cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

11.06.2011, 19:56

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

evo ja user posted image
ne seckam jagode i kad stavim dzemfix ne stavim konzervans ali mi to brzo pojedemo pa nema vremena da se pokvari

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.06.2011, 19:58

clock-img

Anoniman

Olga kuco mlada user posted image user posted image
Reci mi jos koliko je to brzo ? I ja bih pravila dve teglice , toliko koliko pise ustvari i koliko dugo moze bez konzervansa da stoji u frizideru ?

clock-img

11.06.2011, 20:01

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa ja dok je zatvoreno drzim u spajzu jer kad je gotovo stavim ga u zagrejane tegle pa ga utrpam u cebe i tako ga drzim bar jos tri dana , dok se skroz ne ohladi
a kad otvorim stavim u frizider.
to brzo je do Bozica user posted image , znaci bar pola godine ne otvoren

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.06.2011, 20:05

clock-img

Anoniman

Ja kuvam cele jagode sa šećerom, i to traaaaaajeeee, satima ih kuvam...jagode ostanu cele, a bude baš gusto (tako volimo), i na kraju dodam konzervans, ali duplo manje nego što piše. Stavim u tegle koje sam tog trenutka vrele izvadila iz mašine za sudove i odmah zatvaram. Nije mi se kvarilo, imam još teglu sa džemom od šljiva od prošle godine (identično ga pravim).

clock-img

11.06.2011, 20:08

clock-img

Anoniman

Dobro , jel mogu tegle u rerni da zagrejem ? Nemam masinu za sudove user posted image Nemam ni spajz user posted image
Znaci mogu opusteno i bez konzervansa ili sa manjom merom  nego sto pise ?

clock-img

11.06.2011, 20:10

clock-img

Anoniman

Naravno da možeš u rerniuser posted image A ako imaš zamrzivač, možeš i bez konzervansa da napraviš pa zamrzneš u tegli, ja sam tako pravila prve godine kad je N bio bebacuser posted image

clock-img

11.06.2011, 20:11

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Nedjo , ja tako pravim slatko user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.06.2011, 20:12

clock-img

Anoniman

user posted image Pssssssstuser posted image Može da bude i manje slatkouser posted image

clock-img

11.06.2011, 20:12

clock-img

Anoniman

Odlicno imam zamrzivac user posted image
Jednu cu otvoriti posle nekoliko dana sto kaze Olga , pa u frizider , ostale kad se ohlade stavljam u zamrzivac user posted image
Nego , meni jednom puce pivska flasa u zamrzivacu , jel nece tegla sa dzemom ?

clock-img

11.06.2011, 20:14

clock-img

zoća

pencil-img

1957

Neđo ja tako kuvam džem od jagoda jagode zaista ostanu cele

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ja kuvam cele jagode sa šećerom, i to traaaaaajeeee, satima ih kuvam...jagode ostanu cele, a bude baš gusto (tako volimo), i na kraju dodam konzervans, ali duplo manje nego što piše. Stavim u tegle koje sam tog trenutka vrele izvadila iz mašine za sudove i odmah zatvaram. Nije mi se kvarilo, imam još teglu sa džemom od šljiva od prošle godine (identično ga pravim).


clock-img

11.06.2011, 20:14

clock-img

Anoniman

Ja sam tad stavila oko 30 teglica od kupovnih kašica, sa raznim džemovima, i nijedna nije pukla. Prvo sam ih ohladila na sobnu temp, pa sam ih ostavila u frižideru da se dobro ohlade, pa u zamrzivač. Mislim da su kod piva problem mehurići, možda se malo mućnula flašauser posted image

clock-img

11.06.2011, 20:15

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ribizla , pa stavi ih tamo gde drzis zimnicu
ili da probas kad se skroz ohladi da stavis u plasticne cinije i tako u zamrzivac user posted image
mada ne znam kako ce biti kad se odledi , nikad to nisam probala sa zimnicom user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.06.2011, 20:18

clock-img

Anoniman

Ma mucnula sam ja user posted image
Stavicu u staklo pa sta bude user posted image Ne mogu jos i da presipam .. Mozda stavim i u teglice od kasica , malo po malo cu vaditi , super ideja user posted image

clock-img

16.06.2011, 10:37

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Žene, šta je kukuruzni štirak i gde se kupuje? user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

16.06.2011, 10:40

clock-img

Anoniman

To je kukuruzni skrob - ili ti ČVRSTIN - GUSTIN user posted image Kupiš ga u bilo kojoj radnji user posted image

clock-img

16.06.2011, 10:46

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Aaaa.. gustin! user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

16.06.2011, 11:34

clock-img

Lu

pencil-img

15094


IZVORNA PORUKA: ribizla

Niko ne pravi dzem user posted image
Lu ? user posted image


Ja pravim sa dzemfiksom i ne stavljam konzervans, nema potrebe, evo imam još od prošle godine što sam pravila dzem od tikve-puterice sa dzemfiksom, stoji u ostavi i nije se pokvarilo.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

16.06.2011, 12:21

clock-img

Verus

pencil-img

11942

sta je dzemfiks lu?  Smejala sam se zvuci kao lepakuser posted image

IZVORNA PORUKA: Lu RR


IZVORNA PORUKA: ribizla

Niko ne pravi dzem user posted image
Lu ? user posted image


Ja pravim sa dzemfiksom i ne stavljam konzervans, nema potrebe, evo imam još od prošle godine što sam pravila dzem od tikve-puterice sa dzemfiksom, stoji u ostavi i nije se pokvarilo.

clock-img

16.06.2011, 12:23

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image
Od Dr.Oetkera prašak za zgušnjavanje pekmeza sa konzervansom. Imaš više vrsta 

clock-img

16.06.2011, 12:25

clock-img

Verus

pencil-img

11942

aaaaauser posted image   a meni odmah karbofiks pao na pamet, pa mi pripalo smesno user posted image

clock-img

16.06.2011, 12:26

clock-img

Anoniman

Imaš i šlagfix user posted image

clock-img

16.06.2011, 17:18

clock-img

Verus

pencil-img

11942

a jojuser posted image

clock-img

17.06.2011, 09:40

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Eh Verus, moram malo da zalijepim jagode da se ne odvajajuuser posted image

Kako punite tikvice, brzooo mi treba receptuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.06.2011, 09:45

clock-img

Anoniman

Ja ovako:
presečem po pola - izdubim ih kašikom (kao čamce user posted image ) izdinstam izdubljenu sredinu sa vegetom dok ne omekša, skinem sa vatre, umešam feta sira (koliko tikvice-toliko sira) on će se fino raspasti sa mekanom tikvicom, dodam malo peršuna. Masom napunim čamce, prelijem jajetom i pavlakom (onako umućeno) i zapečem da porumene user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 17.6.2011 9:46:39 >

clock-img

17.06.2011, 09:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Svidja mi se recept Nina
Samo mm ne jede ništa bez mesa, da li da stavim u to i dinstano mljeveno meso, da ne pravim nešto posebno?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!