cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

clock-img

14.05.2019, 18:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Nato - parmigiana di melanzane (evo vidi ovde primer klik a imaš i na stranim sajtovima). Ja nešto nisam ljubitelj plavog patlidžana ali u ovoj varijanti volim da ga jedem.

< Poruku je uredio Ana RR -- 14.5.2019 18:44:12 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

14.05.2019, 18:50

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Onda musaka od povrca. Kolutici patlidzana i seckano i rendano povrce izmedju. Zapecem u rerni i bude super.

clock-img

21.05.2019, 18:38

clock-img

nata11

pencil-img

9224

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nato - parmigiana di melanzane (evo vidi ovde primer klik a imaš i na stranim sajtovima). Ja nešto nisam ljubitelj plavog patlidžana ali u ovoj varijanti volim da ga jedem.

Samo da javim vrh je recept. 👍

clock-img

21.05.2019, 19:28

clock-img

pari

pencil-img

6778

Sta bih mogla sa slatkom pavlakom? Neki mus ili neki kolac? Ima neko ideju? Nasla sam kod Jamie-a recept za mus cokoladni ali idu ziva jaja pa me to malo brine

sitnice i emocije čine život...

clock-img

24.05.2019, 17:21

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Pravila bih kiflice slane i prazne za zamrzavanje. E sada ja ih podgrevam u mikrotalasnoj i brzo se stvrdnu.

Da li je bolje resenje prekinuti na pola pecenja, zamrznuti i onda odmrzavati u rerni i dopeci? 

clock-img

24.05.2019, 17:35

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Draga ja ispecem i zamrznem.Posle izvadim,odmrznu se i budu savrsene.

clock-img

24.05.2019, 19:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

IZVORNA PORUKA: nata11

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Samo da javim vrh je recept. 👍

Znam ja user posted image

Pari, pomešaj sa krem sirom i šećerom pa slaži u čaše red nekog keksa, fil, voće - ko cheese u čaši.

Nato, kod mene retko kada preteknu za zamrzavanje ali nekad odvojim par komada čisto da imam za M ponekad za večeru ili doručak. Dakle ispečene zamrznem, kada ih izvadim ne čekam da se odmrznu već ih odmah ubacim u mikrotalasnu na minut, dva i budu super. Možeš i u rernu, samo uključiš ventilaciju i pečeš na nižoj temperaturi.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

24.05.2019, 19:32

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

IZVORNA PORUKA: nata11

Pravila bih kiflice slane i prazne za zamrzavanje. E sada ja ih podgrevam u mikrotalasnoj i brzo se stvrdnu.
Da li je bolje resenje prekinuti na pola pecenja, zamrznuti i onda odmrzavati u rerni i dopeci? 

Ja ih ne pecem pre zamrzavanja. Kad hoću kiflice izvadim ih na sobnu temperaturu. Kad mi se ugreje rerna ubacim kiflice i ispecem.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

24.05.2019, 19:41

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja ih ostavim u ciniji i odmrznu se same,budu kao da su odmah napravljene.
Ako zamrzavas nepecene kiflice,moras brzo da radis,ne smes da ih ostavis da narastu,odmah moras da ih zamrznes.

clock-img

24.05.2019, 19:55

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Idite u persun moram sad da ih mesim. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

12.06.2019, 20:25

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Da li je neko pravio taške? T ima za užinu u školi ali slane. Ako ima neko dobar recept nek postavi.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 12.6.2019 20:26:07 >

clock-img

13.06.2019, 09:02

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Sanjice, baš si me dobro podsetila, ne pamtim kadsam pravila. Kod nas se to zove boratfule ( prevod je prijateljevo uvo )
Ovako se pravi: zamesiš testo kao za rezance- znači samo brašnoi i jaja, malo soli i ako je baš tvrdo maaaalo vode. Razvaljaš oklagijom na tanko, sečeš u pravougaonike i puniš pekmezom i dobro ih zatvoriš- lepiš prazan na pun i prstima onako dooobro polepiš krajeve. To ubacuješ u ključalu vodu da se skuvaju. U šerpi ispržiš prezlu sa šećerom i na to stavljaš i to je to.

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

13.06.2019, 09:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Oldži, ja sam mislila da se mesi testo kao za knedle, sa krompirom?

clock-img

13.06.2019, 09:56

clock-img

pari

pencil-img

6778

U vojvodini se mesi sa kromlirom...kao za gomboce 🙂

sitnice i emocije čine život...

clock-img

13.06.2019, 10:44

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Tako i u Slavoniji, zato mi je ostalo u sećanju.

clock-img

13.06.2019, 11:20

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ovo je recept za vojvođanski- bunjevački boratfule a slovački tašci su možda drugačiji.
Ovo je recept moje pokojne majke i ja drugi ne znam user posted image
ako vam je lakše da pravite krompirtesto i to je fino sigurno.

clock-img

13.06.2019, 11:26

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

U sremu (koji je deo Vojvodine 😁) ne ide krompir, nego bas kao sto je Olga napisala. Samo mi secemo na kocke, napunimo i savijemo na pola pa viljuskom pritisnemo krajeve. Sve ostalo osim imena je identicno (mi kazemo tasci) . Ali ne znam da postoji slana varijanta... 

clock-img

13.06.2019, 11:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ja nisam nikad pravila ali sećam se da slavonci prave testo sa krompirom. Mada, ko zna, možda je to samo individualno. Kako god, ja volim testo u svakom obliku, zato i ne smem da pravim user posted image

clock-img

13.06.2019, 11:30

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Italijani prave to slano, kako se to zove aaaaa, znateee, pune i sa sirom i sa spanaćem i sa mesom
ma ravioli, setih se user posted image

clock-img

13.06.2019, 11:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Mmmmm ravioli... ćuti Olga bre user posted image

clock-img

13.06.2019, 11:39

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ahahaha user posted image
da imam vremena, latila bih se odmah i slano talijansko i slatko vojvođansko
obožavam onu slatku prezlu
kad pravim testo sa slatkim sirom, pa ja te prezle ispržim baaaš onako i onda moram da probam je l te da l je to dosta slatko, lepo isprženo, ma mogla bih je tako kašikom user posted image

clock-img

13.06.2019, 11:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Joj i ja za knedle volim kada su tako baš lepo upržene mljac

< Poruku je uredio Ana RR -- 13.6.2019 11:53:53 >

clock-img

13.06.2019, 12:00

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

IZVORNA PORUKA: Olga75

Ahahaha user posted image
da imam vremena, latila bih se odmah i slano talijansko i slatko vojvođansko
obožavam onu slatku prezlu
kad pravim testo sa slatkim sirom, pa ja te prezle ispržim baaaš onako i onda moram da probam je l te da l je to dosta slatko, lepo isprženo, ma mogla bih je tako kašikom user posted image

Mogao bi to neko da napravi, pa da dodjem.
Inace životna želja mi je da probam vojvođansku kuhinju.

Bubi, slanu varijantu dobijaju za užinu.

clock-img

13.06.2019, 12:07

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Sada sam pogledala, na netu i slanu varijantu i bas mi se svidja... Probacu ovih dana da napravim

clock-img

13.06.2019, 12:12

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Bubi, prvo slane ( egzotične ekla biK ja) onda slatke i diiivne i prezla i pekmez od kajsija i taaaako user posted image

nego ajde u kafanu da te pitam za svatove user posted image