cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

clock-img

10.04.2019, 15:53

clock-img

eca89

pencil-img

3753

Imam Ana, ali nikako mi ne bude onako sitno, sitno!Hvala ti.

clock-img

10.04.2019, 16:58

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Zato ti kažem, ja to nožem. Možeš i sa onom ljuštilicom za povrće, i ona dobro secka.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.04.2019, 17:46

clock-img

jance

pencil-img

6439

Ljustilica za povrce lepo radi posao a i noz sam mi je uradio. Ja rendam i na onoj rendaljki krupnijoj za sir

Bez dece kuća ne raste

clock-img

10.04.2019, 18:31

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Ovo je zakon za kupus, krastav, sve salate, pomfrit, cips, luk...

Secko

clock-img

19.04.2019, 12:30

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ja bih da pravim keks tortu sa pavlakom i crvenim voćem, e sad ovaj recept što sam našla nije to. Molim vas da mi napišete ili linkujete ako znate ili ste pravile tu tortu. Ide keks- kao kora, kisela pavlaka, šlag i voće, u ovom receptu piše samo 10 kašika šećera na 2 avlake i 3 šlaga i želatin i to 3 komada. Ja se toga ne sećam da sam stavljala. Znaaam, pametan zapisuje, budala pamti. Delovalo mi je da ću zapamtiti user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.04.2019, 12:42

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Oldži, ja je pravim malo drugačije... idu piškote koje umačem u sok od narandže a fil pravim tako što pomešam voćni jogurt sa kiselom pavlakom, dodam šećer u prahu po ukusu i voće po želji. I slažem piškota, fil, piškota, fil... i ukrasim šlagom.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

19.04.2019, 12:45

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Molim te Ane, napiši mi recept user posted image
Ja sam pavlaku šećerila, dodavala voće ali ne pamtim koliko sam šećera stavljala user posted image i kad sve to zamešam dodavala sam šlag ali želatin nisam i sad brinem da mi se to ne raskvasi skroz ako ne stavim želatin. Možda kremfiks da stavim user posted image
Eto nemam pojma a tako lepe krupne kupine imam

clock-img

19.04.2019, 13:11

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ja nisam nikad stavljala želatin. Slažem u dubokoj keramičkoj četvrtastoj posudi i ne vadim iz nje, nije kao torta.

2 voćna jogurta od 300ml, 2 kisele pavlake, šećera u prahu po ukusu (to stvarno ne znam da ti kažem, zavisi koliko slatko voliš, ja stavim baš malo), 3 kutije piškota (ja uvek kupim dve duple kutije za svaki slučaj i uvek mi pretekne), šlag za ukrasiti.

Pomešaš voćni jogurt sa kiselom pavlakom, dodaš šećer. Ako želiš možeš ubaciti i voće (npr ako je jogut od višanja onda ubaciš višnje itd). Možeš čak da ubaciš i malo mlevene plazme ako hoćeš da fil bude čvršći ali stegne se lepo i bez toga. Piškote čak i ne moraš umakati u sok jer dosta omekšaju od fila. Ređaš u zatvorenu posudu piškote-fil-piškote-fil i preko staviš šlag.

clock-img

19.04.2019, 13:15

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

A imaš i varijantu sa keksom

500 g plazme ili nekog drugog keksa
1 l voćnog jogurta po želji
500 g voća po želji (najbolje kombinacija voća: ribizle, maline, jagode, kupine…)
šećera po ukusu

Voćni jogurt pomešaš sa šećerom zatim dodaš izdrobljeni keks pa na kraju voće.
Pomešaš, izliješ u kalpu i ostaviš da prenoći. Sutradan možeš da izvadiš iz kalupa i ukrasiš šlagom ili čak istopljenom čokoladom.

clock-img

19.04.2019, 13:17

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ana, kad se umuti vocni jogurt sa kiselom pavlakom jel nije mnogo retko?Koliko mu treba da se hladi? I stegne

clock-img

19.04.2019, 13:25

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ane, ja u voćni jogurt izlomim keks i onda kad se onako natopi istresem u duboku posudu, poređam gore voće od čega je jogurt i ostavim u frižider da se stegne. Može se seći. Ako stavim običan jogurt onda ga šećerim, šta ja znam jedno 10 - 15 kašika i onda gore ređam banane.
Videću kako ću. Napisaću ako zaboravim da znate gde da me uputite user posted image

clock-img

19.04.2019, 13:26

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ivanka, bude ređe kada se tek zamuti ali stegne se lepo u frižideru. Gledam da kupim neki gušći voćni jogurt. Uvek pravim uveče za sutradan pa ne znam koliko realno vremena treba da se stegne. Možda da se stavi na kratko u zamrzivač ako je hića.

clock-img

19.04.2019, 13:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Oldži, to je kao ova moja druga varijanta.

clock-img

19.04.2019, 13:29

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Hvala Anci, da napravim nesto osvezavajuce popodne. 

clock-img

19.04.2019, 13:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Da, samo sam ja to pojednostavila i pojeftinila user posted image

clock-img

19.04.2019, 13:32

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Da, samo sam ja to pojednostavila i pojeftinila user posted image
To pravim kad me mrzi da se pokrenem, M izlomi keks, sipa jogurt i ja prespem u posudu user posted image

clock-img

19.04.2019, 13:40

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Extra user posted image sad se i meni jede user posted image

clock-img

23.04.2019, 15:05

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Molim Vas savet.

Po ovom receptu je moja baka pravila breskvice i ja bih probala po 1x.
E sada mast be koristim.  Cime ga mogu zameniti? Margarin je ok? Ili maslac? 

user posted image

clock-img

23.04.2019, 15:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Nato, ja bih koristila puter. Margarin inače ne koristim.

clock-img

23.04.2019, 15:25

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Maslac ili ti puter. Margarin samo stavljam kad je posna varijanta. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

23.04.2019, 15:53

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Najbolje je.s masti

Ja imam neki recept za keks i najbolji je s.masti. jednom stavih maslac.i.nije to to

clock-img

23.04.2019, 16:46

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Hvala. Probacu sa maslacem. 

clock-img

14.05.2019, 17:23

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Kako pripremiti plavi patlidzan a da nije pohovan i punjen mesom? 

clock-img

14.05.2019, 17:44

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Mozes musaku, stavis patlidzan umesto krompira. Mozes i da isprzis kolutice i dodas malo pavlake.

clock-img

14.05.2019, 18:30

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Ne bih sa mesom. user posted image