cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

clock-img

18.11.2018, 21:20

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Pravila boraniju po Minjinom receptu. Deca nisu htela ni da probaju, nas dvoje smo jeli, ali iskreno nisam nesto odusevljena. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

18.11.2018, 23:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ni meni se ne sviđa njen recept - ja pravim po jednom sa coolinarike i odličan je.

U testo za palačinke (kao i u svako testo, uostalom) ide malo šećera i malo soli inače bude bljutavo. Vanilin šećer je obavezan ;)

Rupičaste su ako je testo mnogo retko.

Moj pokojni svekar je jako voleo moje palačinke i često ih je jeo prazne jer mu je testo bilo ukusno. I stalno je gnjavio svekrvu zašto ne zna da napravi takve palačinke.

< Poruku je uredio Ana RR -- 18.11.2018 23:14:48 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.11.2018, 00:26

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

IZVORNA PORUKA: jess021

Pravila boraniju po Minjinom receptu. Deca nisu htela ni da probaju, nas dvoje smo jeli, ali iskreno nisam nesto odusevljena. 

Mi smazali ceo rucak. user posted image Moji bas vole.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

19.11.2018, 06:18

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ana, daj tvoj recept 😀
Sanjice, bravo za vas!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

19.11.2018, 07:34

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ana, čekamo tvoj recept 🙂

sitnice i emocije čine život...

clock-img

19.11.2018, 08:51

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Evo ovde je i Ana pisala kako pravi palačinke
Klik

clock-img

19.11.2018, 09:05

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

U Ana bas dosta secera. Ja stavim prstohvat i secera i soli. Ajd probacu po tvom receptu da napravim. Samo to moram kad L dodje iz vrtica. Nista bez njega u kuhinji ...obozava...

clock-img

19.11.2018, 12:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Evo copy iz teme palačinke:

2 jaja(može i više, ja stavim 2), 400gr brašna, 400ml mleka, 400 ml kisele vode, 3 pune kašičice šećera, malo manje od pola kašičice soli, 2 kesice vanilin šećera (ako njega nemam onda ih ne pravim), kašičica praška za pecivo i malo ulja ili rastoljenog putera. Ako je testo gusto (pošto to zavisi od brašna) onda dodam mleka. Pečem ih na 7ici (od 9).

U poslednje vreme moram da dodam još dosta mleka, verovatno je do brašna. Znači bude sigurno 600ml mleka. Bitno je da testo nije pregusto ali ne sme biti ni mnogo retko jer je onda rupičasto. I da, sipam malo ulja u šoljicu i pre svakog pečenja umočim kašićicu u ulje i samo pokapam po tiganju. Testo nije masno ali je nekako lepše.

Možda sam pristrasna ali ja zaista najviše volim ove palačinke. I jedemo ih i slatke i slane.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

19.11.2018, 12:51

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Mislim da su devojke trazile recept za boraniju sa coolinarike.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

19.11.2018, 13:15

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Prasak za pecivo nisam nikad stavljala u normalne palacinke,samo u americke.Ali sledeci put cu ih isprobati po ovom receptu

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

19.11.2018, 14:20

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Mislim da su devojke trazile recept za boraniju sa coolinarike.user posted image

Hahaha, moguće user posted image sad ću i to da nađem

clock-img

19.11.2018, 14:22

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Evo ga klik

Ja pravim sa junetinom, boranija i piletina mi ne idu nekako. Pravim pola mere i ne stavljam ljutu papričicu a umesto svežeg paradajza češće stavim domaći sok.

clock-img

19.11.2018, 14:39

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Jao, ja palačinke pravim skroz otprilike😁

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

19.11.2018, 14:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Rosi i ja, ali kad me neko pita za recept onda kažem mere hehe. Ja već po posudi znam koliko čega mi treba.

