cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Vantelesna oplodnja XVI

clock-img

29.06.2018, 12:50

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mislila sam da ti samo sad na pocetku neko pomogne. Meni sad pred kraj trudnoce moji uskacu i bas mi olaksavaju jer mi je sve tesko....
Zato sam mislila bar za pocetak da ti neko uskoci.

< Poruku je uredio Maraj -- 29.6.2018 12:51:29 >

clock-img

29.06.2018, 12:57

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Pitala me juče drugarica (bivša Ringerajka) da ga uzme na 3 dana ako hoću, ali ne, ne bi mi mogi bez njega user posted image

Dunja, razumem te. Ni meni niko ništa ne pomaže i sto puta se kao požalim, ali isto ne mogu ja bez svoje dece.
Mazi tibu. Veliki je Sava, sve ćete se vi dogovoriti.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

29.06.2018, 13:11

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Maraj ništa od toga, moja mama je nepokretna, ne ustaje iz kreveta, jedan brat bolestan, tata oko njih leti.
A svekar 8o godina svekrva 75, žive daeko daleko (žena kaže ima i strah od puta jer je imala 2 velika udesa), zaova nikakva pomoć nikad bila. Svekrva mi jednom došla u poslednjih 6-7 godina, kada je S bio na operaciji kile. Možda i dođe na kraju, mislim ako Bog da da sve bude ok sa ovom trudnoćom, ali sam tako mislila i u prošloj trudnoći pa nije došla. Inače je žena jako vredna i vitalna, ali ne da joj zaova da mrdne (zaova nije udata, moje godište je i živi sa njima).

IZVORNA PORUKA: Maraj

Mislila sam da ti samo sad na pocetku neko pomogne. Meni sad pred kraj trudnoce moji uskacu i bas mi olaksavaju jer mi je sve tesko....
Zato sam mislila bar za pocetak da ti neko uskoci.

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.6.2018 13:24:43 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

29.06.2018, 14:02

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E dunja bas bezveze. Al sto rosi kaze, veci sje Sava , razumniji pa verujem da ce te postedwti kad mu kazes da moras malo da odmoris.
Ja kad kazem L on onda krenw da skace po meni...

clock-img

29.06.2018, 14:48

clock-img

lesli

pencil-img

3159

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Hvala drage user posted image

Ivana ja se zbor prethodnih iskustava tog pregleda najviše plašim :)

Bila sam na klinici da primim progesteron, povećali su mi na celu ampulu, pričala sam sa dr, kaže da ne brinem, da mnoge žene imaju to krvuckanje, da smanjim hodanje, pa UZ za dve nedelje, i tada će mi reći da li mogu na more. Dobro je da ja uvek uplatim i osiguranje od otkaza putovanja (ja to zbog boginja user posted image ), ako mi kže da ne smem na more, dobiću sve pare nazad od osiguranja. Ali ajd da se nadam da ipak bude sve ok i da idem na more user posted image

Bice sve ok Dunja. user posted image
Ja u prvoj trudnoci kad sam imala missed, sam jedan dan imala malo smedjeg traga na vesu i ni na kraj pameti mi da je to nesto znacajno jer je bila mala kolicina i nije se ponovilo. Ovog puta je bilo mnogo vise od “krvaruckanja” i kazem ti svetla, sveza krv. Goca mi je cak ukljucila antibiotik kad sam se javila na kliniku i poslala im izvestaje sa pregleda kada sam najobilnije krvarila. Bilo je uzasno traumaticno, ali je ispalo sve ok! Zato se drzi i veruj u to da vam stize jedana zamotuljak pocetkom sledece godine! user posted image

clock-img

29.06.2018, 16:56

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Les, meni i dalje curka po malo braon, količinski isto kao juče. U tragovima.

Ali dr reče da neke žene i sveže krvare celu trudnoću, nema pravila, ali eto ja nisam imala iskustva, pa se zentam.

Inače, pitah dr da li da nastavljam fragmin, zbog curkanja, i reče da sada na 48 sati dajem fragmin, to nikad nisam, preskakala dan, verovatno zbog curkanja.

