IZVORNA PORUKA: Verus RR
Ja ni ne znam sta je andragog
Andragogija je nauka koja proučava mogućnosti, probleme, metode i tehnike sistematskog
obrazovanja i vaspitanja odraslih. Zasnovana je na
filozofiji doživotnog učenja, koja ne podrazumijeva doživotno formalno obrazovanje u
školi, već kontinuirano učenje i usavršavanje. Međutim, andragogija ne isključuje formalno (školsko) obrazovanje. Naprotiv, ona objedinjuje sva 3 obrazovna puta: formalni (školovanje), neformalni (kursevi, seminari, obuke i sl.) i informalni (čitanje
knjiga, gledanje tv emisija, čitanje
novina,
surfanje po internetu i sl).
Izvor Joj kako mi je simpa ovo "surfanje po internetu"
Mi smo imali na trećoj godini nastavni predmet
andragogiju, nešto smo se posebno posvetili self-konceptu i razvoju, i mapama uma. OTI, jesi čula za Milku Oljaču, prof andragogije sa Novosadskog univerziteta? Ona mi je predavala.
Što se tiče snimka ovog i njemu sličnih, ja samo mogu reći, što kažem i uvek:
"Para vrti gde burgija neće!", te
"Ko pre devojci, sam u nju upada " Ovo što kaže OTI:
"kod nas...pripremaju ljude za zanimanja koja izumiru...", ovo je užasno tačno, pre je bilo
Obrazovanje po potrebi društva, a danas je
Obrazovanje za sirotinju.
Da se nadovežem, nevezano za izumiruća zanimanja...Obrazujemo profile koji sutra nemaju šta da rade, te produktujemo hrpetinu diplomirane ove i one t o t a l n o b u d a l a s t e i n e p o t r e b n e g o m i l e.. Ježim se na pojavu privatnih fakulteta bez smisla i sve popularnijeg MENADŽMENTA
u ovome ili onome... Kad samo čujem reč MENADŽMENT, automatski sam ljuta..
Šta će sva ta silna deca raditi i gde???!!!??
I da, zanima me i o čemu su ta deca uopšte razmišljala upisujući takvo šta.. E, šta studiraš? Menadžment. I ja! I ja! I ja! I ja! I ja!
(već znam odgovor, ali... neka ostane ovako... neka neko drugi kaže)
< Poruku je uredio eugenija -- 3.12.2009 18:48:28 >