cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

27.09.2018, 15:05

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Inace zaprsku spremam za corbast pasulj skroz blagu. I ne stavljam belo brasno. Moja mama sprema jaku zaprsku. Mi tako ne volimo. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

27.09.2018, 16:35

clock-img

Ana RR

pencil-img

34335

Ja uvek dinstam luk. Ne volim kada ga dodajem svežeg u vodu pa mi pliva onako user posted image zapršku stavljam hladnu (razmutim gustin i alevu papriku u vodi i dodam).

A za prebranac obavezno duuugo dinstam crni luk i praziluk. Ne stavljam zapršku u prebranac.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.09.2018, 19:32

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Ljiso, kako spremas te soseve?

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

30.09.2018, 20:04

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Svi idu na isti fazon. E sad neko dinsta u svim sosevima crni luk. Ja to ne radim. Ja sam uprzim brasno i onda u zavisnosti od sosa dodam sta treba.Znaci na ulju brasno proprzis. Pa dodas padajz sok (mi pravimo dosta zacinjen paradajz sok pa ja ne dodajem nista drugo osim kasike secera), za sos od mirodjije  fofas belog luka i seckane mirodjije. Jos malo uprzis dodas mleka i limun da se zakiseli. Sos od visanja isto brasno uorzis i dodas sok od visanja. Ako je vec sladak ne sladis ako su samo cedjene visnje dodas secera i soli naravno

clock-img

30.09.2018, 21:02

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ovako i ja pravim.

clock-img

17.10.2018, 15:30

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Po kom receptu sprrmate pancerote?
Ja ih jos nikad nisam pravila,na internetu ih ima mklion.Nemam pojma koji da isprobam 😂

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

17.10.2018, 15:37

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Evo Emi ovaj recept PanceroteSamo sto ja ne stavljam virsle. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

17.10.2018, 15:39

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Hvala 😊 vidis stalno zaboravim da potrazim kod nje neki recept kad mi treba.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

03.11.2018, 14:56

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

IZVORNA PORUKA: Olga75

Moram da vas pitam, ne znam da li je tema baš prikladna aliii, premestiću ako treba
imam neke teleće kosti, onako lepe i mesnate i sad bih je teleću čorbicu da kuvam. Nisam nikad pre- Kažite mi pliz kako kuvate teleću čorbic? Hvala puuno user posted image



IZVORNA PORUKA: jess021

Olga, mozda je tema za ovo Pricajmo o hrani.
Ja bih te kosti stavila sa povrcem da se kuvaju, pa posle samo odvojila meso i izvadila kosti, po zelji malo zgusnuti sa brasnom ili ako stavljas krompir nece ti ni trebati, a sluziti sa pavlakom. 


IZVORNA PORUKA: jess021

Olga, mozda je tema za ovo Pricajmo o hrani.
Ja bih te kosti stavila sa povrcem da se kuvaju, pa posle samo odvojila meso i izvadila kosti, po zelji malo zgusnuti sa brasnom ili ako stavljas krompir nece ti ni trebati, a sluziti sa pavlakom. 



IZVORNA PORUKA: jess021

Olga, mozda je tema za ovo Pricajmo o hrani.
Ja bih te kosti stavila sa povrcem da se kuvaju, pa posle samo odvojila meso i izvadila kosti, po zelji malo zgusnuti sa brasnom ili ako stavljas krompir nece ti ni trebati, a sluziti sa pavlakom.
 


Znači, šargarepa, peršun, celer, lukac crni i beli, paprika babura, lišće zeleni i krompir i to da kuvam kao bilo koju supicu? Znači ne moram te kosti prvo da prokuvam? I kad se skuva i kad je procedim da ne ukuvam testo ili knedle nego da je samo pavlakom začinim? Onako u tanjiru ili još u loncu? Znam da zvučim glupavo, sorry ali stvarno nikad nisam pravila takvu čorbicu




IZVORNA PORUKA: jess021

Od toga svega ja ne bih stavljala baburu, sta ce paprika u corbu? 😊
Da, lepo to sve stavis da se kuva, ako je teletina brzo ce se skuvati. Posle samo meso odvojis od kostiju, zacinis, mozes izblenderisati da bude kao krem, a i ne moras.


IZVORNA PORUKA: jess021

Ne moras stavljati testo, gledaj da stavis vise povrca da bude gusta, a pavlaku lepo dodajte svako u tanjir. 



