cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Precious torta

  
clock-img

23.11.2009, 22:06

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: Nedja

Samo da napomenem da ovo nije originalni naziv torte, moj tata, kad je prvi put probao, ponašao se kao ono stvorenje iz "Gospodara prstenova" kad kaze za prsten "my precious", pa smo tako prekrstili tortu.



KLIK user posted image



E bas takouser posted image user posted image user posted image I brat je isto tako reagovao, al tata je bio komedija, sav musavuser posted image user posted image user posted image

clock-img

23.11.2009, 22:08

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: lilly.79

IZVORNA PORUKA: lu

Nedja meni bi odgovaralo nešto glatko,mislila sam praviti figurice od marcipana..možda da sve prelijem sa puno bijele čokoladeuser posted image


Lu, a što ne napraviš ono slatko testo, pa njime i obložiš tortu user posted image


A šta to bijaše slatko tijestouser posted image



1 kesica želatina u prahu
100 g fruktoze,
50 ml vode za želatin,
20 ml vode za fruktozu,
1 kašika glicerina
900 g šećera u prahu.
Prosejati šećer. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti da provri pa kuvati jođš 30 sekundi, odmah dodati glicerin, sve preručiti u želatin i mešati da se otopi, dodati u šećer i umesiti. Ako je previše suvo, dodati još malko vode, a ako je redje dodati još malo šećera. Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba. Dodati boju u prahu i mesiti i mesiti


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.11.2009, 22:12

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A to je fondan,rado bi ja to Lilly napravila alli nema nemam fruktozu tj. voćni šećer,ako išta drugo dolazi u obzir-neka zamjena,sad ću lupiti možda gustinuser posted image

clock-img

23.11.2009, 22:13

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Glukoza user posted image
Probaću da ti nađem neki drugi recept user posted image


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.11.2009, 22:15

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: lilly.79



1 kesica želatina u prahu
100 g fruktoze,
50 ml vode za želatin,
20 ml vode za fruktozu,
1 kašika glicerina
900 g šećera u prahu.
Prosejati šećer. Želatin preliti hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti da provri pa kuvati jođš 30 sekundi, odmah dodati glicerin, sve preručiti u želatin i mešati da se otopi, dodati u šećer i umesiti. Ako je previše suvo, dodati još malko vode, a ako je redje dodati još malo šećera. Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba. Dodati boju u prahu i mesiti i mesiti



Ovaj deo zvuči toliko komplikovan da ako je ono "slatko testo" samo tako opisano u receptu u početnom postu, ostatak recepta neću ni da čitam. user posted image Jasno vam je da sam u temu ušla samo zbog naziva i da nisam pročitala recept, jel? user posted image Kada sam videla da ima više od tri reda, procenila sam da to nije za mene. user posted image

clock-img

23.11.2009, 22:16

clock-img

Anoniman

Hehe, Tasha, za nas je "izvadi eurokrem, namazi eurokrem na hleb, pojedi" receptuser posted image user posted image user posted image

clock-img

23.11.2009, 22:17

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: lilly.79

Glukoza user posted image
Probaću da ti nađem neki drugi recept user posted image


Srce siuser posted image
Sad sam pročitala najednom mjestu da se i glugoza može kupiti u apoteci kao i glicerin,vrijedi pokušatiuser posted image

clock-img

23.11.2009, 22:17

clock-img

Anoniman

Tasha, jesi videla pp?

clock-img

23.11.2009, 22:18

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Tasha to nije dio recepta,to smo mi zakomplicirale jer meni treba "glatka površina"user posted image

clock-img

23.11.2009, 22:27

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

IZVORNA PORUKA: lu


Sad sam pročitala najednom mjestu da se i glugoza može kupiti u apoteci kao i glicerin,vrijedi pokušatiuser posted image


Probaj da nađeš glukozu, a stavila sam ti i recept za plan "B" user posted image


_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.11.2009, 22:28

clock-img

Anoniman

Nemam pp Nedjo user posted image

clock-img

23.11.2009, 22:29

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Evo, ja ću da ti ga pošaljem samo nemoj pakati user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

clock-img

23.11.2009, 22:42

clock-img

Anoniman

user posted image

clock-img

23.11.2009, 23:00

clock-img

Anoniman

Sad imas ppuser posted image user posted image user posted image

clock-img

24.11.2009, 12:21

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

Ijaoooo Precious!! evo drage moje, ja iz prve ruke mogu da potvrdim da je stvaaarnoooo prešs!! jedva čekam da je moja Elza opet pravi user posted image

clock-img

24.11.2009, 18:11

clock-img

Anoniman



Draga ja sam je kod mene među recepte zavela kao Neđina torta user posted image

clock-img

24.11.2009, 18:15

clock-img

Anoniman

Nema nijedna slikauser posted image
Pa bre zene slikajte pre nego sto  user posted image ! Ako mi se svidja na oko onda se pravi!user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.12.2009, 19:37

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Da dignem malo temu, mislim da torta zaslužuje user posted image Možda se neko odluči da naparavi na N. G. Mislim da ću je ja praviti za Božić user posted image  

clock-img

30.12.2009, 08:30

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

sister je l milka mora da bude ili neka druga bela cokolada? 

clock-img

30.12.2009, 08:33

clock-img

Anoniman

Bilo koja bela, naravno da ne mora milkauser posted image

clock-img

30.12.2009, 08:35

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

mislim zbog ukusa, znas da u nekim receptima stoji iskljucivo bela milka, zato pitam user posted image user posted image
odo' u nabavku dok su decaci dobri user posted image

clock-img

30.12.2009, 08:39

clock-img

Anoniman

Ljubni ih, vidimo se kasnijeuser posted image

clock-img

30.12.2009, 09:05

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

prepisala tortu, pa jednog lepog dana je možda napravim user posted image

podseća me recept na jednu tortu koju pravi sverkriva moje sestre - ja sam tada Nedjo kao tvoj taja user posted image - davim se u torti

clock-img

30.12.2009, 09:07

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Trcosava

prepisala tortu, pa jednog lepog dana je možda napravim user posted image

podseća me recept na jednu tortu koju pravi sverkriva moje sestre - ja sam tada Nedjo kao tvoj taja user posted image - davim se u torti


user posted image user posted image user posted image

clock-img

31.12.2009, 02:39

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

IZVORNA PORUKA: Nedja

mihi, mama je dva puta stavila vise mleka i skroz joj je iscurio fil, poenta je da bude poprilicno tvrd, zato puter obavezno staviti kad se fil ohladi, jer mora da se stvrdne.


Nedjo,hvala na ideji.Napravila sam danas ovu tortuuser posted image Samo ja margarin u ovakve filove stavljam  uvek u vruce pa sacekam da se ohladi i tek onda filujem,tako mi je lakse,mrzi me da mutim margarinuser posted image
Torta deluje fenomenalno,ne znam kako cu odoleti da je ne probam,zarekla sam se da necu jesti nista slatko.


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!