cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Korona virus - 2. deo

clock-img

01.11.2020, 16:22

clock-img

bokicak1

pencil-img

246

Tako sam i ja razumela za izlazak iz Pariza. Kolektivno ludilo.

clock-img

06.11.2020, 08:17

clock-img

Maruska16

pencil-img

173

Dobro jutro. Juce sam saznala da sestricina mog muza ima koronu.  Moj muz je imao direktan kontakt sa njom u subotu kada je neko iz familije pravio festu povodom rodjenja deteta. Nata i ja smo bile u Srbiji. Vec je 6 dan,muz nema simptome. Mene interesuje ako neko od vas zna do kog dana se ispoljavaju simptomi ako se zarazio? Bas sam u panici. 27 nedelja trudnoce,čuvala sam se maksimalno iako sam u sred ove frke isla za Srb,i bas se bezveze osećam.. Posebno zato sto imam gestacijski dijabetes i primam insulin i heparin zbog trombofilije,znaci rizicna sam grupa.. 

clock-img

06.11.2020, 09:12

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Maruska, ako sam dobro razumela, simptomi se mogu pojaviti i 14 dana nakon kontakta. Nadam se da će sve biti ok.

Tata moje najbolje drugarice je loše, na respiratoru je. Doktori su im rekli da je sve u božjim rukama. Mnogo mi je žao, ti ljudi su mi kao druga porodica. Nadam se da će se izvući...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.11.2020, 10:46

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Maruska,neka nosi masku u kuci,udaljite se malo..

14 dana je dug period,moze i ne mora da znaci...Moja koleginica dobila hemomicin,ceka antitela u ponedeljak,jer njena dr ne veryje testovima..svako svoju politiku..A iz povezane firme,muz i zena,potvrdjena juce korona...

clock-img

06.11.2020, 10:55

clock-img

marketing RR

pencil-img

5064

Maruška meni su se javili simptomi 7. dan od kontakta, mom mužu 4. dan, svekru 5-6. dan, a mojoj svekrvi 10 dana od kontakta, ona je i preminula od korone, između ostalog i zato što se kod nje najkasnije reagovalo sa terapijom, zbog kasnih simptoma.

IZVORNA PORUKA: Maruska16

Dobro jutro. Juce sam saznala da sestricina mog muza ima koronu.  Moj muz je imao direktan kontakt sa njom u subotu kada je neko iz familije pravio festu povodom rodjenja deteta. Nata i ja smo bile u Srbiji. Vec je 6 dan,muz nema simptome. Mene interesuje ako neko od vas zna do kog dana se ispoljavaju simptomi ako se zarazio? Bas sam u panici. 27 nedelja trudnoce,čuvala sam se maksimalno iako sam u sred ove frke isla za Srb,i bas se bezveze osećam.. Posebno zato sto imam gestacijski dijabetes i primam insulin i heparin zbog trombofilije,znaci rizicna sam grupa.. 

clock-img

06.11.2020, 11:01

clock-img

dunja RR

pencil-img

30436

Ja pisah ovo gore, znate već ..
Kod nas u vrtiću otac drugara iz grupe je dobio koronu, dete povukli, javili svima nama, vrtić je dezinfikovan, a ostala deca sva idu, kod nas u grupi nikada nisu bili redovniji, i moj S ide redovno. Jes da donosi viruse sestri, ali njemu ništa hvala Bogu.

Par mama iz grupe mi je reklo da su se testirali zbog nekih putovanja i svi u porodici imaju antitela, preležali koronu a da nisu ni znali.

< Poruku je uredio dunja RR -- 6.11.2020 11:09:36 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

06.11.2020, 11:34

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Prelezali,da nisu znali,odlicno su prosli...

