cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lekovi i dojenje

clock-img

02.08.2019, 13:46

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Mazala sam onu konjsku mast, ali ne vredi, jer nije u pitanju misic nego nerv...

Uzela sam opet brufen i lezim, sada je ok dok ne treba da ustanem... 

clock-img

02.08.2019, 13:48

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Imas crnu mast, bas se tako u apoteci trazi, ako je nerv, pun naziv je ihitol kamfor, smrdi kao nista ali i ligamente oporavlja, odlicna je a kosta smesno.

clock-img

02.08.2019, 17:57

clock-img

dunja RR

pencil-img

30432

Bubi jel popustio bol?

Mene boli, iz dubine, oba stopala, skroz me nervira bol. Bas sam izvrnula, ludim. 

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

02.08.2019, 18:28

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Zene, razumem vas skroz jos mi je plavo kod tabana , a povreda stara vec ihaaaj

clock-img

02.08.2019, 18:39

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Popila sam četvrtinu one od 5mg +paracetamol i jeste malo bolje, mada boli i dalje

clock-img

02.08.2019, 18:48

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Bubi, tek vidim ovu temu. Na gotovo svim lekovima postoji upozorenje vezano za trudnocu i dojenje, jer statistika o stetnosti nije sprovedena.  Ako ti je dr rekla da smes onda se slobodno pouzdaj u njen sud, jer govori sigurno iz iskustva/prakse. To je minimalna kolicina leka svakako. 

IZVORNA PORUKA: bubulence

Zene, jako sam se ukocila, ne migu da hodam, jedva dojim vebca. Cula sam se sa dr i kaze da uzmem 2 dana po 2,5mg besendina iako dojim. A svuda pise da ne bi trebalo u toku dojenja. Da li neka ima iskustva? 

clock-img

02.08.2019, 18:53

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ili onaj broj halo beba, one znaju 100 % sta smes a sta ne ( ako to radi jos uvek)...

clock-img

02.08.2019, 21:05

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Fili, poslusala sam dr, popila, samo sam jos malo smanjila dozu 😁. Mislim, ako sam smela da pijem do dan pred porodjaj valjda ni sada nece da skodi...

Mimakos na halo beba je sve zabranjeno, osim paracetamola. One mi bas nisu pouzdane, zvala sam par puta i nikada se njihov odgovor nije poklapao sa onim sto mi savetuje dr. 

clock-img

02.08.2019, 21:08

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Bitno da ti je bolje :) 

clock-img

02.08.2019, 23:21

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Super Bubi, proci ce, samo malo i vreme da odradi svoje. Nadam se da se lepo snalazis sa deckonjom. :) 

clock-img

03.08.2019, 08:41

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Mm kad se ukoci, namaze se ceo diklofenakom i prodje mu, probaj ako potraje, a opet ne pijes ga, zbog mleka

clock-img

03.08.2019, 09:57

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Diklofenak ne bi smeo u trudnoci..

clock-img

03.08.2019, 10:24

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Za trudnocu znam, ali ovo je dojenje, ne znam da.li se i kao mast izlucuje u mleko. Ne da se pije.

clock-img

03.08.2019, 12:44

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Danas je ipak bolje, tako da cu jos danas i sutra uzimati po cetvrtinu besendina + paracetamol... Nisam primetila da bebi smeta niti da je pospan, verovatno jer je mala doza koju uzimam a meni opet pomaze koliko toliko

clock-img

03.08.2019, 17:10

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Sve sto ne sme u trudnoci,ne sme ni dok se doji..a znala sam da sam pogresila.

clock-img

03.08.2019, 17:53

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Hocu da kazem da je koncentracija bilo kog leka manja kada se nanosi topikalno za razliku od oralnog. Sad sam procitala, izlucuje se u mleko u malim kolicinama ali nema nikakvih efekata na bebe, za trudnocu pise nesto sasvim drugo jer utice na razvoj fetusa. Evo link https://mediately.co/rs/drugs/Q6DmOgpkx3V50k6IdaoxKDFfbSq/diklofen-1-gel#pregnancy
Ako bas zagisti, da znas da imas i tu opciju, bubulence, mozda pomogne gel.

< Poruku je uredio MimaKos -- 3.8.2019 18:00:57 >

clock-img

07.09.2019, 21:02

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ima li neka mama koja doji , a da sada ima provlema sa ambrozijom? Ja se uguših. Pocela sam loratadin da pijem. Ne mogu da izdrzim...al ne znam kolikilo je opasno za dete. S sisa 3-4 puta dnevno. Ona sada sisa tj trazi da sisa kad hoce da spava. Ima 13 tj skoro pa 14 meseci...i eto nikako da prekinemo sa dojenjem. Jako mi smeta ova ambrozija al ae plasim i kako lek deluje na S...

< Poruku je uredio Maraj -- 7.9.2019 21:03:15 >

clock-img

07.09.2019, 22:23

clock-img

marketing RR

pencil-img

5064

Maraj, kopirali smo pitanje i dr Julki, ukoliko slučajno zna.

clock-img

08.09.2019, 07:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Maraj, kopirali smo pitanje i dr Julki, ukoliko slučajno zna.

Hvala punouser posted image

clock-img

08.09.2019, 08:38

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

The British Society for Allergy and Clinical Immunology recommends loratadine at its lowest dose as a preferred choice if an antihistamine is required during breastfeeding.[1]

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

08.09.2019, 08:40

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Loratidin
Bezbedan, po ovome. 

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

PROČITAJ ISKUSTVA MAMA
image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image