ne daju antibiotike za koronu, ako je blaga klinicka slika, kod Flamingosa daju 2, a secam se da je Maslacak pisala da u Nemackoj antibiotike dobiju samo oni koji su u bolnici. 
Dakle ne ulazim uopste u to ko je u pravu ko nije, samo konstatujem da je potpuno rasulo. 
Mirko hajde drzite se, nadam se da bude sa blagim simptomima. 

clock-img

11.12.2021, 23:23

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18867

Ne znam Tici... Ocde su kovid ambulante odkicno organizovane. Ne mozes kod lekara ako nisi uradio test. Ako je neg ides kod svog lekara. Nema obilaznog puta. Pa moje dete je 2x testirano za mesec dana. Ali, cinjenica je da vakcinacijom postizemo to da ne bude gomila ljudi u izolaciji. 

clock-img

12.12.2021, 08:28

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Mirko Svirko, kako ste? Želim vam d prođe sa što blažim simptomima. Tako je i kod moje ćerke u vrtiću bilo, vaspitačica je bila pozitivna a nikom nije rekla, samo nije dolazila na posao. Mnogo dece je u to vreme bilo bolesno. Pre neki dan sretnemo Martinu staru vaspitačicu, pita nas da li znamo da je kod M na spratu cela jedna grupa izolovana. Naravno da nismo znali jer opet niko nije našao za shodno da obavesti roditelje. 

clock-img

12.12.2021, 09:27

clock-img

flamingos

pencil-img

25423

Mirko,kako ste?

clock-img

12.12.2021, 10:21

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18867

I ja isto pitam... 

clock-img

12.12.2021, 10:42

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Mirko je pisala u pet ujutru. Nadam se da je razlog nespavanja. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.12.2021, 11:16

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Dobar dan, zenice.

Sve je ok. Nisam mogla da spavam. Zato sam pisala. M je najbolje.  Mi zapuseni malo. Ali u suatini sve je ok.Nema niko temperaturu.

clock-img

12.12.2021, 11:54

clock-img

flamingos

pencil-img

25423

Super Mirko.Samo kad nemate temperaturu.❤

clock-img

12.12.2021, 12:20

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Ja pocela da kasljuckam. A sutra imamo kontrolu vec. 

I kod pedijatra i u kovid ambulanti.

clock-img

12.12.2021, 12:22

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Mirko,držite se! Zašto je dete u izolaciji ako ima neko u kući koronu,a odrasli nisu? Moj muž nije bio u izolaciji, samo su ga poslali da radi test i sutradan na posao. Nije vakcinisan. Totalno je suludo sa tim pravilima. Ja sam za izolaciju cele porodice ukoliko je neko pozitivan. Da li vakcinisan ili ne,svejedno. Svi mogu da budu prenosioci.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.12.2021, 13:37

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Mi smo svi u izolaciji. Ali smo svi i pozitivni.

clock-img

12.12.2021, 15:17

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Mirko brzo ozdravite!
Koliko se sve razlikuje od grada do grada. Ivana, kod nas cela porodica ide u izolaciju ako nisu vakcinisani. Ukoliko jesu, onda ne idu u izolaciju.
Takodje decu nece ni da pogledaju u skolskom dispanzeru vec ih salju u covid ambulantu da se prvo testiraju. Uz to cekaju na hladnoci i po sat i vise vremena.