cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Šta smo danas pravile - 10. deo

  
clock-img

15.04.2021, 15:37

clock-img

Didy

pencil-img

7274



IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Pasulj sa kobasicama.





Isto. Samo sam još i suva rebarca dodala. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

15.04.2021, 15:44

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Lignje i ponfrit

clock-img

15.04.2021, 16:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.04.2021, 16:28

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)



Ko u restoranu user posted image

clock-img

15.04.2021, 16:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Haha pa najbrži ručak - pirinač se kuva u rerni, povrće je zamrznuto i samo ga dobro na maslinovom ulju propržim dok se riba peče. Gotov pirinač pomešam sa povrćem i gotovo user posted image sve ukupno malo više od pola sata.

Obožavam tu mešavinu povrća, i sa pečenim krompirom je super.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.04.2021, 21:49

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Anči, ja i povrće strpam u rernu, ništa ne dinstam. Tako je još brže. Nalijem malo ulja, isperem pirinač, naspem u rernu, naspem povrće (sveže ili zamrznuto ili pomešam), nalijem vode i milina. Kad pečem šarana, onda i njega poslažem na pirinač i povrće i za 40 minuta sve gotovo. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

15.04.2021, 21:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.04.2021, 22:43

clock-img

Didy

pencil-img

7274



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.




Šta znam... Nisam ja tu primetila neke velike razlike... 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.04.2021, 10:09

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Danas ništa. Ima ostataka od juče - šaran i pilav, banana bread s čokoladom. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

17.04.2021, 10:13

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Domaca supa, i isprzicu meso i pire krompir

clock-img

17.04.2021, 10:32

clock-img

nata11

pencil-img

9219

Nemam predstavu. Cela sam samlevena, kisa, radim do 2. Mozda ispecem gotovu picu, supu za I, salatu.



_____________________________




clock-img

18.04.2021, 15:31

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Juče giros po Markovoj želji. Naravno sve home made jer Mama, ti praviš najbolje lepinje! 😅


Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.04.2021, 15:41

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Za dorucak bile kiflice sa pire krompirom od sinoc. Za rucak podvarak, bice i za sutra.

clock-img

18.04.2021, 16:08

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Ćureća supa, sosa i mesa (jer nedeljom bački ručak običan ima red svoj logičan😂), ćureći batak pečen u rerni sa krompirom, šargarepom i šampinjonima, zelena salata. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

19.04.2021, 11:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Danas riba, mm kupio lepu oradu. Prilog salata od crnog pirinča, kukuruza i graška. Za dete pečeni krompir i kukuruz.

Za doručak spremala sendviče/prženice u tosteru za muške, za sebe ovsenu kašu sa kokosom.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.04.2021, 12:14

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26964

За доручак крофнице. За ручак пребранац са салатом. За децу сарма. 



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

19.04.2021, 13:00

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Uh Ana, kod tebe kao u restoranu.
Svaki put sa uzivanjem citam sta si spremala i uvek dobijem neku novu ideju
Kako spremas taj peceni krompir sa kukuruzom? Stavis sve zajedno da se pece? Za ovo prvo sam izguglala user posted image

clock-img

19.04.2021, 13:42

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Krompirici, dinstana junetina sa belim lukom.

Tzatziki salata, zelena salata, i preko svega toga sremuš. 😊 Dodacu  i secerac na sve to. 

clock-img

19.04.2021, 13:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Daco user posted image ma moje dete je komplikovano, njemu posebno ispečem krompir a posebno skuvam kukuruz - on mu dođe kao salata. Ne bi on jeo kada bih ih spojila, iako obe namirnice voli user posted image

A pirinač isto posebno skuvam, obarim kukuruz i grašak pa spojim sa skuvanim pirinčem. Dodam so, dosta bibera, maslinovo ulje i naseckam mladi luk, kada imam.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.04.2021, 14:03

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Anči, propržiš prvo slaninu pa dodaš kupus, naseckan? A krompir posebno?

IZVORNA PORUKA: Ana RR


Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

19.04.2021, 14:19

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski?

Da li imate ideju šta mogu spremiti od bundeve, a da nije čorba i pita (ostalo mi pola od prekjuče, nije velika bila)?
Da li može ona da se dinsta / prži kao kupus, narendana, nisam nikad tako probala, ili ipak ne, možda bi joj dugo trebalo, hm?

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.4.2021 14:21:48 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

19.04.2021, 14:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.04.2021, 14:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski?




Ja ne, koristim scotti parboiled i samo ga operem, sipam u vatrostalnu, nalijem vode otprilike 1 cm iznad pirinča, začinim i ubacim u rernu.

Neplanirano sam ispekla i pogaču sa spanaćem.


< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2021 14:48:09 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.04.2021, 14:59

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Ja retko spremam pirinač, a i tada ga uvek potapam, ali čitah skoro da zbog arsena koji je ortovan, a piričan je pun arsena, neko novo istraživanje kaže da je ta metoda potapanja pre kuvanja prevaziđena, jer se tako odstrani i arsen ali i većina korisnih sastojaka. Pišu da je bolje da se pirinač kuva u odnosu 1:4, pirinač: voda, pusti se da provri, kuva tako 5 minuta, i onda se ta prva voda prosipa (kao za pasulj), i kažu da se tako odstrani 55 % arsena kod crnog pirinča, a 75 % kod belog, a ostane ipak i dosta hranjivih sastojaka.
Baš me zanima šta je tačno, jer mi taj otrovni arsen stoji u glavi da ga ima u pirinču, i podsvesno ga zbog toga retko spremam. A sada ga imam baš dosta kući, dobili smo neko veliko pakovanje, pa bi ga trošila, ali je običan beli.

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.4.2021 15:03:01 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

19.04.2021, 15:01

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Hvala Anči, znači sve skupa pirinač i kupus, ok. Da i ja skoro uvek prvo malo prokuvam krompir, pre prženja, nekad i pre pečenja i rerni, jer mi bez kuvanja, bude nekako žilav, ali ne uvek.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir