IZVORNA PORUKA: LillyT
Vise me plasi ta nasa nemoc (kada kazem nasa, mislim na ljude uopste), da se okrecemo zlu kada smo ugrozeni...a toga ce biti sve vise i vise....
Slažem se, evo gledam šta se dešava kod mene na poslu. Najavljeno je da će biti otpušeno 50 radnika iz centrale (150 u celoj Srbiji)... Juče koleginica skočila na šeficu kako je ova garant nije dobro ocenila i da će ona zbog toga verovatno dobiti otkaz. Za malo se nisu potukle. Ja sam bila u šoku.
Ljudi po firmi podmeću noge jedno drugom.
Mene najviše brine veća upotreba računara i robota. Lično sam protiv robota (u bukvalnom smislu reči robota... kao na filmu, ide mali robot i sprema mi kuću), ali i protiv tehnologije u smislu pametnih kuća: "Kućo, upali muziku! Kućo otvori prozor!"... mani se, zamislite da to pobrljavi...
Apropo menadžmenta... Kada sam upisala fakultet (DRŽAVNI), bila je to ekonomija, bez usmerenja na prve dve godine. Na trećoj godini se birao smer. Kada je na to došao red, smerovi su promenili imena.
Bilo je:
- Marketing
- Unutrašnja i spoljna trgovina
itd
A od te godine zvalo se:
- Marketing menadžment
- Menadžment unutrašnje i spoljne trgovine
Tako da, nije to vezano samo za privatne fakultete.
Takođe... i ja više cenim državne fakultete, ali POBOGU DOKLE ĆE ONI NELJUDI DA RADE NA NJIMA?! Ma jedini cilj im je da obaraju studente, traže dlaku u jajetu, aman, za 6 ne treba da znam SVE, treba da znam da odgovorim na svako od 3 pitanja u osnovnim crtama, a ako znam SVE - treba da dobijem 10! Aaaaaa neeeeeee, ako znaš sve, dobiješ 6. Jer pobogu, samo Bog zna za 10, prof za 9, a mi svi ostali za eto možda 8 (ako znamo sve).
IZVORNA PORUKA: OTI
Alexx, posto sam stvarno u toj temi potpuno u smislu da mi je to i posao i zanimanje ono sto imam da kazem na tu temu je da deci na fakultetima kao sto je FON (koji je btw dobar fakultet) treba objasniti da sa diplomom oni NISU menadzeri...Menadzer se postaje iskustvom pa tako nastane menadzer prodaje, HR manager, menadzer u kulturi i slicno...tim diplomcima treba reci:
"vi imate menadzerska znanja ali ne mozete biti menadzer dok ne steknete dovoljno iskustva u nekoj oblasti"