cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

02.01.2020, 12:52

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Da li neko sprema pihtije kao predjelo?Nasla sam neki recept. Kao pihtije sa mesavinom za rusku salatu i dodaje se sunka. A da bi se steglo ide i zelatin. Probala bi za slavu, zanima me vase misljenje.

clock-img

02.01.2020, 12:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Mirko, to su one bele pihtije? Viđala sam na slavama ali nisam nikad probala. Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam user posted image ali lepo izgleda, mislim da ide jogurt i majonez u njih.

< Poruku je uredio Ana RR -- 2.1.2020 12:59:56 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.01.2020, 13:52

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Mirko, ako misliš na povrće u aspiku evo recept KLIK
moj ujka ( kuvar) tako nekako to sprema ali nr stavlja kisele krastavce
meni je to fino, kao slani puding
ima i onaj starinski recept kad se "kuva" u modli za kuglof u rerni ali to traje i traje- za taj recept bih morala da ga pitam, ovako želatin uradi to čas posla

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.01.2020, 13:52

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam user posted image



A ,,puding od svinjetine" user posted image
Cula sam da sad tako zovu pihtije user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

02.01.2020, 14:38

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Ha ha puding od svinjetine ha ha 😂😂😂
Da da,to sam mislila taj rolat. Bas mi lepo izgleda. Ide jogurt i majonez. To je to. 

clock-img

02.01.2020, 16:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335


IZVORNA PORUKA: mama Jo


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam user posted image



A ,,puding od svinjetine" user posted image
Cula sam da sad tako zovu pihtije user posted image



Jok to još gore zvuči user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.01.2020, 16:33

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: mama Jo


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Reč pihtija mi je dovoljna da ne probam user posted image



A ,,puding od svinjetine" user posted image
Cula sam da sad tako zovu pihtije user posted image



Jok to još gore zvuči user posted image



Hahaha, jos sam ga ja ublazila, obicno kazu puding od svinje
Znam, isto i ja user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

02.01.2020, 16:49

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 11:15

clock-img

branki*

pencil-img

20828

zene,kako pravite sarmu?to jest fil.ja sam do sad uvek prvo proprzila luk,pa dodam mleveno,proprzim i dodam pirinac,zacine i tek onda skinem sa ringle.
citam sad neki recept,kao najbolje sarme,tu samo kaze da se blago proprzi luk i taj luk se doda u mleveno meso zivo i pirinac i ne dinsta se.kako vi?
i sta stavljate odozdo?kaze kozuru od slanine,pa onda listove kupusa i onda redjas sarmu.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.01.2020, 11:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Branki, tako spremaju u hrvatskoj, bosni. Meni se ne dopada jer dobiješ jednu bzvz grudvu mesa. Moja baka je rođena slavonka pa nikad nije tako spremala.

Ja dobro izdinstam luk, obavezno beli luk jer on daje ukus sarmi, zatim dobro upržim meso, dodam začine kada je uprženo, pirinač.

Na dno poređam listove kupusa i onda ređam sarmu pa odozgo stavim slaninu, meso.. pa opet sarma itd. Na kraju je prekrijem listovima kupusa.

< Poruku je uredio Ana RR -- 4.1.2020 11:33:29 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 11:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Videla sam da negde u bosni i musaku tako spremaju, sa živim mesom, što je meni grozno.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 12:59

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Nikada nisam spremala sarmu sa zivim mesom, ali sam jela i musaku i sarmu. I skroz mi je bezveze. Bas kao sto Ana kaze to bude grudva mesa. 

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

04.01.2020, 14:11

clock-img

branki*

pencil-img

20828

hvala,drugarice..i ja cu onda isto kao sto sam navikla..a,koliko belog luka ide npr na pola kila mesa?ja nisam do sada ubacivala beli luk,ali sad za slavu hocu.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.01.2020, 14:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Branki, dva tri češnja barem.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 15:10

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Prezirem luk u sarmi a pravim je samo za živim mesom i kuvam je par sati i ne zapecam po lernama.
Samo pomešam mleveno ( dva puta nateam mesara da ga premelje) sa natopljenim pirinčom, dodam biber i so ismotam ih u poveće sarmuljine. Dole stavim isečene listove prokole, poređam, zalijem vodom, gore isečene listove prokole i suvo- da li rebra, da li meso sušeno i pušeno ( o, vidi me - sarma me u pesnika načinila) i poklopim i na pola par sati, onda zaprška- tri kašike ulja, kašičica brašna i crvena paprika da provri pa buć u lonac i još sat vremena na pola. Kuvam u cepteru ( ovo se sad hvalim)

