cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Korona virus 3.deo

clock-img

21.10.2021, 11:29

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Molim Vas ako je neko radio pcr test kod male dece do 3 godine za info - jel moguce raditi pcr iz grla_

Meni nije jasno kako detetu koje nije bilo pozitivno traze negativan test za povratak u vrtic ali eto, i to je moguce.

clock-img

21.10.2021, 11:47

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

PCR može da se radi i iz nosa i iz grla, a najbolje je kad se uzorak uzima iz oba. Samo su štapići za uzimanje uzoraka drugačiji tako da mislim da ne može da se bira kad dođeš na mesto testiranja.
V su uvek radili iz nosa, i antigenski i PCR

clock-img

21.10.2021, 12:32

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

Nato kad je bila negativna na testu? Ako je proslo odredjeno vreme, a vi bili pozitivni, mogao je i njen status u medjuvremenu da se promeni,a da je potpuno bez simptoma.

IZVORNA PORUKA: nata11

Molim Vas ako je neko radio pcr test kod male dece do 3 godine za info - jel moguce raditi pcr iz grla_

Meni nije jasno kako detetu koje nije bilo pozitivno traze negativan test za povratak u vrtic ali eto, i to je moguce.

clock-img

22.10.2021, 09:24

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Da li i 12 dana od pozitivnog testa mogu biti prenosioc?

clock-img

22.10.2021, 09:31

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

U nasem slucaju se desilo da je moguce. Cerka je dobila simptome 11 dana nakon sina. Zato je izolacijja 14 dana. 

clock-img

22.10.2021, 11:27

clock-img

nata11

pencil-img

9233

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Nato kad je bila negativna na testu? Ako je proslo odredjeno vreme, a vi bili pozitivni, mogao je i njen status u medjuvremenu da se promeni,a da je potpuno bez simptoma.

Nikada nije testirana. Stavljena je u izolaciju zbog mene. E sada traze negativan test za vrtić.

clock-img

22.10.2021, 14:42

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

Pa verovatno da budu sigurni da nije i ona pokupila od vas. 

clock-img

22.10.2021, 19:11

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Nikada nije testirana. Stavljena je u izolaciju zbog mene. E sada traze negativan test za vrtić.

Traže negativan test ili negativan PCR? Ko plaća testove?

clock-img

23.10.2021, 10:38

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Mili gospodja iz Higijenskog rekla citiram: Za povratak u kolektiv potreban je negativan test. Isti se radi u decijem. Misli se na brzi test.

A evo citam uputstvo Batuta za predskolce i ovo su uslovo za povratak:

user posted image

clock-img

23.10.2021, 10:43

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Nato, a sta ti kazu u vrticu? Koliko shvatam nisi od njih dobila ovu informaciju, vec od higijenskog?

clock-img

23.10.2021, 10:56

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

Nama su za sina rekli da mora negativan antigenski jer mu je sestra u medjuvremenu dobila koronu. Za nju sada ne treba, uciteljica je rekla samo opravdanje od dr.Ali oni su oboje potvrdjeni da su imali. 

clock-img

23.10.2021, 13:37

clock-img

nata11

pencil-img

9233

Nisam zvala jer nece jos uvek ici. Sada joj krenula slinica ali mislim da je vise od promene vremena nego korone (danas je 13 dan). 

clock-img

23.10.2021, 16:59

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Bas sam ovo i ja htela da pitam, pa vidim da je moguce...
Nema prsvila...
A koliko nakon pozitivnog testa opet da se uradi test, posle 2 nedelje najranije, jel?

clock-img

23.10.2021, 17:07

clock-img

Tiziana

pencil-img

2650

Moze valjda do 14-15 dana. Zato izolacija toliko traje. 

clock-img

23.10.2021, 17:39

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Mislim da to zavisi od simptoma,neko ko ne kaslje,nr slini...mislim da je i 10ti dan negativan.. moja drugarica je tako brzo uradila,i bila negativna..

Svakako,posle 14dana izolacije,od pozitivnog testa,ne radi se kontrolni...barem u Pa ne rade.

clock-img

23.10.2021, 18:31

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26985

IZVORNA PORUKA: Dragica Draga

Nema prsvila...
A koliko nakon pozitivnog testa opet da se uradi test, posle 2 nedelje najranije, jel?

Mojoj koleginici je i posle mesec dana test pokazivao da je pozitivna. Nije mi jasno kako je moguce. Ali eto dr joj je rekao da se to desava. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

24.10.2021, 00:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30443

Nato, meni je malo nejasno ovo uputstvo, jer nemam čitav tekst ispred sebe.

Ovo gde piše deteta kome je određena mera karantina:

postoji razlika da li je to dete (ili bilo koja druga osoba) pozitivna, pa je zato u karantinu,
ili
je npr u karantinu jer je drugar iz vrtića pozitivan pa je cela grupa u karantinu, ili je kolega sa posla pozitiva npr., pa je ta osoba u karantinu.

