cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Korona virus 3.deo

clock-img

13.11.2021, 17:20

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

od svega mi u celoj prici nije jasno zasto dele antibiotike i dalje i sakom i kapom. potpuno je jasno da oni nemaju nikakvog uticaja. upala pluca je od viralne pneumonije. na zapadu se antibiotici ukljucuju samo intubiranim pacijentima jel tu postoji znqcajan rizik od sekundarne bakterijske upale.  
svima zelim brzo ozdravljenje!

clock-img

13.11.2021, 17:34

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

J je i na PCR pozitivna naravno, javila odmah uciteljici. Dobili smo obavestenje porukom da ce nas kontaktirati epidemiolog, verovatno u ponedeljak. J ima danas temp 38.5. 

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

13.11.2021, 18:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30442

Ja sam shvatila da daju kada je CRP visok, mojoj mammi je bio preko 200 kada je imala koronu, i AB su joj odmah uključili, a i kod tetke je visok CRP.

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

od svega mi u celoj prici nije jasno zasto dele antibiotike i dalje i sakom i kapom. potpuno je jasno da oni nemaju nikakvog uticaja. upala pluca je od viralne pneumonije. na zapadu se antibiotici ukljucuju samo intubiranim pacijentima jel tu postoji znqcajan rizik od sekundarne bakterijske upale.  

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.11.2021, 18:22

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26985

Sta kaze tetka, Suzi?

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

13.11.2021, 18:24

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

Mojoj svekrvi su dali antibiotik na negativan antigenski, pre nego sto joj je stigao pcr. Kad je taj ispila uveli su joj drugi, a njoj je osim saturavcije sve ok, nema temp, nista je ne boli, snimak pluca ok. 
Potpuno van svake pameti! 

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

clock-img

13.11.2021, 18:48

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Ana, nadam se da ce se svekrva izvuci.
Svima brzo ozdravljenje.

Sto se broja u Nemackoj tice…Nemacka je jedno 10_x_ veca od Srbije, pa procenite koliki je haos sa 40.000 obolelih, kad je kod nas do skora bilo po 7-8-9.000 🙄

clock-img

13.11.2021, 18:52

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Uz to imajte u vidu da nasi vrlo verovatno fingiraju brojeve i obolelih i umrlih… Bar je bilo nagovestaja da se to dogadjalo u prethodnim talasima. Pricalo je vise njih o tome. Radovanovic i onaj Panic, a verovatno je jos neko pricao na tu temu…Uz to sigurno radimo manje testova po glavi stanovnika nego Nemci.

clock-img

13.11.2021, 19:01

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

CRP je nespecificni marker upale ide gore i kod virusnih infekcija ( nesto je malo nizi nego kod bakterijskih) ali cod komlikovanog covida ide na gore. I nema veze sa bakterijama. Moj teca je od prvog dana bio na hemomicinu pa je zaglavio uplau pluca i lezao u smederevu. Ali oni valjda idu tom logikom "nece da smeta" nesto kao progesteron kod trudnica pa dele i kome treba i kome ne treba ( a ne treba nikom za covid).

Upala se kod dobija od virusa i preterane aktivacije imunog sistema tzv citokinske oluje....

clock-img

13.11.2021, 19:12

clock-img

dunja RR

pencil-img

30442

Les, sa nama je bzv porediti, kad svi znamo da mera nikavih nema, a da se brojke povećavaju i smanjuju prema potrebi.
Ali ono što je činjenica je da je Nemačka pre 2 dana oborila rekord po broju zaraženih na dnevnom nivou, od početka korone (jer računam da oni ne lažiraju cifre), meni to ne zvuči obećavajuće.

IZVORNA PORUKA: lesli

Ana, nadam se da ce se svekrva izvuci.
Svima brzo ozdravljenje.

Sto se broja u Nemackoj tice…Nemacka je jedno 10_x_ veca od Srbije, pa procenite koliki je haos sa 40.000 obolelih, kad je kod nas do skora bilo po 7-8-9.000 🙄

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.11.2021, 19:19

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Maslacak, pitanje za tebe…Zasto neke osobe odreaguju na vakcinu “burno”, a neke ne. Pod burno mislim na povisenu temperaturu. Od osoba iz okruzenja koje znam da su primile Fajzera, jedino sam ja imala visoku temperaturu koja je slabo reagovala na paracetamol (u smislu spusti se, ali posle 3h ponovo skoci na 39)Mm, njegova sestra i zet, moja kuma i njen momak i jos jedna poznanica koja je primila Fajzera niko nije imao temperaturu. Ne znam da li sam jos nekog izostavila… Neki nista nisu oset_ili sem bola u ramenu, a neki su imali kao osecaj jeze jedan dan, ali bez temperature.
Da li to znaci da sam dobila covid da bih imala vece sanse za razvoj teze klinicke slike od njih ili ne?I da li ima neke korelacije izmedju titra antitela i reakcija na vakcinu?

clock-img

13.11.2021, 20:09

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Pa da, antibiotici. Juce dr htela Ivi da prepise Hemomicin, kaze, nema ga. Pa joj prepisa drugi. A dete vidno ima bakterijsku infekciju.

clock-img

13.11.2021, 21:13

clock-img

flamingos

pencil-img

25445

Iva,kako ste?

clock-img

14.11.2021, 08:02

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Ana, IvaMark, kakva je situacija?
Mojoj svekrvi je dijagnostifikovana upala pluća tri nedelje nakon prvih simptoma korone. Možda je imala i tada, ali joj je krvna slika bila dobra i nisu joj snimali pluća. I onda joj se odjednom posle toliko vremena vratila temperatura a crp preko 100.

clock-img

14.11.2021, 08:23

clock-img

tacatic

pencil-img

158

IZVORNA PORUKA: Milena18

Mojoj svekrvi je dijagnostifikovana upala pluća tri nedelje nakon prvih simptoma korone. Možda je imala i tada, ali joj je krvna slika bila dobra i nisu joj snimali pluća. I onda joj se odjednom posle toliko vremena vratila temperatura a crp preko 100.

Nadam se da ce bitj bolje.

clock-img

14.11.2021, 09:27

clock-img

flamingos

pencil-img

25445

Milena,želim joj sve najbolje,kao i svima ostalima.Samo da ovo zlo jednom prođe.Iva,kako ste?

clock-img

14.11.2021, 10:29

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Komplikovani kovid po pravilu nastupa posle dve nedelje bolesti. Vrlo je cest scenario da ljudi misle da su ok i da im nista posebno ne fali i onda se stanje iznenada i naglo pogorsa.

Lesli nista se to nezna. Reakcija je individualna. Ni ja nisam imala temperaturu ali jesam osetila vakcinu. Ali mislim da nema korelacije sa jacinom odgovora, moze dobar odgovor antitela i odsustvo reakcije.....

Puno pozdrava i brzo ozdravljenje svima koji su bolesni.

clock-img

14.11.2021, 10:30

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

Mojoj svekrvi su posle 7 dana bolesti rekli to je to. Izleceni ste. 

IZVORNA PORUKA: Milena18

clock-img

14.11.2021, 11:00

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

J je od jutros bez temperature, nos je pece, zapusen, slabo se oseca ali je mnogo bolje nego u petak. L je poceo da kija...videcemo da li ce i njega da zakaci.
Njen razred je dobio karantin do sledece subote. Za nju jos ne znam tacno do kog dana ce biti.
Maslacak, hvala od srca sto si sa nama...mislim na sve ove godine a sada posebno.

clock-img

15.11.2021, 17:13

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Ana,Iva, kako ste? Kako su vaši? 

clock-img

15.11.2021, 17:41

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24785

Iva, kako ste? 

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.11.2021, 17:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34343

Svekrvu su danas skinuli sa neivanzivne ventilacije, vraćena je samo na masku. Saturacija joj je odlična, pritisak dobar, komunicira. Nisam je zvala, neću da se napreže, sigurno je slaba. Ali kaže dr da je to veliki pomak. Nadam se da će se oporaviti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.11.2021, 18:29

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Super da ide na bolje.

clock-img

15.11.2021, 19:16

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Super Ana, bice ona dobro. 

clock-img

15.11.2021, 19:38

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Ana odlicno, lepe vesti 🤗
J je bolje, temperature nema vise....kaslje i dalje, nos je peče.
L sam radila jutros brzi, pojavila se druga bas bleda...sutra i on ima zakazan PCR...on samo kaslje, nema nista drugo.

clock-img

15.11.2021, 21:06

clock-img

flamingos

pencil-img

25445

Budite svi dobro.❤