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.01.2020, 15:14

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Čitam sad postove o sarmi i samo da primetim da nam se kuhinje razlikuju neverovatno.
Isto jelo a nije isto user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.01.2020, 15:30

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Aj'sad ja sa novim pitanjem - kako se cisti nar?
Dajte da vec jednim naucim, svaki put posle ciscenja nara kuhinja mi izgleda kao da sam nesto klala user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

04.01.2020, 15:33

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Olga, meni se ne sviđa takva sarma, izvinjavam se user posted image a luk se u sarmi ne vidi i ne oseti, ali bude puna ukusa.

Moja mama pravi nestvarnu sarmu. Ja ne znam šta joj radi iako me ona učila da je kuvam. Za slavu mi je ona spremila, kuma koja je iz Vojvodine je samo uzdisala i govorila Bože kakva sarma! Meso se na kraju nije pojelo jer su se ljudi najeli sarme.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 15:35

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Mama jo, iskreno ja se ne petljam sa narom, to mm čisti. Preseče na pola pa u dublju posudu trese tako što kašikom udara u nar. Ako si me razumela user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 15:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Kad smo kod luka, moja svekrva za 15 minuta izdinsta i luk i meso i složi musaku user posted image eto zašto ne volim njenu hranu. Njen moto je - samo da se napravi, nije bitno kako izgleda (a ni da li je ukusno). Bitno da je napravljeno. Kad vidim skoro sirov luk u hrani smuči mi se.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 15:57

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Moze i ta sarma sa sirovim mesom da bude ukusna ako se dobro napravi. Ja pravim onu klasicnu, sa dinstanim. I nikad ne stavim manje od 1,5kg mesa i 1kg crnog luka. Beli dodajem odokativnom metodom. I sto Ana kaze, luk dinstam bar 30min pa posle dodam meso i dinstam bar jos 30-45 min. Redjam red kupusa, red sarme, red suvog mesa, pa opet kupus, sarma, meso i ususkam liskama. Sarmu kuvam minimum 4h na tiho, ne dodajem zapsrsku.


Mama jo, nar preseces na pola, uzmes jednu duboku ciniji i lupas po naru, tako dosta ispadne, posle mozes i rukom da docistis.

clock-img

04.01.2020, 16:09

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Branki, tako spremaju u hrvatskoj, bosni. Meni se ne dopada jer dobiješ jednu bzvz grudvu mesa. Moja baka je rođena slavonka pa nikad nije tako spremala.

Ja dobro izdinstam luk, obavezno beli luk jer on daje ukus sarmi, zatim dobro upržim meso, dodam začine kada je uprženo, pirinač.

Na dno poređam listove kupusa i onda ređam sarmu pa odozgo stavim slaninu, meso.. pa opet sarma itd. Na kraju je prekrijem listovima kupusa.




Tako i ja spremam. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.01.2020, 17:38

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ni ja ne stavljam zapršku. I spremam je u rerni, u pekaču. Ubacim uveče i do ujutru se krčka, posle samo malo zapečem bez poklopca. Bude skroz mekan kupus. Moja mama je prvo kuva na ringli (uveče je pripremi i stavi na skroz lagano da se krčka celu noć pa ujutru malo pojača vatru i kuva je još par sati) zatim je zapeče u rerni. Ali njoj kupus bude onako lepljiv, topi se kao da nije kupus. Nigde nisam jela takvu sarmu a jela sam je kod mnogih.

< Poruku je uredio Ana RR -- 4.1.2020 17:42:06 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.01.2020, 18:50

clock-img

branki*

pencil-img

20828

kako,bre,olga,prezires luk u sarmiuser posted image ja mislila da ne moze bez crnog luka uopsste da se pravi.sad planirala i beli da dodam..ja sam je na rigli uvek kuvala,ne zapecem u rerni i ne stavljam zaprsku..videcu kako ce ispasti za slavu,kupus mi se nesto ne svidja bas.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.01.2020, 21:06

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Joj ni ja ne podnosim kad vidim delove luka u jelu, zato me kuvanje i smara najvise zbog rog besumucnog dinstanja.

Citala sam negde da se nar prepolovi, pa se onda drzi malo u vodi i onda skidas koru a ono belo okolo samo ispada kao i zrnca. Tako sam danas i probala, ali i dalje prska. Mozda sam samo zurila.
Probacu sutra tako da ga ,,tucem" user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"