U ovom drugom slučaju, braća sestre, roditelji tog deteta koje je u karantinu, ne moraju biti u karantinu jer dete nije potvrđeno pozitivno), ali je poželjno da se i braća sestre povuku iz vrtića takođe (to je bilo i kada je S nekoliko puta proše godine, dok je išao u vrtić, išao u izolaciju zbog zaraženih drugara).
A u prvom slučaju, ako je dete pozitivno pa je zato u karantinu, i braća i sestre i roditelji, babe, dede, svi članovi tog domaćinstva moraju biti u karantinu, i obrnuto,ako su roditelji pozitivni, dete je u karantinu, i braća i sestre ako ih ima.
Tako da pretpostavljam da se ovo što si slikala (prvi pasus) odnosi na dete kome niko blizak iz zajedničkog domaćinstva nije potvrđen kao pozitivan već je dete u karantinu jer je zaražen drug iz vrtića ili vaspitač, jer sve drugo nema logike (u smislu odgovrnog ponašanja prema sebi i drugima).

I onda ne znam da li se zapravo i poslednji pasus odnosi samo na njih, tj. kontakte kontakata?

Moje komšije su skoro imale koronu i bili u izolaciji 20 dana (jer su simptome dobijali u razmacima), ali mislim da decu uopšte nisu testirali, iako su ubeđeni da su svi imali koronu. Tako da msilim da ih nisu testirali ni na povratku u vrtić i školu (dvoje dece).

Mili gospodja iz Higijenskog rekla citiram: Za povratak u kolektiv potreban je negativan test. Isti se radi u decijem. Misli se na brzi test.

A evo citam uputstvo Batuta za predskolce i ovo su uslovo za povratak:

user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.10.2021 0:38:48 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

24.10.2021, 08:48

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Dragica Draga

Nema prsvila...

Mojoj koleginici je i posle mesec dana test pokazivao da je pozitivna. Nije mi jasno kako je moguce. Ali eto dr joj je rekao da se to desava. 

Ćerka mog kolege je 6 nedelja bila pozitivna. Dešava se jako retko ali se dešava

clock-img

24.10.2021, 11:52

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Moj zet u cetvrtak dobio 39.3..u petak negativan..danas isao opet,ja ga naterala zbog svih ostalih,i naravno pozitivan..eto..

clock-img

25.10.2021, 06:15

clock-img

flamingos

pencil-img

25445

Von,hajd da zet što pre bude dobro i prođe sa lakšim simptomima.Kako su ti sestra,deca?Samo brige...Valjda i ovom zlu jednom dođe kraj.

clock-img

25.10.2021, 08:13

clock-img

nata11

pencil-img

9233

postoji razlika da li je to dete (ili bilo koja druga osoba) pozitivna, pa je zato u karantinu,
ili
je npr u karantinu jer je drugar iz vrtića pozitivan pa je cela grupa u karantinu, ili je kolega sa posla pozitiva npr., pa je ta osoba u karantinu.

-E vidis nas Higijenski ne pravi razliku u ovim slucajevima. Dete se vodi kao pozitivno cim je roditelj ili sestra/brat pozitivan.
Nije samo za mene za sve mame je tako. I sad da vodim dete u deciji za uput, pa u higijenski na testiranje pa opet u deciji za potvrdu.

Nisam jos uvek zvala vrtic.

clock-img

25.10.2021, 13:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34343

Evo i nas u klubu. Marko je prošli vikend dobio temp, suprug ga je vodio kod dr ali ga nisu testriali, dr je rekla da je verovatno virus. Posle dva dana sam ja dobila blagu temperaturu (oboje smo imali nisku temp oko 37 sa 3,4). U sredu sam bila baš smlaćena, pre podne sam preležala a već po podne mi je bilo bolje. Naredna dva dana isto niska temp oko 37.2. U petak je i mm dobio temp, kod njega je išla do 38.5. Jutros smo išli na testiranje, prvo rade antigenski test i krvnu sliku, mm je pozitivan a ja negativna, pa su meni radili i PCR (sutra će biti rezultati). Uradili su mu rendgen pošto se dr učinilo da čuje šum ali snimak je dobar, dobio je pancef i vitamine. Ja sam juče izgubila čulo mirisa i iskreno ne znam da li mi se nešto čudnije desilo. Gurala sam glavu u flašu sa sirćetom i ništa ne osećam.

Ja ne mogu da verujem da za celu Čukaricu postoji samo jedna kovic ambulanta, strašno. Mi smo bili ispred ambulante u 7:45 jutros a konačno sve završili tek u 13h. Ali su svi jako fini i ljubazni, rade bez odmora.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.10.2021, 15:38

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26985

Anci bice sve dobro. 😘

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

25.10.2021, 16:05

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

E bre Anci..da sto laksr prodje.

Nema sanse da zaobidje nekoga..eto..koliko god se ljudi cuvali..Kod mene na poslu rasulo,od 27 zaposlenih, 9 pozitivnih..

clock-img

25.10.2021, 16:39

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Ana, Von, da sve prodje sto je blaze moguce!

Ivino odeljenje na kombinovqj nastavi od sutra pa naredne 2 nedelje. Dvoje dece pozitivno. Sutra njena grupa na google meet-u od 8h, bice zanimljivo 😊