(a nekad sam mrzela kada pitam za recept i kažu mi Ma otprilike! a sad i ja to umem da radim haha)

clock-img

22.11.2018, 18:37

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Pre neki dan mi komšinica donela bundevu, gotovo, prelepog ukusa. Pomislila sam da je fora u vrsti bundeve, jer je to neka domaća sa Peštera. Tražila sam da mi dobavi i jeste, kad sam je rasekla nije mi izgledala toliko specifična, osim što je domaća. Međutim, izgleda da je foram u načinu spremanja. Bundeva se iseče na parčad, onako, veličine recimo one dečje teglice za hranu. Parčići se dobro operu, kora se ne skida. Poslažu se u šerpu, broj parčića da bude toliki da pokrije dno, nema veze kako ih slažete. Tu se doda pola čaše vode, 100 ml. Opere se jedna kesa, obična šuškava i stavi se odoygo na šerpu, pa preko poklopac. Kuva se na tihoj vatri 20 do 30 minuta. Onda se skine poklopac i kesa i to je to. Tu se ja zaustavljam kad je beba u pitanju. A za nas, pospe se prah šećerom sa vanilin šećerom, onako topla, to se otopi i dobije se sjajan ukus. Sad, nisam probala sa onom klasičnom iz maksija. Ali mislim da ima do ove kese i načina spremanja. Meni je neuopredivo ukusnije nego kad je samo ispečem.

< Poruku je uredio Rosita -- 22.11.2018 18:38:20 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

22.11.2018, 18:57

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Nisam nikada tako spremala bundevu stvarno, a imam domacu pd mojih sa sela. Bas cu probati.

,,Carpe diem"

clock-img

22.11.2018, 20:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Uuuu to zvuci sjajno. Probacu imam domacu 

clock-img

22.11.2018, 20:29

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Rosi a zasto dodajes secer ako je bundeva domaca i slatka. Ja jedem. Mams je pravi. Ali lepi se koliko je slatka. Nema potrebe da se seceri
I koja je fora sa kesom? Zar ne moze samo poklopac?

< Poruku je uredio Maraj -- 22.11.2018 20:31:28 >

clock-img

22.11.2018, 20:33

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ja bundevu stavim u tepsiju- onu što je zovu đuvečara, podlijem vode i pokrijem folijom. Pečem je, ustvari to se više bari nego peče, jedno dobrih sat i po do dva. Onda je otkrijem, pospem šećerom i cimetom ili lomljenim karanfilićima( to M nikako ne voli) i vanil šećerom, al dooosta šećera, na svako parče bar po dve kašike supene i ostavim da se zapeče. Fino je, tako je i moja pokojna mama pravila al ona nije stavljala cimet.

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.11.2018, 20:51

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: Maraj

I koja je fora sa kesom? Zar ne moze samo poklopac?

Ja mislim da se tako imitira ekspres lonac.
Ne volem pecenu bundevu i ne pravim pecenu bundevu. Moja sesra je pravi u mleku, sa puno secera i vanile, al dzaba ja to ne volim. Za mene bundeva moze samo u piti i u corbi 😎

clock-img

22.11.2018, 21:50

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Mili, ti kao moja deca. user posted image Oni je jedu samo u piti, sa cimetom. Mm i ja volimo bundevu, deca ne. Mi jedemo bez šećera i bilo čega, ali nam rođaci šalju domaće.

clock-img

22.11.2018, 21:59

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Ja bundevu preferiram samo u corbi i to sa pavlakom.user posted image Slatku pitu sa bundevom samo mm pravim post i stavljam dosta cimeta.

clock-img

23.11.2018, 07:25

clock-img

Duškić

pencil-img

9622

Mi svi volimo bundevu pecenu sa medom, dinstanu, u piti..ma kako god.

clock-img

23.11.2018, 08:58

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Pravila sam sinoć palačinke po Aninom receptu, odlIčne su bile. 

clock-img

23.11.2018, 15:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

E Milena, baš mi je drago user posted image