Trncice, jesam, radila sam nekoliko VTO, dvoje dece sam dobila na klinici Ivanović, pomešana su mi osećanja, bila sam nekada besna na Gocu, sumnjala u nju ponekad, ali kako posle svega da ne kažem hvala, imam dvoje anđela zahvaljujuči klinici Ivanović.
Evo napisaću ti iskreno, što kraće moguće moju borbu za decu.
U 28. godini dobijam endometriozu i sledi prva operacija, u 30. se udajem, pokušavam godinu dana, nakon toga druga operacija endometrioze, vade mi jajovode, i gubim svaku mogućnost da prirodno zatrudnim. Spremam se preko države za VTO, u međuvremenu se endometrioza opet vraća, i idem na 3. operaciju.
Dok čekam poziv od države za VTO, odlazim privatno u Mađarsku na VTO, i rezultat je biohemijska trudnoća. Nepsoredno psole toga upadam kod Ivanovića preko države. radim kod njih postupak, tada je kod njih radila i dr Bilja Todorović, divna doktorka, ona mi je vodila postupak a Goca uletala ponekad i vraćaju mi 2 embriona, trudnoća, ali na prvom UZ BO, zatim kiretaža u Frontu.
Na svu sreću ostala mi 2 smrzlića iz tog postupka preko države kod Ivanovića, posle 3 meseca vraćaju mi 1 (dr Bilja radi pripremu, odlučuje se za FET iz prirodnjaka jer mi je endometrijum odličan, a Goca radi transfer, jer dr Bilja odlazi za Belgiju) drugi smrzlič nije preživeo odmrzavanje, i dobijam mog prvenca, sa skoro 38 godina.
Posle nešto manje od 3 godine (išla bi i ranije ali je sin sisao 2,5 godine, pa nisam mogla da primam hormone :D) krećem u borbu za drugo date (sa 41. godinom), radim kod IVanovića opet, ali Goca radi kratki postupak zbog godina (u prvoj VTO Dr Bilja i Goca radile dugi), i dobija 4 j.c, i embrione lošeg kvaliteta, videla sam po njenoj reakciji da su šanse za uspeh male, gotovo da nije ni krila. Nakon transfera mi je rekla, ako ne uspe radimo sledeći put dugi postupak.
Nije uspelo.
Ja nakon toga razmišljam gde da radim sledeću VTO, obilazim nekoliko klinika, uključujući i Jevremovu,, i svi tvrde da je Goca sve uradila kako treba, i da bi oni uradili isto. A to isto mi ništa ne znači, ako je rezultat bio neuspeh. Nikonema objašnjenje- Preporučuju da se vratim kod Ivanovića, jer imam 42 godin skoro, male su šanse. Kažu vratite se tamo gde vas znaju (kao pacijenta), gde ste dobili prvo dete.
Ja sednem razmislim, odem opet kod Ivanoviča, Goca uradi dugi postupak kako je obećala, dobijem sa 42 godine 10 odličnih jajnih ćelija (čudo!) i puno embriona ekstra kvaliteta (imam iz tog postupka još smzlićaa za 2 postupka, ali ne znam da li ću se usuditi jer imam 44 godine).
Ta VTO uspešna, rodila sam čarobnu devojčicu.
Imala sam sumnje u Gocu kao što vidiš, ali kakoposle svega da kažem išta drugo osim da je stručnjak.
Meni je bitan rezultat a to su moja deca, a prema meni je Goca zaista uvek bila korektna. Osećala sam se kod Ivanovića kao u svojoj kući, a na drugim klinikam to nisam oset____ila.
Mislim da je ta konekcija sa klinikom, doktorom, bitna.
Zato radi kako osećaš, sedi, razmisli, poslušaj sebe..
I videćeš, uspećeš na kraju samo ne odustaj!
IZVORNA PORUKA: trncica
dunja RR, radila sam posle prvog spontanog, utvrdili su tek posle da imam trombofiliju i tek ove godine mi se stitna zlezda dovela u parametre pozeljne za trudnocu. Aletos nisam nista dodatno radila, ostalo je bilo da se uradi diagnosticka laparoskopija i histeroskopija da se utvrdi kompletno stanje materice, jajnika i jajovoda.
Konacno sam dosla bila na red u Frontu, zvali su me nedelju ipo pre zakazanog termina da mi otkazu (po treci put od marta) i poludela sam preko telefona pa su mi na kraju pomerili za samo 2 dana.
Rekla mi je dr. da su mi ipak "prekinuli komunikaciju" levog jajovoda sa matericom jer je bio prosiren, za desni nista nije rekla, imala sam mali septum (ili subseptum) i nesto sto lici na polipe u materici i endometrijsko tkivo na trbusnoj maramici... U svakom slucaju sve je to reseno sada i cekam ponedeljak skidanje konca i dogovora za dalje.Ja sam se primarno odlucila bila za kliniku Teofanovic (aka Ivanovic) ali citam da su se oni pokvarili i postali bezobrazni a dodatno mi se ne svidja sto ne moze vise preko fonda kod njih.. stalno to nesto Goca menja.. ali valjda vec sledeci ciklus mogu da radim bockanje za VTO e sad da li ce odma transfer to ne znam :(
Jel si ti radila VTO? sa kim imas iskustva?
Da li neko ima da preporuci kliniku za vantelesnu gde ima dobrih rezultata?
< Poruku je uredio dunja RR -- 27.12.2020 0:23:07 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir