IZVORNA PORUKA: Anoniman
Ja znam porodicu sa petoro dece. Sad su vec pozavrsavali i fakultete. NJihovi roditelji nisu napustali poslove, mama je profesor a tata , pa tata ima kliker za biznis. Napravili svoj biznis, mama skolu nije napustala, i na kraju su deci uspeli da plate i studije u inostranstvu. Znam da je ta mama fakultet zavrsila dok je odrzavala drugu trudnocu. Sad je baka, ima dve unuke i jos radi, ceka da iz prosvete ode u penziju.
Moja drugarica dosla sa kolegom u Bg na obuku, firma ih poslala. Kolega poveo zenu da se svrcka po gradu dok on zavrsava obaveze. Pita je moja drugarica da li negde radi, a ona joj nadrndano odgovara : "Ne radim , pa ja imam troje dece!"
mora se uzeti u obzir da nismo svi isti... meni nije palo na um da ne radim, ali razumijem žene kojima je dosta i imati troje djece i raditi kod kuće... koliki su mi samo rekli da njihove žene ni ne rade,a ne mogu izaći na kraj s jednim :(
nema osude... ali - koliko Vi imate djece i radite li?bez uvrede, nismo svi ni istih sposobnosti ni mogućnosti... kad su djeca mala, ne mogu biti sama - zar ne? ili plaćaš nekog da ih čuva, šalješ ih u vrtić ili negdje ili ? ili markiraš bolovanja ako možeš... ili kažeš djeci da se snađu? moram braniti i te žene, jer kad bi svijet bio idealan - a i muškarci i žene u njemu - moglo bi bit lijepo i lako... svaka čast svakome tko daje sve od sebe i za obitelj i za posao, ali - treba se pitati: jesam li ja spreman za to? koja je cijena svega toga? pita li netko te ljude kako im je i kako im je bilo? i kako su ih gledali i što su o njima pričali? to je naša zbilja!
Pričate li ozbiljno s mladima danas? Nitko se ne želi mučiti i raditi po cijeli dan - a što je drugo život nego raditi po cijeli dan ako ideš na posao i kod kuće pošteno uradiš sve što treba u našim krajevima žena i majka?
Nitko to ne želi... :( moja mama je rodila nas šestero, tata i ona su bili radnici, radili i u tri smjene i noću, u vrijeme krize nisu švercali nego je mama prala i glačala za restorane i kavane... od nas pet živih, troje je završilo faks, brat ima firmu svoju sada,a sestra nakon rmbanja cijeli život (mala je mogućnost za faks), radi na tv... mama ima 11 unučadi, ali je bolesna, dijabetičar... mislim da smo u biti ipak svi sretni, samo - treba svatko pitati sebe: koliko i kako i što ja radim ?