IZVORNA PORUKA: Olga75

Hvala ti puno user posted image
pohvaliću se sutra kako je ispalo




< Poruku je uredio veselica RR -- 3.11.2018 14:57:21 >

clock-img

03.11.2018, 14:57

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Hvala Veselice user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.11.2018, 14:58

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Olga :* :*

clock-img

11.11.2018, 10:08

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Gledala nekog kuvara na tv-u. Uzme mlevenu junetinu, so, biber napravi burgere i przi. Koliko je to realno? Zar se ne raspadnu? Zar ne treba nesto da ih veze? 

_____________________________




clock-img

11.11.2018, 10:19

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Nato, mm samo tako pravi burgere 😀 on ne priznaje nista osim cistog mesa. Ako je meso kvalitetno i tiganj vruc, ne raspada se uopste

clock-img

11.11.2018, 10:30

clock-img

nata11

pencil-img

9224

Nema potrebe da odstoje u frizideru-frizu?Svakako izgledaju super.

_____________________________




clock-img

11.11.2018, 13:06

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Nema potrebe nista, mm samo izvadi meso iz frizidera, posoli, pobiberi, oblikuje i isprzi

clock-img

12.11.2018, 10:59

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Nato tako ih i ja pravim.Ponekad ostavim u frizideru par minuta da odstoji ali ako zurim uopste ne cekam.



_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

14.11.2018, 17:15

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Emi, moj recept za spanac je jednostavan. Uzmem brikete spanaca otprilike cetiri briketa za njih dve. Stavim ih u vatrostalnu i prelijem vrelom vodom koliko da voda bude malo iznad briketa kako bi se odledili. Stavim pola soljice od kafe pirinca. Nekad njega ne stavljam. Zacinim. Ubacim u rernu bez bataka. Batake ubacim pred kraj u spanac kad ih malo prokuvam. Nekad ih isprzim ako imam mast. Ne sme da voda sva ode iz spanaca jer ce da bude previse suvo. Mada, posle kad bude gotovo svakoj u tanjir ubacim malo kiselog mleka i one promesaju, user posted image

Spanac spremam i ovako na ringli KLIK Evo sad mi se jedeuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

14.11.2018, 18:49

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

David bi ovo jeo.Ionako obozava rizoto sa spinatom.A i meso mu usitnim da ne vidi 😂

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

14.11.2018, 20:09

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ja spanac uvek pravim na ovaj drugi nacin, drugacije ne umem😊
Nikad nisam koristila smrznuti, kakav bude?

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

14.11.2018, 20:41

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Jess, ovo je Metohijski recept. Drugacije se zove birjan. Moja baka, mama i tetke ovako spremaju posto smo mi rodom iz Metohije.

Super bude spanac u briketima.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

14.11.2018, 21:16

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Evo recepta za ruske kape,pisale smo o njima u kafanici KLIK

clock-img

15.11.2018, 07:35

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Sanjice ja nikad nisam spremala smrznuti...
Pa cek da te priupitam.
Ti briketi...? Ja sam videla onako smrznut u kutiji frikomov. Da li stavis 4 te kutije ili kako?
I kad ih prelijes sa vrelom vodom, da li cekas da se odlede ili ih tako zaledjene stavljas u rernu?

clock-img

15.11.2018, 07:40

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Maraj, ne verujem da stavlja cetiri kutije, to je bas mnogo user posted image izvadi iz kutije četiri briketa, oni su tako zamrznuti i stavljeni u kutiju. Odlede se vrlo brzo,nije ni potrebno da se ceka.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.11.2018, 07:59

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa pravo da ti kazem i meni deluje mnogo...al otkud znam. Nisam nikad kupovala smrznuti. Vidim da kutija nije velika , a oni znaju da stave unutra minijaturu a da kutija bude veca. Znaci unutra u kutiji ima manjih delova?
Pa jel to dovoljno? I onako spanac kad se spremi, sav se istopi, ne ostane nista od njega
Ja spremam svez. Kupim kilo. Dok ga spremim, ostane jako malo od njega....
Probala bih taj smrznuti. Ne mogu da perem ovaj svez...

clock-img

15.11.2018, 08:15

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Neeee kakve crne 4 kutije.  :DSad si me nasmejala. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

Poslednji tekstovi

article-img