IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
Dunjci bas neverovatno. Pa nije ni cudo sto su naucnici pogubljeni. Iskreno nijedan moj simptom nije neki izrazen simptom korone. Eto sveki nista osim malaksalosti od simptoma a upala pluca.Muz kasljucne tu i tamo, ali verujem i da je on pozitivan.
Ljišo, i kod moje svekrve je tako bilo. Ona je imala ko zna koliko dugo upalu pluća, a čak nije bila ni malaksala, ona je brala jabuke danima u dvorištu, čistila ih, rendala, pravila po 3 štrudle dnevno, i po 3 hleba pekla, nije htela da stane. Kada smo otišle da snimimo pluća, to je bio 9. dan kako smo došli u Bosnu (ona je sigurno svih tih 9 dana već bila zaražena jer je svekar 5-6 dana ranije već dobio rezultat da je pozitivan, a njih dvoje se nisu odvajali), išle smo zajedno nas dve na snimanje pluća, posle sat vremena je stigao nalaz da ona ima tešku upalu pluća, sećam se te scene kako priča telefonom, i govore joj to, i ona ne veruje. Samo je ustala u neverici, uzela svoju torbicu i sjurila se dole da čeka hitnu pomoć.
I nikada je više nismo videli ... nismo je zagrlili, deca njena je nisu zagrlila. U tom trenutku nismo znali ko je pozitivan a ko nije, čekali smo još rezultate.
Sve me to proganja...mislila sam da će proći, ali ne prolazi, sve je gore, vidim da je i kod mm isto, nije ovo smrt koju smo viđali, nije tumor, nije infarkt, ovo je zlo koje uzima ljude koji bi inače još živeli. Kao da nam je neko otrgao, nije nam dao ni da je zagrlimo.
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir