cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Rastresit pirinač

clock-img

08.04.2019, 09:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340


IZVORNA PORUKA: Milena18

Spremala sam juče ovaj Scotti Parboiled u rerni, po Aninom receptu. Odličan je bio, ne menjam recept.




user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.07.2019, 07:40

clock-img

mama ivane

pencil-img

1911


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Priprema

1 šolja pirinča se stavi u šerpu sa 2 čaše hladne vode. Dodati so ili vegetu (po želji).
Uključiti na najveću vatru do trenutka kada proključa.

Tada smanjiti na najmanju vatru i poklopiti. Ostaviti tako tačno 20 min i onda isključiti vatru. Ostaviti na šporetu još 5-6 minuta. Tokom kuvanja ne mešati, ne otklapati.

Pirinač će biti skuvan perfektno i biće suv i baršunast.

Ako kuvate braon pirinač, postupak je isti ali trebaće mu mnogo duže na tihoj vatri.




8 godina kako sama spremam hranu i jos nisam naucila da skuvam pirinac onako kako se kaze rastresit , Bas cu danas probati da skuvam pirinac na ovakav nacin

clock-img

08.07.2019, 07:40

clock-img

mama ivane

pencil-img

1911



8 godina kako sama spremam hranu i jos nisam naucila da skuvam pirinac onako kako se kaze rastresit , Bas cu danas probati da skuvam pirinac na ovakav nacin

clock-img

08.07.2019, 09:07

clock-img

doramar11

pencil-img

1138

Ja dodam i malo ulja i bude ok, ne lepi se pirinac.

clock-img

08.07.2019, 09:41

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340


IZVORNA PORUKA: veselica RR

IZVORNA PORUKA: Ana RR

To je ovaj pirinač

user posted image

Dobro ga operem, sipam u vatrostalnu posudu, nalijem vodom (otprilike da vode bude 1 cm iznad pirinča a može i manje), začinim, dodam malko masl. ulja i ubacim u rernu. Gotov je čim voda ispari.

Volim da ga spremam sa pečurkama koje iseckam, dobro propržim na maslinovom ulju, začinim naravno, i samo pomešam sa već spremljenim pirinčem. Ranije sam u tu kombinaciju dodavala baby brokoli ali ne mogu nigde ovde da ga nađem.

Ovaj koristim za rižoto

user posted image





Mama ivane, evo kopirala sam fotku, ja koristim ovaj pirinač i spremam ga u rerni, kao što piše. Nisam baš dugo spremala ovako u šerpici kao što je na početku teme i on će ti nekad uspeti, nekad ne jer je naš pirinač postao užasno loš. Ja ga već godinama ne kupujem.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.07.2019, 12:56

clock-img

Duškić

pencil-img

9623

Super je ovaj. U Maxiju bude cesto na akciji.

clock-img

08.07.2019, 16:20

clock-img

mama ivane

pencil-img

1911

Hvala na savetu Ana RR bas cu probati ovaj Rissoto , do sada sam kupovala obican pirinac

clock-img

10.07.2020, 07:18

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Meni opet jyce nije ispao pirinac kako treba.proprzila sam ga.dolila vodu.ali sam mesala .mozda treba da ne mesam?je l poklopite serpu ili bez poklopca?ne izgori ako se ne mesa..inace,obozavam kad je pirinac lepo rastresit,ali mi ne uspe .



_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.07.2020, 08:55

clock-img

bikicaV

pencil-img

1015


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: veselica RR

IZVORNA PORUKA: Ana RR

To je ovaj pirinač

user posted image

Dobro ga operem, sipam u vatrostalnu posudu, nalijem vodom (otprilike da vode bude 1 cm iznad pirinča a može i manje), začinim, dodam malko masl. ulja i ubacim u rernu. Gotov je čim voda ispari.

Volim da ga spremam sa pečurkama koje iseckam, dobro propržim na maslinovom ulju, začinim naravno, i samo pomešam sa već spremljenim pirinčem. Ranije sam u tu kombinaciju dodavala baby brokoli ali ne mogu nigde ovde da ga nađem.

Ovaj koristim za rižoto

user posted image





Mama ivane, evo kopirala sam fotku, ja koristim ovaj pirinač i spremam ga u rerni, kao što piše. Nisam baš dugo spremala ovako u šerpici kao što je na početku teme i on će ti nekad uspeti, nekad ne jer je naš pirinač postao užasno loš. Ja ga već godinama ne kupujem.





Moj drug je donosio sa kosova testenine barilia i sosove, bas cu ga pitati ya ovaj pirinač.

clock-img

10.07.2020, 09:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340


IZVORNA PORUKA: branki*

Meni opet jyce nije ispao pirinac kako treba.proprzila sam ga.dolila vodu.ali sam mesala .mozda treba da ne mesam?je l poklopite serpu ili bez poklopca?ne izgori ako se ne mesa..inace,obozavam kad je pirinac lepo rastresit,ali mi ne uspe .




Branki, ne mešaš. Ali moj savet ti je da kupiš neki bolji pirinač, npr ovaj Scotti kao što ja koristim i samo ga ubaciš u rernu. Bude savršen.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.07.2020, 09:16

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ana,proprzim prvo,nalijem vodu i u rernu bez mesanja?



_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.07.2020, 10:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34340

Ne pržiš, samo opereš, sipaš u vatrostalnu, naliješ vodu, začine i u rernu. I ne diraš dok ne ispari voda. Ali moraš da kupiš pirinač koji je za takvo spremanje.

< Poruku je uredio Ana RR -- 10.7.2020 10:56:44 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.07.2020, 14:51

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24781

Branki,ja proprzim na ulju dva,tri minuta,sipam duplo vise vode (jednu solju pirinca,dve vode) i dodam začine pa promesam. Kada prokuva iskljucim ringlu i stavim poklopac. Ostavim n ringli pola sata,a i vise nekada.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.07.2020, 21:58

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Hvala vam,Ana i Ivana😊

Probacu oba nacina.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !