cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

01.02.2011, 15:01

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

01.02.2011, 15:03

clock-img

Pretty78

pencil-img

3227

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

kako je ova tema divnaaaaaaaaaaaaaaaa

a vidi kolišno strana ima pih





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

clock-img

01.02.2011, 15:03

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

AL SE NEKAD DOBRO JELO user posted image

 
 
Nema vise, dobri svete
one lepe se'set pete
kad smo bili na svecari
kod kumova nasih starih
klizio je voz ko sanke
al' smo stigli do Palanke
Severac je duv'o 'ladan
pa ko ne bi bio gladan

I cim smo stigli
viknu kum svoju zenu
Sido, postavljaj, Bog te vid'o
spremila nam kuma nasa
za uzinu paprikasa
pa kolace, krmenadle
i par sarmi svakom
mesto leba mesa bela
princes krofne vangla cela
suvih sljiva i koljiva
i rezance s makom
e, kad se samo setim
al' se nekad dobro jelo, bas

Do vecere vreme kratko
za kitnikes i za slatko
da odbijes, to ne vredi
da se kuma ne uvredi
nas kum Pera, dipl. agronom
rec o ovom, rec o onom
sve uz vino, porto-gizer
'di gutljaji sami klize

Taman smo bili gladni kada se zacu
Sido, veceru, Bog te vid'o
odjedared astal saren,
sos paradajz, krompir baren
suve snicle, ko promincle
kara-batak svakom
na podvarku curka, zna se
gdi je curka, tu je prase
onda torte, razne sorte
i rezanci s makom
ej, kad se samo setim
al' se nekad dobro jelo, bas

Vejao je sneg po soru
sedeli smo do pred zoru
baba rece, deder kaput
radni dan je, ajmo na put
al' kum Pera odma' skoci
sta to vide moje oci
Sido, ne daj nikom kaput
prvo frustuk, e, ondak na put

Ne drema vredna kuma
ne slusa prve petle
brza je od raketle
nosi vruce 'leba kriske
fafarone, cvarke friske
zacas sprema sunke, rena
i pihtije svakom
pitamo ih ljudi, dokle
cekaj, kazu, jos snenokle
i sufnudle i griz-strudle
i rezance s makom
hej, kad se samo setim,
al' se nekad dobro jelo, bas

I ondak, sat i frtalj
kol'ko je is'o sinobus
nismo nista jeli
i kad smo stigli na stanicu odma
kupimo burek, lep, frisak
mastan, sve nam
onako, mast curila niz bradu.
pa ondak opalimo preko toga
jednu tepsiju sampita i gajbu piva
mlakog, crnog


_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

01.02.2011, 15:03

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Najviše mene ima u ovoj temiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.03.2011, 09:07

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Jel zna neko kako se zove recept za pileća krilca, ja tražila pod marinirana i nema a znam da sam odavde uela recept i pravilauser posted image
Ajde ako neko zna bilo kakav recept za zapečena krilca (mariniranauser posted image ) nek napišeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.03.2011, 09:08

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Dje me nadje gladnuuser posted image

clock-img

03.03.2011, 09:10

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

lu pogledaj na sajtu ''culinarka''. cini mi se da sam tamo nesto nasla.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

03.03.2011, 09:13

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Lu Klik

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

03.03.2011, 09:13

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hvala, našla sam gauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

03.03.2011, 09:15

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

vidim aktivno pricajmo o hrani
i eto meeeee
joj sto ja volim hranuuu user posted image user posted image user posted image
i sad sam zena i po , bukvalno


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.03.2011, 09:18

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

IZVORNA PORUKA: olga75

vidim aktivno pricajmo o hrani
i eto meeeee
joj sto ja volim hranuuu user posted image user posted image user posted image
i sad sam zena i po , bukvalno



Nas dve tri zene user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.03.2011, 10:11

clock-img

Anoniman

Jel imate neki recept za spargle ? Stalno ih merkam a nikad ih nisam probala jer ne znam kako se spremaju a bas su mi simpaticne user posted image

clock-img

16.03.2011, 10:15

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ribizla, ja znam npr. prokuhati šparoge, staviti u vatrostalnu zdjelu, preliti bešamelom i zapeći.
Super su sa jajima, kao omlet ali one mlade zelene.
Eto ako se sjetim još pišemuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

16.03.2011, 10:18

clock-img

Anoniman

Zelene treba da kupim ? Ustvari uvek sam vidjala zeleneuser posted image Jel nema neki jak ukus?

clock-img

16.03.2011, 10:19

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Ej Ribizla, jel su špargle oni zeleni štapići? Videla sam na RTL-u u emisiji Kod Ane, ona ih stalno sprema.
Baš ću probati...

clock-img

16.03.2011, 10:20

clock-img

Dora

pencil-img

3456

a koji se deo njih koristi? cele?

clock-img

16.03.2011, 10:20

clock-img

Anoniman

Da ti stapici , mislim da bi se deci svidelo da grickaju user posted image
Jesi mozda zapamtila kako ih sprema ta Ana

clock-img

16.03.2011, 10:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Dora

a koji se deo njih koristi? cele?


Lu?user posted image

clock-img

16.03.2011, 11:01

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Postoje i bijele i zelene, da bi ostale bijele pri uzgoju se pokrivaju crnom folijom.
Zelene su ukusnije i kvalitetnije, pogotovo samonikle koje u obilju rastu u Istri, nisam probala ali imam zelju.
Ja sam pravila ove bijele i to iz tegle samo, nemam gdje da kupim svjezeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

16.03.2011, 11:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Evo jedan opd recepata od Ane za šparogeuser posted image
KLIK

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.04.2011, 15:39

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Koja je razlika između integralnog i crnog brašnauser posted image
Mislim, znam šta je integralno brašno i koristim ga, odem da kupim kad tamo jedno do drugoga ali ne vidi se naravno kakvo je koje u papirnoj vrećici, a prodavačica još pametnija od meneuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.04.2011, 15:43

clock-img

Vika

pencil-img

1767


"Crno brašno sadrži 80 – 90% sastojaka zrna (nešto mekinja je odstranjeno) i ima veću sposobnost apsorpcije vode od belog brašna, dajući zbijeniji hleb od belog, ali ne tako grub kao od integralnog brašna. "


"Brašno od celog zrna (graham, integralno)sadrži 100% sastojaka zrna. Dobija se mlevenjem celog zrna dobro oprane i očišćene pšenice bez prosejavanja i odvajanja mekinja. Hleb od ovog brašna je grublje strukture, ima sočan ukus i braon boju, a biološka vrednost mu je veća zbog obilja biljnih vlakana, vitamina i mineralnih sastojaka. Zbog malog procentualnog sastava glutena preporučuje se mešanje ovog brašna sa belim kako bi se dobio hleb bolje strukture. Integralno brašno se mora upotrebiti u okviru 3 meseca, zbog sadržaja ulja koje može da užegne. Treba ga čuvati do potrošnje u zatvorenoj posudi na tamnom i hladnom mestu."

clock-img

14.04.2011, 16:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Hvala Vikauser posted image
A istina, integralno se mora pomiješati sa bijelim brašnom da bi se kruh uspio bar malo podići.
Ja sam jednom probala od samog, ko kamen user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

07.06.2011, 11:46

clock-img

Anoniman

Resila sam da Akiju napravim dzem od jagoda , nasla sam jedan recept klik
pa mi samo recite jel i vi tako pravite ?

clock-img

11.06.2011, 19:55

clock-img

Anoniman

Niko ne pravi dzem user posted image
Lu ? user posted image