cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/18 [chat]

clock-img

15.04.2018, 22:26

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Vonavoj, sto to ne prepustis muzu? user posted image
Mene moj nedeljama fenira sticajem okolnosti. Doduse, kaze da se ne navikavam user posted image

Madre, nadam se da si dobro koliko mozes biti s’ obzirom na okolnosti... user posted image

Maraj, sta bi sa tobom na kraju? Jesi li odradila papu, kolposkopiju, briseve?

< Poruku je uredio lesli -- 15.4.2018 22:34:06 >

clock-img

15.04.2018, 22:34

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

user posted image user posted image
Pa da budem strasilo sutra! Moram da idem na posaouser posted image
Joj.opet me.hvata gorusica..i juce ceo dan..a bas dugo nije..

clock-img

15.04.2018, 22:47

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Madre, razumem.user posted image
Devojcice, gde da nadjem glukozu od 75g?

clock-img

15.04.2018, 22:52

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

U apoteciuser posted image

clock-img

15.04.2018, 23:10

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: madre

Drustvo, ja samo da vas pozdravim i odjavim sa teme. Neko vreme necu pisati, ali cu verovatno virkati s vremena na vreme. Sve vas pozdravljam i zelim mnogo srece!

user posted image

Dobro vece mame. Ja radim. I tako visim ceo dan na telefonu.

Rekao mm da ne zaglavim. Eh kad bi to bilo tako lako.
Deran se jos opire izlasku, sutra idem u dz na ctg. I frizeraj da odradim.

clock-img

15.04.2018, 23:16

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Von, odgovaras kao ja!user posted image

clock-img

16.04.2018, 07:48

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Smesko meni moja dr (privatno) rekla da odradim sa 100gr glukoze. Dr u dz mi dala da odradim sa 50gr i to samo na 0min i na 60min. Prosli put sam radila i na 120min i na 180 min

clock-img

16.04.2018, 08:00

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: madre

Drustvo, ja samo da vas pozdravim i odjavim sa teme. Neko vreme necu pisati, ali cu verovatno virkati s vremena na vreme. Sve vas pozdravljam i zelim mnogo srece!

Madre user posted image
Misla sam da cu danas da odvalim spavanje al dzaba, probudila sam se u 7 od gladi user posted image mini buba kod b&d do srede, juce smo je odveli. Danas nam dolaze majstori za prozore, bas me zanima koja ce da bude konacna cifra i koliko ce da izvoljevaju. Mene je juce toliko boleo stomak da mi se plakalo, ubila me voznja kolima. Zato danas necu nista da radim. Htela sam do pijace ali to mogu i sutra.

clock-img

16.04.2018, 09:41

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Danas sam mislila da radim ogtt, ali sam se preracunala. Ja imam pet vadjenja, to je 3 sata. A treba i Makija da vodim na IMD i treba da stignem kod Nikija na otvorena vrata u skoli.
Maraj, ogtt se posle 16. nedelje ne radi sa 50g, nije merodavan. Meni je ginekolog iz Visegradske rekao da ne radim sa 100g, jer je previse. Ali, 75g jedva nadjoh u jednoj apoteci. Da ne masim temu necu vise o tome. Idem sutra u privtnu lab.
Ovo vreme je bas ok. Milicice, kako stomacic?
Ljisho, ima li novosti?
Nadam se da ste sve dobro. user posted image
Ja sledece nedelje na kontroluuuuuuuser posted image

clock-img

16.04.2018, 09:50

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Smesko, zeza stomacic, al macka kampuje na njemu pa ce biti bolje user posted image smarac tacno oseti kad mi nije dobro i uvali mi se na stomak i krene da prede. Ovako nije mnogo mazan tip al na nju mozes da racunas da dodje da ti kaze da iskuliras kad ti nije dobro. I uvek nepogresivo gadja organ koji te boli user posted image
Zasto idete na kontrolu?

clock-img

16.04.2018, 09:58

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Smesko ajd javni samo koliko kosta privatno da se odradi. Mozes i u temi. Idem da je nadjem

clock-img

16.04.2018, 10:11

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Mili, imam i ja jednog takvog macana koji minleci glavobolju. Ja ga obozavam, on obozava Nikija i mene, sve ostale grebe.user posted image
Idem na redovnu kontrolu kod ginekologa. Maki danas na kontrolu kod neurologa. Isto redovnu.
Maraj, reci cu ti sutra kad završim, pa mi naplate.user posted image
Oko 1000 je ovde kod mene. Ne sedi mi se u dz tri sata, jer trudnice i decu drze zajedno. A deca, logicno, uglavnom vade krv jer su bolesna.

< Poruku je uredio smeško -- 16.4.2018 10:12:07 >

clock-img

16.04.2018, 10:51

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Vonavoj i ja sam prvi put mislila da ce biti totalna katastrofa, ali sam pomislila - bicu kod kuce, prezivecu sto izgledam kao strasilo. user posted image
Medjutim ispostavilo se da je ok. Prvi dan izgledam malo cupavo, ali kosa vec sutradan sama legne user posted image sto se inace bas ne desava jer je neposlusna. Ili je do hormona ili je mm nasao nacin da je ukroti user posted image

Maraj znam da mozes da odradis u dz Ristic. Ja kod njih nisam donosila svoju glukozu, ali su mi trazili izvestaj od lekara gde pise da mi je ogtt potreban i sa koliko glukoze. Cene se stvarno ne secam, ali imas na njihovom sajtu cenovnik. A inace, kod njih je super sto dobijes svoj boks, sa onim krevetom, tako da si odvojen od svih i imaju vrata na njemu koja se mogu zatvoriti. Mozes da sedis ili leskaris; da cituckas nesto ili da trazis da ti ugase svetla i odmaras. Jedino sto mislim da kod njih treba zakazati termin.

clock-img

16.04.2018, 11:07

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Smesko, dobro si me podsetila da zovem dr Tiku da zakazem uz,
mm mi je rekao da ga nisam zvala iako sam bila ubedjena da jesam user posted image tako da ja sledeci ponedeljak idem na uz kod njega a u petak kod moje dr na redovnu kontrolu. Samo moram i nju da zovem da pitam u koliko sati jer sam i to zaboravila... Totalno sam zaglupela u ovoj trudnoci user posted image
Odgledala sam Narniju i usput opeglala mm-ove roze kosulje, sutra cu plave user posted image i malo sam dovela kupatilo u red, trckam u wc na svakih pola sata pa prebrisem element onim maramicama i eto, sredjeno kupatilo. Samo ce mm tus kabinu kad dodje, tesko mi da se savijam.

clock-img

16.04.2018, 11:13

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobar dan. Bila na ctgu los je ctg. Dva puta me kacili oa puta los, isla da setam da jedem cokoladice da se penjem uz stepenice. Pritisak mi jedva izmerili, kaze sestra nemate pritisak. Ju boze sacuvaj da ga nemam, ali nizak nizak 100 sa 60. Mislim da mi je od premora i plakanja i nespavanja, jedva gledam na oci. Onda dr ajd brzo na UZ da se vidi jel bebac dobro, kaze nema krvarenje, sve izgleda ok protoci ok al da se vratim u pola 1 na ctg. Sad cu skuvati kafu sebi.

Kaze lepo moj tata da se udavim mene treba traziti uzvodno a ne nizvodno. Tako i sa pritiskom obicno kad su ljudi pod stresom skace im pritisak a meni se smanjuje.

I rekaomi dr sutra ujutru ranom zorom da ponesem torbu i da se javim u Betaniju

clock-img

16.04.2018, 11:14

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mili ja imam utisak da ne silazim sa wc solje. Ko sta radi ja kupujem wc papir.
Ja sam u prosloj trudnoci bila kod dr Tike. U ovoj nisam.

clock-img

16.04.2018, 11:23

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ljiso user posted image stize Pavle sutra ako sam dobro shvatila? Javi sta kaze ctg
Maraj, ja sam i u prosloj isla kod dr Tike i mini bubu sam vodila na uz kad nas je dr iz Tirsove naplasila da ima kraniostenozu. Meni je Tika smirela, koliko god ja da znam da je sve u redu, potpuno se smirim tek kad on pogleda uz.
Razmisljam sta da uzinam... Jede mi se paradajz al sam juce pojela poslednji. Moram da smislim sta cu

clock-img

16.04.2018, 11:52

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Posle idem do kume, da zovemo policiju u Americi. Mora u prisustvu porodice.Otkazah frizeraj. Pijem kaficu pa cu da se nakrkam slatkisa i onda opet odoh na ctg. Pokupicu D iz vrtica ionako ona tamo ne spava pa da se ne vozam kao ludak. Kuca sredjena stvari spakovane, sad cu da ih strpam u kola pa nek ih vozam. Cisto sumnjam ja da ce me sutra poradjati cekace oni 7 dana nakon termina sto posto. A ja nemam naznaka za porodjaj jedino ako mi se deran od cele situacije potresao jadan. Sta ga je sve snaslo u stomaku. user posted image

clock-img

16.04.2018, 11:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Ljišo, da li ste nešto saznali, šta se zapravo desilo? Baš mi je žao, tako mlada devojka user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.04.2018, 12:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ljišo, da li ste nešto saznali, šta se zapravo desilo? Baš mi je žao, tako mlada devojka user posted image

Nista. Zvao me je juce covek iz ambasade dva puta i oni su se bas zalozili. Danas kad dobijemo detektiva koji je zaduzen za njen slucaj cemo saznati vise. JA se raspadam. Nisam skoro uopste spavala. Ali dobro sam, smirim se, ali se lako opet uznemirim.

clock-img

16.04.2018, 12:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Pa kako da se ne uznemiriš user posted image strašno..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

16.04.2018, 12:10

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Ljisho, popij nesto za smirenje, bolje je za bebu nego da si u konstantnom stresu. Mozda te i porode ubrzo ako ctg nije dobar. Smiri se koliko mozes.
Mili, mnogo ti radis, ja ne bih smela da mrdnem na tvom mestu. Ja ne ribam kupatilo kao u proslim trudnocama. Ribanje kupatila, usisavanje sada radi mm. Ja perem sudove, peglam koliko mogu...mrzim njegove kosulje, tonu ih ima. Hoce covek da bude pravi direktor, a pri tom ih i voli...Poceo je i to sam, ali ne lici na nesto nosivo, pa sam ja uzela. Ja brinem o deci, tu je potpuno rasterećen.

clock-img

16.04.2018, 12:30

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

U bre Ljisha..a sta kazu,kad kazu los ctg..beba spava?

clock-img

16.04.2018, 12:35

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ljiso, meni je pritisak pri kraju non stop bio takav. Pred porodjaj 90 sa 60 pa su mi opet dali i epidural i sve. Drzi se i misli na bebu, moras! Ctg mi je jednom bio los od previse skakanja bebe, sav iskidan. Nema veze, bice dobar u pola 1. Drzi se!

Milicice, cuvaj se. Ja sam dan pred pucanje vodenjaka svasta ribala po kuci, posle me pekla savest jer je pukao i ide i ab, a kontrakcije pravih nema, pomislila sam da sam sama zeznula stvar i da nemadoh dr drzali bi me oni... a ja sve vicem pa ima bolova ali nije strasno. Dok mi cimerka ne rece ma zeno reci boli me bre, dok ne kazes tako bas ih briga. Inace, taj Tika je meni jedini u celoj trudnoci, u 16oj nedelji rekao bice ovo krupna beba. Jedini pogodio tad.

Trudnicice, ljubim vas, cuvajte se.

PS Kad vidim ovo boldovanje koje primenjuje lesli, setim se drkristal... Svako ime radila je sa capslock i boldovano, precizno.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

16.04.2018, 12:44

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja treba da odem u dz po injekciju a bas mi se i ne ide. Pljusti kisa. L jutros zapeo da sedi na terasi (zastakljena je) , pa sam morala malo da je usisam i prebrisem prasinu. Nismo ni izlazili na terasu tokom zime. I sad me bolucka stomak. Eto cim krwnwm da usisavam mene stomak zaboli. Inace mm riba wc. Jes da moram da mu zvocam par dana al se nakani. I usisavao je za vikend. Ja peglala. Sva sreca on ne nosi kosulje tj retko ih nosi. Nisam bas vicna u peglanju istih