cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/18 [chat]

clock-img

17.04.2018, 15:07

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Vi to kolektivno u vazduh poslali misao da bude cetvrtak pa ce i biti hahah...

Pa dobro cetvrtak najkasnije izlazim u subotu. A ni to mi ne odgovara ja zelim da D bude kuci da doceka brata a tad nece biti uf bre cetvrtak nije dobar tajminguser posted image

Cccc...ne slusa deran mamu. A lepo sam mu rekla da ne izlazi do subote

clock-img

17.04.2018, 15:13

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ljiso, ti mislis dva dana posle porodjaja da izadjes iz bolnice? Nisam bas sigurna da je to praksa, pre bih rekla da ces u ponedeljak da izadjes ako se porodis u cetvrtak. Ako te porode sutra onda ces najverovatnije izaci u subotu, bar sam ja tako...

clock-img

17.04.2018, 15:15

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Kod njih je neka druga praksa, isidora je bas rano izasla. Ja sam se porodila kasno u subotu, izasla u sredu. Jeste smor, ali mislim da treba propratiti novorodjence par dana. I mamu, naravno.

< Poruku je uredio Rosita -- 17.4.2018 15:16:38 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

17.04.2018, 15:18

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

I ja tipujem na cetvrtak, sutra ricinus i onda u cetvrtak klizma i sve po redu, i eto bebcauser posted image
Inace kod nas se izlazi posle 48h. Ja sam se porodila u petak u 17:46h i izasla u nedelju, cak sam bila i manje od 48huser posted image
Pozdrav za sve trudnice, bas mi nedostaje caskanje na ovoj temi. Nikako da se prebacim u razgovore mamauser posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 17.4.2018 15:19:23 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.04.2018, 15:27

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Neko je opasno resio da smrsa. Aktivirao sve teme za mrsavljenje...
Ne znam, i meni je to kratak ostanak u bolnici. I ako svi jedva gledano kad cemo kuci, mislim da je 48h jako kratak period za pracenje mame i bebe

clock-img

17.04.2018, 15:38

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Kod nas se izlazi za 48h.ali samo ako se porodis do 12h..ja sam oba puta uvece..i morala sam da bude duze..smor.
Bebu moraju da prate min 48h..
I nedeljom.se ne izlazi..nema.pedijatra za otpust..

< Poruku je uredio vonavoj -- 17.4.2018 15:51:29 >

clock-img

17.04.2018, 16:51

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja sam se prosli put porodila u subotu i izasla sam u ponedeljak. Tako da iskreno nisam ni punih 48 sati bila. E sad stvarno bi mi odgovaralo da izadjem ili u petak ili u nedelju ali ni jedno ni drugo nema sanse. A glupo mi da D ne doceka brata iz porodilista. Tako da bih ja ustvari da me poradjaju sto kasnije znaci ni u cetvrtak da me ne porode vec tek u petak hehehe ili subotu po mojoj zelji ali male su sanse z ato. Bas mi se pokvarili svi planovi eto ti malac vec zacrtao da nece biti po maminom programu. Vidim ja bice tu problemauser posted image

Tatu jedva nagovorih da vodi dete na trening ahahha znaci rekao mi je : bice obucena bice nahranjena igrace igrice gledace tv i spavaceuser posted image user posted image ja sad siznula na njega. Rekoh imas roditeljski u cetvrtak u vrticu. Ne zanima ga. Skroz sam pop.... da prostite volela bih i sutra da me vrate kuci user posted image lepo ja kazem JA SVE moram i eto MORAM ovaj moj je dibidus.

EH da D je retka beba koje je dobila ocenu 10 od 10. Bar je kod nas to retkost. Pa su nas mozda zato tako brzo "izbacili"

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 17.4.2018 16:52:23 >

clock-img

17.04.2018, 16:56

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Ljiso mozes u subotu da izadjes i u 6 popodne, a mozda bebac budecdobio zuticu pa se suncao i ostanete dan duze. Zasto te poradjaju dan posle termina? Inace je praksa 6.dan posle termina da se dodje. A za manjak plodove vode, moj dr je rekao da je normalno pred kraj trudnoce.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.04.2018, 17:05

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Znam da cudno zvuci,ali skroz te razumem za to SVE MORAM JA..pri tom sebe ne velicam,cak i ne volim sto sve moram ja...ali je tako..a nisam od onih sto ne ukljucuju muza,ali dzabe..sve mora da im se crta i opet ne valja..

clock-img

17.04.2018, 17:16

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Isi kazu stara posteljica, plodove vode ima manje i eto da ce me poradjati. Inace nista nije krenulo. Nikakve tegobe ma ni sluzni cep mi nije ispao. Nista. Ja se i jesam ponadala da cu da prebacim. Pa da ce me poradjati sesti dan posle termina al dzaba. Zapenili. Da li to znaci da plodove vode nema uopste ne znam stvarno.

Von isto, nije da ga ne ukljucujem al sve mora da se crta i sve ga mrzi. Pa majku mu. Mislim idu njih dvoje zajedno vodi on nju, idu na sah rekreativno na tenis, vodi on nju subotom pogotovo ali iskreno uopste mi nije pouzdan za sto se kaze svakodnevne aktivnosti user posted image ma on nema pojma gde njoj stoje gace i carape MOGU DA SE KLADIM user posted image

clock-img

17.04.2018, 17:16

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Ljiso ocena na rodjenju nema veze sa ranijim otpustom. Apgar skor je ocena vitalnosti bebe na rodjenju, boja koze, disanje, refleksi, srcana akcija i tonus misica. A 10/10 je prilicbo cesto i ne garantuje da beba nece imati zuticu ili neku infekciju i slicno. Posle 24h se proverava kks, crp i bilirubin bebe i na osnovu tih nalaza se odlucuje sutradan da li ce biti otpusteni kuci ili ne.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.04.2018, 17:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

da znam da je ocena na rodjenju a iskreno nisam cula da je ijedna beba oko nas dobila 10/10 pa rekoh retkost user posted image

Znam da se proverava crp i bilirubin mislim secam se da su sve proveravali. Kazem ekspresno su nas izbacili. Meni bi odgovaralo da ostanem do ponedeljka ali nema sanse

clock-img

17.04.2018, 17:24

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Imamo temu o APGAR skoru. Meni su oba imali 9 pa 10 jer se meri odmah po izlasku i nakon hm minut ili vec. Sve 3 bebe u nasoj sobi omale su 9 pa 10.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

17.04.2018, 17:30

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Ljiso jesi li otvorena nesto?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.04.2018, 17:32

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ljisha.pa kad se javljas sad u bolnicu? A grlic?
Inace moj obuce mladjoj starijine helanke..a orman im je pod konac..i dve police samo starijine stvari..i dve J..
Sreca pa one same biraju i spremaju stvari,pa znaju..

< Poruku je uredio vonavoj -- 17.4.2018 17:33:17 >

clock-img

17.04.2018, 17:32

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

vaginalno me NIKO nije pregledao a iskreno danas me 4 ginekologa gledalo tj gledali UZ. NIKO vaginalno i bas mi je to cudno, ali sad kad se priset_im isto niko vaginalno dok nisam dosla do betanije i prosli put. Znaci vaginalno ocekujem pregled tek sutra

von nas dve se razumemo user posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 17.4.2018 17:33:20 >

clock-img

17.04.2018, 17:33

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Ljiso nemoj da me shvatis pogresno, ali nemoj da se igras. To nisu stvari za zezanje. Naravno da je obicno hvala bogu sve ok, ali to je njihov posao da vode racuna. A upravo ti faktori su jako bitni, zrelost posteljice, kolicina plodove vode itd. Posteljica ima bioloski ogranicen vek trajanja a ako krene nesto naopako onda jako brzo moze biti jako opasno. Zato se i pazi posle termina, zato se trudnicce teraju svaki dan na CTG ( bar ovde). Jer statisticki gledano neuporedivo vise sranja se desava u 41 nedelji nego u 40 oj. I dalje su to male cifre ali sve jedno.
Zato zbog nekakvih nebitnih stvari tipa koji dan je zgodnije zbog ovoga ili onoga nemoj da se raspravljas sa doktorimauser posted image . Nebih da te plasim, bice sve ok ali nemoj molim te da teras mak na konac bez potrebe. Imaju nekog iskustva, poradjaju zene stalno ako bi oni voleli da te porode neka te porode.....

clock-img

17.04.2018, 17:35

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Koliko razlicitih pregleda..a ista drzava..vaginalno je obavezno kod nas..mene su na svaka 2 dana gledali kad sam presla termin.

clock-img

17.04.2018, 17:38

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Maslacak naravno, ja se javljam ujutru na prijem to sigurno ne igram se.Zelje su jedno...heheh..to sto sam ja imala planova to macku o rep. Naravno da verujem dr. Ja sam i juce bila na ctg i danas. I ctg juce nije bio sjajan, ni danas. Ali su skapirali da se beba toliko vrti da im "pobegne" sa ctg-a. I da zato ima prekida. Zato su mi i radili danas 2 UZ. jedan na poliklinici jedan u Betaniji. Rekose i jedni i drugi sutra prijem. Tako da se sigurno ne igram vec idm kako mi kazu

clock-img

17.04.2018, 17:44

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Sad tek razumem..znaci sutra je prijem..mozda i sutra budeuser posted image

clock-img

17.04.2018, 17:46

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Ljiso nije toliko problem sto beba pobegne, problem je kad su otkucaji ujednaceni i kad je ta linija ravna, treba da ima oscilacija jer to znaci da je beba dobre kondicije. Bolje da te poradjaju ako je vec i posteljica prezrela i manje plodove vode.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

17.04.2018, 17:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

da da juce je bila ravna pa su mi juce 3 puta radili CTG i plus UZ juce. Protoci su medjutim dobri i sve je ok na UZ

mislim ovo kod mene totalna komplikacija i tacno ide: dobri rezultati pa losi rezultati pa dobri rezultati pa losi i u krug. Ja vec znam sutra ce sve da bude super user posted image prekosutra kriticno i u krug. I svako malo neka "trauma"

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 17.4.2018 17:50:48 >

clock-img

17.04.2018, 17:57

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Kod tebe toplo/hladno..
Aha.znaci ravna crta nije dobra..a nije dobro valjda ni preko 180 otkucaji..

clock-img

17.04.2018, 18:01

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

bas tako von. Mislim previse stresa stvarno u ovoj trudnoci. A svi dr jos zovu druge dr. Znaci danas zena gleda UZ i zove koleginicu, u Betaniji dr gleda UZ i zove koleginicu. Kod mene sve nesto komplikovano. Onaj dan isto moj dr me prepustio isto koleginici. Ja ne znam stvarno sta je to ali toliko mi uradise ultrazvukova u ovoj trudnoci ja nemam reci. Evo za 5 dana 4 UZ. A u prvoj trudnoci mislim da je bilo UKUPNO za 9 meseci 4

clock-img

17.04.2018, 19:16

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Eto, Ljisho, cetvrtak.user posted image
Javi se sutra.
Citam ja mm tvoju brigu za D izlet i tek ce on sokirano: pa ti moras vec sad da spremas Nikija za V.Banju!!!user posted image user posted image user posted image
Niki 20 i nekog juna ide u kosarkaski kamp sa klubom. Vidim mu vec paniku u ocima.user posted image Crkli smo oboje od smeha.