cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Vantelesna oplodnja XVI

clock-img

14.11.2020, 15:33

clock-img

Truntica

pencil-img

11

Hvala mnogo, naravno da si pomogla. Puno me strah, posebno jer sam u postupku imala 15 jc, od kojih se 6 oplodilo, a dvije su dosle do blaste. Doktorica mi je rekla da to moze biti od endometrioze, kao da postoji mogucnost da bi mogla uticati i na receptivnost endometrijuma. Iako meni ne pravi nikakve probleme u vidu bolova i sl., Imam redovne cikluse, normalno krvarenje, nema bolova, ali ocigledno da tamo negdje ipak pravi problem.

Ako ima neko sa slicnom iskustvom, molim da se javi.

clock-img

17.11.2020, 18:30

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Dobro vece. Bila danas na vadjenju krvi i ultrazvuku. Doktorka kaze da sam dobro odreagovala na terapiju. U petak ponovo ultrazvuk. Aspiracija bi trebala biti sledece nedelje no tacno ce reci u petak. 🤗🤗🤗🤗🤗

clock-img

20.11.2020, 07:39

clock-img

trncica

pencil-img

2

Cao svima, nova sam na forumu...Suprug i ja smo prosli jedan postupak VTO 2018. ishod je bio spontani u 17. nedelji. nakon cega sam radila i kriotransfer bez uspeha. posle sam morala da operisem stitnu zlezdu u 2019. sada je valjda sve ok ali mi savetuju (vise misljenja) da uradim dijagnosticku laparoskopiju i histeroskopiju sto ce da da uvid u to kakvo mi je stanje unutra.. moguce je da ce da mi podvezu jajovode jer sam letos imala jednu vanmatericnu trudnocu koja se, kako kazu, sama resila... nije mi to bas jasno..
Da li neko ima iskustva sa podvezivanjem jajovoda pre VTO postupka? 
Hvala unapred

clock-img

22.11.2020, 20:38

clock-img

EnaEna

pencil-img

69

I kad je aspiracija 🤗Ja veceras se bockam sa stop inekcijom i u utorak aspiracija.U subotu na UZ su bila 4 folikula.

IZVORNA PORUKA: Krisss985

Dobro vece. Bila danas na vadjenju krvi i ultrazvuku. Doktorka kaze da sam dobro odreagovala na terapiju. U petak ponovo ultrazvuk. Aspiracija bi trebala biti sledece nedelje no tacno ce reci u petak. 🤗🤗🤗🤗🤗

clock-img

22.11.2020, 20:58

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Ena Ena i kod mene veceras stop inekcija i u utorak aspiracija. 

Ja u petak na ultrazvuku imala 5 folikula u desnom jajniku i 4 u levom i jos par manjih. No videcemo sta ce biti nakon aspiracije.

clock-img

22.11.2020, 21:14

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Trncice, meni nisu podvezali jajovode, već su mi izvadili, u svakom slučaju, kdo VTO je bolje nemati jajovode ako su već loši, zapušeni, a ako si imala vanmateričnu (mada čudno mi je da se rešilo samo od sebe, nisma to do sada čula), onda imaš problem sa jajovodima.
Moguće da isti efekat ima podveziovanje jajovoda, laički bih rekla da da, tj. bolje to uraditi pre VTO, povećavaš šanse za uspeh.

Da li si radila neke analize zbog spontanog?

IZVORNA PORUKA: trncica

Cao svima, nova sam na forumu...Suprug i ja smo prosli jedan postupak VTO 2018. ishod je bio spontani u 17. nedelji. nakon cega sam radila i kriotransfer bez uspeha. posle sam morala da operisem stitnu zlezdu u 2019. sada je valjda sve ok ali mi savetuju (vise misljenja) da uradim dijagnosticku laparoskopiju i histeroskopiju sto ce da da uvid u to kakvo mi je stanje unutra.. moguce je da ce da mi podvezu jajovode jer sam letos imala jednu vanmatericnu trudnocu koja se, kako kazu, sama resila... nije mi to bas jasno..
Da li neko ima iskustva sa podvezivanjem jajovoda pre VTO postupka? 
Hvala unapred

< Poruku je uredio dunja RR -- 23.11.2020 12:37:12 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

22.11.2020, 21:15

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Ringerajkama koje čekaju aspiraciju, želim svu sreću, da bude u utorak što više dobrih jajnij ćeilja user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

22.11.2020, 21:29

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Hvala Dunja 😘🤗

clock-img

23.11.2020, 10:43

clock-img

EnaEna

pencil-img

69

Hvalaa 🤗😘

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ringerajkama koje čekaju aspiraciju, želim svu sreću, da bude u utorak što više dobrih jajnij ćeilja user posted image

clock-img

26.11.2020, 13:32

clock-img

Jela12

pencil-img

12

Postovane,htela bih samo da se informisem.Da li su nekoj od vas predlozili odlaganje embriona s obzirom na kriznu trenutnu situaciju oko corone?Ja bih trebala sledece nedelje na krioembrotransfer ali se bojim da nisam odabrala dobar tajming 🤔😕

clock-img

26.11.2020, 14:25

clock-img

EnaEna

pencil-img

69

U Banjaluci ne, ja sam sad upravo sa embriotransfera. 

clock-img

26.11.2020, 14:40

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Radi se redovno. Obustavlja se jedino ako je neko od partnera pozitivan. 

