cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Rastresit pirinač

  
clock-img

02.07.2017, 20:15

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Hahahahahaha Sanjice, danas sam pravila pirinac sa tunjevinom :)
Danasnji pirinac nije bio u rerni. Dinstala sam ga na ulju sa crnim lukom par minuta i onda dodala vodu, kuvala oko desetak, petnaest minuta i presula u vatrostalnu, na 200 stepeni nekih pola sata.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

26.02.2019, 19:29

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

IZVORNA PORUKA: Ana RR

To je ovaj pirinač

user posted image

Dobro ga operem, sipam u vatrostalnu posudu, nalijem vodom (otprilike da vode bude 1 cm iznad pirinča a može i manje), začinim, dodam malko masl. ulja i ubacim u rernu. Gotov je čim voda ispari.

Volim da ga spremam sa pečurkama koje iseckam, dobro propržim na maslinovom ulju, začinim naravno, i samo pomešam sa već spremljenim pirinčem. Ranije sam u tu kombinaciju dodavala baby brokoli ali ne mogu nigde ovde da ga nađem.

Ovaj koristim za rižoto

user posted image

clock-img

26.02.2019, 20:01

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Će probamo

clock-img

26.02.2019, 20:02

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: bubulence

Će probamo



user posted image user posted image

clock-img

26.02.2019, 21:22

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Anci,moj idol, da ksratim muke.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

27.02.2019, 08:32

clock-img

mirana1

pencil-img

607

Znam taj pirinac sam vidjala, ali nisam uzimala.

clock-img

27.02.2019, 08:52

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

I ja kao i Ivana prvo prepržim rižu, pa tek onda dodam vodu. Ukus mi je puno bolji.

clock-img

27.02.2019, 09:00

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Bebi, tako i ja ako spremam pilav, đuveč, rižoto... u ovaj rastresiti ne stavljam luk.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2019, 09:05

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Ja cesto spremam tako sto ga propržim samo na ulju,dodam malo manje od duplo vise vode,zacine i sacekam da prokuva. Tada ga poklopim i iskljucim ringlu i zaboravim na njegauser posted image
Moji tako vole jer bude onako suvlji kao kod Kineza. Nekad samo dodam posle povrce,nekad pilrtonu,sampinjone...

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2019, 09:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR
dodam malo manje od duplo vise vode



Ovo si tako pesnički rekla user posted image user posted image

Tako sam i ja spremala ranije (ima recept na početku teme) ali od kako kupujem ovaj scotti pirinač nema potrebe za tim.

Šta je pilrtona?

< Poruku je uredio Ana RR -- 27.2.2019 9:30:10 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2019, 09:32

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Piletinaaaaa 😂😂😂😂😂😂

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2019, 09:45

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Mene ova Ivana vazda oraspoloži. user posted image
Ja nikad ne dodajem luk u rižu... Ne znam zašto. Praziluk da.

clock-img

27.02.2019, 09:52

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24772

Ovo je kriv moj mob,izvin'te me,imam ajfon 😂
. I ne znam ni da pisem na njemu. Nije zvaka za seljaka.
Generalno ni ja ne stavljam crni luk,ali sam probala par puta u nekim kombinacijama.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2019, 10:09

clock-img

mirana1

pencil-img

607

U svakom slucaju dobro zvuci.
Moji nisu ljubitelji pilava , mozda ovako zavole.

clock-img

27.02.2019, 10:31

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ajfon a user posted image user posted image
Moji vole pirinac i cesto spremam,deca vole sa povrcem uglavnom.

clock-img

03.04.2019, 15:54

clock-img

mirana1

pencil-img

607

Uzela sam ovaj pirinac, probacu da napravim

clock-img

03.04.2019, 18:38

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Cim je ga je Ana hvalila,super je.

clock-img

03.04.2019, 19:56

clock-img

Sanidej

pencil-img

1877

Sa pecurkama i rendanom sargarepom ide odlicno..

clock-img

03.04.2019, 20:00

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja ga pravim sa povrcem,kukuruz,grasak,sargarepa,obozavaju deca.

clock-img

03.04.2019, 22:21

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Vesi user posted image

Ja taj rastresiti iz rerne najviše volim sa pečurkama (njih posebno izgrilujem i začinim pa pomešam sa gotovim pirinčem) i uz salatu mi ništa više ne treba.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.04.2019, 22:41

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Savrseno user posted image

clock-img

03.04.2019, 22:56

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Nikada nisam spremala ovako, a cini se mnogo jednostavno. Sve sto se samo stavi u rernu mi je No.1 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

03.04.2019, 23:32

clock-img

Sanidej

pencil-img

1877

Brzo i jednostavno. Rizoto jedno od retkih jela koje vole svi ukucani. Nema hleba uz to naravno, super i za liniju.

clock-img

08.04.2019, 07:51

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Spremala sam juče ovaj Scotti Parboiled u rerni, po Aninom receptu. Odličan je bio, ne menjam recept.

clock-img

08.04.2019, 07:55

clock-img

medamisko

pencil-img

1106

Ma taj pirinac je odlican.