Lesli, kada su tebuveli fraxi? Da li si tada krvarila?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

29.06.2018, 17:25

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Znam da je traumaticno. Ja sam znala za slucaje krvarenja u trudnoci, ali su to vise bila ta mrljanja u periodu implantacije i kada sam videla onoliko sveze krvi jos sa sve bolovima kao za vreme ciklusa, bila sam ubedjena da je kraj, ali se ipak prevarih :)
Tesko je, ali eto mog iskustva...nadam se da ce ti pomoci da se malo opustis.

Sto se fragmina tice, on je meni uveden u nekoj 14. nedelji, a krvarenje je stalo u nekoj 10/11.
Ali sam uzimala aspirin po Gocinoj preporuci i njega pila dok nisam prokrvarila. On je ukinut na kraju 5. nedelje tako da sam nekih 8 nedelja bila bez terapije, uz vadjenje d-dimera na 2-3 nedelje.

clock-img

30.06.2018, 14:15

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Meni se jutros povećao taj iscedak, i ima sada i svetlije krvi. Leškarim, javila sam klinici, oni kažu ne treba betu da radim ponovo, da ne idem, i da ne brinem, to je kažu krv zbog implantacije, embrion se namešta. Ali kako ovako kasno implantacija?

Ne znam, nemam pojma šta me čeka, promeniti ništa ne mogu, odmaram koliko mogu, pazim na hranu, nisam nešto puno optimistična kada vidim ovu krv ..

U ponedeljak na kliniku po progesteron.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.06.2018, 14:19

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

U par navrata juče i prekjuče dok je još bio braonkast iscedak, videla sam kao končiće braon, to se sećam da seam čitala ranije, da se javlja kod implantacije.
Ali sada je već svetliji taj iscedak i tečniji, više ga ima, i kada se obrišem.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.06.2018, 14:22

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Jao Dunjice drzim fige da sve bude dobro! Misli pozitivnoo user posted image

clock-img

30.06.2018, 14:43

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Dunja sto ne ponovis betu da znas na cemu si? Ja sam proveravala betu kao sumanuta i u prosloj i u ovoj trudnoci jer je bilo komplikacija, ali dobra beta mi je znacila da se psihicki smirim i da verujem da cw biti dobro kqo sto je i bilo. Meni je malo cudno da ti ne traze da ponovis betu i da cekas 2 nedelje. Verujem da je sve ok, drzim fige najjaceuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

30.06.2018, 14:46

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Nakoliko puta sam pitala, rekli su da nema potrebe, I moja dr endokrinolog isto kaže, kaže kada je dobra beta ne ponavlja se, čeka se UZ.
Takos u mi pričali i sa Savom, sećam, se i nisam ponavljala, ali nism ni krvarila tada.
Sutra bi trebala da vadim D dimer i TSH, sli sam pisala dr da li da idem do laba ako se poveća krvarenje, ne znam da li smem toliko da hodam, da se truckam u kolima itd.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.6.2018 14:48:32 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.06.2018, 14:58

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Šta mislite, ako mi moja dr da dozvolu da sutra odem do laba za D dimer i TSH, da li da uradim i betu, jer biće to ne 24h, već treći dan od prethodnog vađenja (vadila sam u četvrtak)? Da li ću neku pravilnost raste moži da upratim nakon 3 dana?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.06.2018, 14:58

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

MojMiki kako si ti, kada ideš na UZ?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.06.2018, 15:22

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Kod nas se u slucanu krvarenja obavezno prati beta. Imas opciju i da dodju laboranti kuci da ti izvade krv. Kod nas se usliga izlaska na teren placa oko 300 din, tako da ne moras ni da ustajes iz kreveta.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

30.06.2018, 15:35

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

I ja sam imala koncice braonkaste, kad se plod smestao,sva 3 puta..
Ako oni kazu da ne brines,polako..svakako pokrivena si terapijom..sad ti je prokrvljenost veca,pa dolazi do tragova krvi.user posted image pukne neki kapilar, sta ga znas.

clock-img

30.06.2018, 16:01

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Dunja ja bi ponovila betu. Ne znam kako izdrzavas da je ne ponovis. Bar da ne brines, da budes rasterecene glave kad vidis kolika je.
A mkzes lab da pozoves da ti dodju kuci da se ne truckas do njih. Ne znam samo koliko naplacuju dolazak

clock-img

30.06.2018, 16:07

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Ne radi mi se, valjda zato što znam da ta beta ništa ne znači. Pre Save je bila 40.000, ponavljala je non stop i lepo je rasla, i na kraju nije bila dobra trudnoća.
Zato oni na klinici i ne propuručuju vađenje više puta ako je prva beta dobra, jer je bitniji taj prvi UZ.

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.6.2018 16:08:56 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

30.06.2018, 16:11

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E pa ok. Ti znas kako ces biti mirnija. Ja jesam ponovila i ako su i meni rekli da ne ponavljam. Ja sam u glavi bila mirnija kada sam ponovila za 48h. I to ke bilo to. Posle sam cekala uz

clock-img

30.06.2018, 16:35

clock-img

MojMiki

pencil-img

286

Devojke mene je prvo uplasila vasa prica o beti nakon transfera...jer vidim da ste sve kad su bile ok trudnoce imale visu betu nego ja.
Pa cutim i cekam UZ....tada ce mi biti lakse.
A juce mi je bilo jako lose, ceo dan glavobolja i imam nizu telesnu temperaturu. Jednom sam slucajno merila nedelju dana nakon et bila je 35.5 ali nisam mnogo razmisljala o tome. Juce isto 35.5 a osecaj kao da je 37.5-38 lomi cas vruce cas hladno. Primetila sam da od et kad jedem lubenicu iz frizidera ne mogu da se zgrejem kao da sam na -10C. Juce sam zvala klinuku, kazu konsultuj se sa endokrinologom ( imam usporen rad stitne i terapiju, 18.06. rezultati bili ok) i da redovno javljam kako mi je. Endokrinolog mi kaze da sa tim rezultatima misli da nije stitna razlog, nego dok se telo privikne i ova terapija koju dobijam. Danas isto 35.5 uglavnom...nekad malo skoci, ali nakon tusiranja i 34.3. Sa klinike kazu ako sam ja ok da cekamo UZ ako ne obavezno da se javim. Zakazali mi UZ za petak.
Citajuci vidim da to moze da bude i spontani (ili kako se vec zove) ali meni se cini po mom telu da je trudnoca tu.

Dunja mislim na tebe, zaista se od srca nadam da ce sve biti ok. Krvarila sam i ja u prosloj trudnoci malo. A znam zenicu koja je u dve trudnoce krvarila do 4-5m.

Mnogooo poljubaca za sve vas 😘😘😘😘

clock-img

30.06.2018, 16:37

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Miki mozda tvoj organizam tako reaguje
Ja od kako zatrudnim gorim od vrucine. Bilo leto ili zima ja ne mogu da se ihladim

clock-img

30.06.2018, 16:49

clock-img

MojMiki

pencil-img

286

Pa da, to i jeste normalno za trudnocu. Tako je i meni bilo sa M
Jos 6 dana do UZ :-) bice dobro

clock-img

30.06.2018, 16:50

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ma bice naravno
Nemoj razmisljati.
Znam kako ti je
Te 2 nedelje do prvog uz su mi bile duze nego 9 meseci trudnoce user posted image

clock-img

30.06.2018, 16:52

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

vadjenje bete nista ne znaci. bas nista. osim ako beta ne raste. onda je pobacaj izvestan . sve ostalo je neizvesno. Ima spororastucih niskih beta a zdravih trudnoca.I obrnuto. Dunja je lepo navela svoje iskustvo. Isto tako trcati na rani ultrazvuk opet ne znaci mnogo. Ko moze najbolje je izdrzati do punih 6 nedelja i videti ima li srcane akcije ili ne. Doktori ionako nista ne mogu da urade osim da vam daju progesteron. Miki ti bi ipak mogla da proveris TSH. Da li je jos uvek u okvirima normale ili treba korigovati terapiju. Bazalna temperatura je po pravilu povisena u ranoj trudnoci zbog visokog progsterona. Drzim fige da sve bude ikod obe okuser posted image

clock-img

30.06.2018, 16:52

clock-img

MojMiki

pencil-img

286

Znam :-)
I jesu najduze