Evo moj partner juce isao da se testira jer je izgubio culo mirisa a ja bi trebala sutra na transfer ali nista jer je on pozitivan. Kad bude dobio negativan test radice se cryotransfer.

clock-img

26.11.2020, 15:08

clock-img

Jela12

pencil-img

12

Znaci sve je to bozja volja.Realno mi se za sad dobro osecamo....ali s obzirom da oboje radimo sa dosta ljudi.....mmm sve se to moze promeniti za jedan dan 😔

clock-img

26.11.2020, 15:13

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Da. Nazalost je tako. 

No nadam se da ce u vasem slucaju sve proci od pocetka do kraja u redu.

clock-img

26.11.2020, 15:15

clock-img

Jela12

pencil-img

12

Bez nade nista,ona nam je jos jedina ostala 😉

clock-img

26.11.2020, 15:18

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Naravno. A i kod nas ce proci dve nedelje pa idemo dalje. 💪💪💪

clock-img

26.11.2020, 15:47

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Žao mi je što sada čekate opet zbog ovog prokletog virusa, ali bravo za stav, biće to sve ok user posted image

IZVORNA PORUKA: Krisss985

Naravno. A i kod nas ce proci dve nedelje pa idemo dalje. 💪💪💪

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

26.11.2020, 15:47

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Navijamo, javljaj nam vesti user posted image

IZVORNA PORUKA: EnaEna

< Poruku je uredio dunja RR -- 26.11.2020 16:42:37 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

26.11.2020, 16:38

clock-img

EnaEna

pencil-img

69

Hvala 🥰🙏Hocu.Od 4 jajne celije 2 su se oplodile i imaju odlicne ocjene i obe su vratili...Betu vadim za 16 dana.

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Navijamo, javljam nam vesti user posted image

IZVORNA PORUKA: EnaEna

clock-img

26.11.2020, 17:06

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Bravo EmaEma. Drzimo fige za sto vecu betu. 😘❤

clock-img

30.11.2020, 14:54

clock-img

Krisss985

pencil-img

73

Dobar dan. Samo da vas obavestim da je nas postupak obustavljen zbog korone. Moj dragi dobio simptome i pozitivan na koronu a ja nemam simptome nikakve no prvi test bio pozitivan a drugi negativan. Kako god u karantinu smo 2 nedelje.

Sto se postupka tice. Imali smo 9 jajnih celija od kojh je 6 bilo za oplodnju. Od tih 6 se 4 oplodilo i lepo razvijalo. Pre transfera smo zakacili koronu tako da su prekinuli postupak ali su embriolozi odlucili da ove 4 mrvice razviju do blastocisti. Peti dan smo dobili jednu i nju su zamrzli.Sad mene zanima, ima li smisla krenuti u kriotransfer sobzirom da imamo jednu blasticu a pitanje da li ce preziveti odmrzavanje ili je bolje da krenemo sa ponovnim postupkom ispocetka?Ima li neko da je imao isto samo jednu zamrznutu blasticu i da je prezivela odmrzavanje a i postupak uspeo?

clock-img

30.11.2020, 16:54

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Meni su svojevremeno pre 3 godine vadili slamcicu u kojoj je bila samo jedna blasta i prezivela je. Rezultirala trudnocim. Cinjenica da sam imala jos 2 slamcice, ali za njima nije bilo potrebe. Jednu smo potrosili sad u junu, a drugu u septembru. I sve blastociste su prezivele odmrzavanje.
Osim toga, mislim da ovde ima clanica (cini mi se Dunja i Maraj) kojima je preostala samo po jedna blasta i odmrznute su i obe imaju decu iz tih transfera.
Srecno i bez brige!
EnaEna, navijamo za visoku betu 😊

clock-img

30.11.2020, 17:12

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Kris, ja sam imala (pre 7 godina) dve blaste, jedna nije preživela odmrzavanje a druga je danas naš sinak od 6 godina.

Ali mislim da je sve od tada kada sam radila FET napredovalo, i da se sada koriste unapređeniji postupci kako bi se dobili kvalitetniji embrioni te su i manje šanse da embrion ne preživi odmrzavanje.

Zato mislim da svakako ima smisla da probaš sa jednom zamrznutom blastom, jer veruj mi, veliki su to borci!!

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.11.2020 17:13:01 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.11.2020, 17:23

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Kod nas, kao sto rekoh...sve blastociste (nase su bile zamrznute pre nesto vise od 3 godine) su prezivele odmrzavanje. Od 4 koliko je vraceno u 3 transfera, imamo jedno dete i sada cekamo drugu bebu.

clock-img

30.11.2020, 22:04

clock-img

DVPB

pencil-img

1

Pozdrav, imam jedno pitanje. Ako je neko imao slicno iskustvo, molim vas da podelite. Skupljamo papire za komisiju i radimo na bebi vec dve godine. Medjutim doslo je do promene mog prezimena, kako smo se nedavno vencali. Da li ce mi komisija uvaziti analize i dokumentaciju koja je na devojacko prezime ? Ako mora da se ponovi, analize mi nije tesko ponoviti, ali nadam se da se uvazava potvrda o inseminaciji, histeroskopija, hsg, ginekoloski pregled ? Unapred hvala na pomoci.. Takodje da li je pametno spomenuti neuspeli pokusaj o svom trosku pred komisijom na koju idemo prvi put ? Tamara