gagi, samo napred ali kao i do sad, oprezno i samo uz savet i preporuku lekara.
silvi, nemoj ni uzimati nista od lekova za smirenje samoinicijativno, nego skupi snage, kao sto i sama kazes i podji lekaru, sigurno ce isto biti bolje jako brzo
ksalol je anksiolitik na prvom mestu, to ce reci lek protiv stanja uznemirenost, a samo u kombinacijama (ili bi bar tako trebalo da bude) se koristi kod bas depresije i treba ga koristit veoma ograniceni vremenski period. ocito je gagi tvoja doktorica dobro procenila sta ti je primarni problem, pa je potrefila i terapiju odmah, a to sto te ne uspavljuje upravo ide u prilog tome da si pre napeta i nervozna nego depresivna...mada na dejstvo ovih grupa lekova (mislim na sve lekove za dusevne poremecaje, oprostite na izrazu i da ga ne shvatite preterano, ali samo hocu da jednom recju obuhvatim sve to o cemu se ovde govori ) jako puno faktora moze imati uticaja...
elem, jos sta sam htela reci je po pitanju upotrebe svih tih lekova, a to je da, da, svakako ih treba koristiti kada su prepisani od strane lekara, ali pazljivo pratiti uputstva o duzini i nacinu upotrebe...to je ovo sto vuka rece, mada ja mislim da averzija prema lekovima i nije ono sto je karakteristicno za nase podneblje, naprotiv, ljudi su jako skloni da uzimaju svasta po principu "rekao mi je pera mika laza" od kojih naravno nijedan nije lekar, a averzija koja postoji je prema bolestima i lekarima ove vrste...i tu dolazimo do najgore kombinacije, ljudi se samolece od stanja koja i te kako zahtevaju strucnu pomoc i pracenje terapije...tako da dodam...i ne, nikako na svoju ruku!