Sve vise se prica o kriptovalutama, o rudarenju, o konkretno bitkoinu kao trenutno najpoznatijoj kriptovaluti koja je ovih dana dostigla vrednost od 15000 dolara.
Sef i ja se bitcoinima bavimo vec nekih godinu dana i ja primam platu u vidu bitkoina.
We believe Bitcoin has the potential to be not just a digital currency, but the future of money. While it is still in the early stages, we see Bitcoin as a protocol or platform on which financial and non-financial transactions can be conducted and verified as part of a global public ledger. Bitcoin lies at the intersection of several important academic research areas, including cryptography, distributed computing, graph theory, finance, and economics. The MIT Bitcoin Club seeks to provide forums where Bitcoin-related ideas, projects, programs, events, and businesses can be studied, discussed, and developed. Through club activities, we seek to increase awareness and use of Bitcoin within and beyond the MIT community.
U principu. Da biste kupili bitkoine morate imati ewallet. Ja imam blockchain wallet i Jaxx. Jaxx podrzava i razne druge valute. A ponekad primim plat u eterijum ili lajtkoinima. Kod nas se bitkoini mogu kupiti na localbitcoin sajtu, putem direktnog transfera preko banke ili paypala ili nekim drugim vidim elektronskog placanja. Znaci vi otkupite valutu od nekog taj neko vam posalje kriptovalutu u vas novcanik vi njemu novce i kraj price. Naravno localbitcoin sajt uzima proviziju i ja to ne radim
U Bg postoji i bankomat za btc, u Novom Sadu mozete bukvalno na Futoskoj pijaci kupiti bitkoine, takodje svako ko prodaje uzima procenat. Sve je vid kalkulacije kad prodati kad kupiti. Po meni vrlo stresno jer ste konstantno u grcu da lic ete izgubiti ili dobiti. Meni pogotovo jer mi to nije hobi meni je to plata i ja bitkoine uvek prodam.NAZALOST. Ja naravno sad vec posle godinu dana imam razradjen sistem kome prodajem i taj neko mi naravno ne uzima ni 1 cent a kamoli proviziju od 5 posto i sl.
Rudarenje vise nije toliko profitabilno. Masina za rudarenje kosta otprilike oko 2000e. Trosi struje u iznosu od 5000 din na mesecnom nivou a zaradjuje se u proseku oko 150 usd mesecno. Jedina prednost je sto tokom zime mozete na ovaj nacin grejati stan ili prostoriju u kucu u kojoj je kompjuter za rudarenje. Bitkoin se vise ne rudari, zato on toliko i raste, jer je tezina rudarenja nemoguca misija, pa se rudare druge valute kao sto je zcash ili ethereum, ethereum takodje ima sjajnu buducnost i RASTE.
Ukoliko kupite masinu za rudarenje, ona se isplati u roku od godinu dana, prosle godine da ste rudarili isplatila bi vam se masina u roku od 4 MESECA! Neverovatno ali istinito.
Transfer valuta je momentalan bukvalno eventualno ako postoji mali zastoj u blockchanu odnosno previse transakcija pa su rudari pretrpani, najvise sto sam cekala transfer je jedan dan. Sto mi opet nije bioproblem jer za paypal kad hocu da prebacim novac na racun cekam izmedju 24h i 48h.
Pitajte sta vas zanima.
Ja sam takodje i clan vise platformi koje funkcionisu ko MLM nazalost ali su vrlo zgodne. To je onako za prikupljanje novca usput. tipa fundmycause ili bitclub i sl.
Postoji i sajt poloniex koji je bukvalno kockarnica online. Ajd tako da kazem, trguje se i prodaje valutama. Znaci kupite po manjoj ceni pa prodate po vecoj i tako zaradjujete.