Dunja,bas dugo nisi pisala..pitala sam se kako ste😁

clock-img

06.11.2020, 11:45

clock-img

dunja RR

pencil-img

30436

Tu sam Von stalno ja, nego brdo posla na RR, a mi smo svi super, samo S donosi M iz vrtića svašta, sada je imala bronhitis 10 dana. Dobili smo i uput za bolnicu koliko je loše bila, ali je tu noć ne odvedoh, izvukosmo se polako inhalacijama, nekako.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

06.11.2020, 12:55

clock-img

Maruska16

pencil-img

173

Joj,ništa.. moramo da sačekamo.  Ja se nadam da nije zakačio.  Ako jeste,Bog nek nam je u pomoći.  Ne znam kako utice na trudnice.. da nisam trudna ne bih se brinula.

clock-img

06.11.2020, 14:11

clock-img

Andjelcicc

pencil-img

57

Nasa uciteljica je pozitivna, svi smo jako tuzni, i deca i roditelji...

clock-img

08.11.2020, 08:52

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

Desava se. Nasa nije obolela od korone, ali je na bolovanju do daljnjeg.

Inace, ovo se siri sve vise i vise. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

08.11.2020, 18:25

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Oko mene se krug zatvara. Jos jedan kolega pozitivan. 

clock-img

08.11.2020, 19:07

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18864

Uh Fil, ne zna covek vise... 

clock-img

08.11.2020, 19:20

clock-img

Andjelcicc

pencil-img

57

Mene je uhvatila neka frka, cuvamo se, ali džabe jace je od mene..

Pogotovo od kad je uciteljica pozitivna 

clock-img

08.11.2020, 23:04

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Fil,kakve simptome imaju? Bili ste u kontaktu..

Ja sam juce cula da jedna vaspitacica ima,sestra kaze jedan kolega u skoli ima...sto kaze fil,suzava se krug..ali jos sam optimista...

clock-img

09.11.2020, 07:55

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Uglavnom su kod svih blagi simptomi, mada ima i jedna upala pluca kod mladje osobe. Znam bas dosta pozitivnih osoba. 

clock-img

10.11.2020, 08:52

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18864

Sinoc mi mm prica da kod njih na poslu sve vise covid+ ima. Objekat u kom mu je kancelarija, kaze srecu se po hodnicima.

Reko nosi masku, da se cuvamo koliko mozemo. I mama mi sutra dolazi. 

clock-img

10.11.2020, 10:17

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ovo je luda kuca,moje koleginica ima opet temp..pije eritromicin vec 6 dana..juce snimala pluca,kao izrazena sara..kks u redu..radila antitela sve negativno..

clock-img

10.11.2020, 10:24

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Von, da nije virusna upala pluca?

clock-img

10.11.2020, 10:26

clock-img

Dragica Draga

pencil-img

4051

Jeste zaista. Sada je sve vise ljudi u okruzenju dobilo ili vec prelezalo ovo cudo. A i dalje mi je fascinantno kako neki takvi slucajevi sa svum simptomima budu negativni a neki preleze bez ijednog simptoma. Ok, verovatno da zavisi od imuniteta coveka ali opet su krajnosti u pitanju

clock-img

10.11.2020, 10:28

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Zato sto je to prehlada kao i svaka druga. I grip neki preleze na nogama, a kod nek8h se zavrsi letalno.

clock-img

10.11.2020, 10:31

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Mislim, kod nekih je letalan. Ne mogu ni da smislim ljudsku recenicu od ovih reklama koje iskacu.

clock-img

10.11.2020, 11:01

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26974

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ovo je luda kuca,moje koleginica ima opet temp..pije eritromicin vec 6 dana..juce snimala pluca,kao izrazena sara..kks u redu..radila antitela sve negativno..

Evo i kod mene na poslu ima. I moji su u izolaciji. Kompletno. Najvise me brine mama. Mada, ona je prva krenula sa terapijom. Dobro je. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

10.11.2020, 11:49

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

U bre sanja...sta se desilo?

clock-img

10.11.2020, 13:48

clock-img

smeško

pencil-img

4271

I kod nas je dosta dece iz N odeljenja u izolaciji.