writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

15.06.2016, 11:14

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

E sad me je malo zbunilo ovo 250 g margarina a ako je buter onda ide manje user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.06.2016, 11:38

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Cek, cek. Ajd tamo u temu, pa da nastavimo.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

28.08.2016, 12:30

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Kako spremate punjene paprike? Da li prvo uprzite luk i meso ili samo pomesate sve sirove sastojke i kuvate?

_____________________________




clock-img

28.08.2016, 12:57

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Prvo sve upržim, ne dopada mi se kada se stavlja sirovo meso, dobiješ onda jednu tvrdu grudvu. Sve lepo upržim, začinim i onda punim (paprike, sarmice, tikvice, šta god).

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.08.2016, 13:17

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja isto sve i przim prvo,luk,sargarepu,meso,pirinac i onda punim.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.08.2016, 13:38

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Sve isto tako prvo proprzim, pa onda punim.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.09.2016, 12:53

clock-img

nata11

pencil-img

9223

1. Po kom receptu radite cufte koje se peku u rerni. Ja sam izgubila jedan super recept i oprobala jos 2-3 ali se cufte raspadnu tokom pecenja?
2. Neki isproban recept za prevrnuti kolac sa jabukom?



_____________________________




clock-img

11.09.2016, 17:45

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Nato, ja ćufte spremam po ovom receptu, pečem ih u rerni i budu super.

Jamie ima super recept za prevrnuti kolač, pravila sam ga u Kanadi i razbili smo se user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.10.2016, 14:30

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

dade mi Suzi ideju da pravim ledene kocke i sad gledam recept i ide ekstrakt limuna,moze li u zamjenu koja kap pravog limuna user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

10.10.2016, 14:33

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja ne stavljam nikakav estrakt kad pravim ledene kocke.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.10.2016, 14:40

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

po kom receptu pravis

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

10.10.2016, 14:41

clock-img

eca89

pencil-img

3753

Emice, ja isto u ledenu kocku ne stavljam nikakav ekstrakt!

clock-img

10.10.2016, 14:55

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

dade mi Suzi ideju da pravim ledene kocke i sad gledam recept i ide ekstrakt limuna,moze li u zamjenu koja kap pravog limuna user posted image


ja stavljam samo limun..i to u preliv koji ide preko kore,350ml vode,15kasika secera, 5 vanilin secera i ceo limunuser posted image

clock-img

10.10.2016, 15:11

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

ja nadjoh ovaj recept

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

10.10.2016, 15:37

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Kora je ista..i prelije se sa onin sto sam ti napisala..a fil..12 kasika brasna,12 kasika secerw,1l mleka...i pomesati aa margarinom.

clock-img

10.10.2016, 18:10

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Emice,ja koru pravim od 6 jaja,6 kas secera,sve po 6,fil kao von,ali umesto brasna ubacim gustin,a limun nigde ne ubacujem.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

18.10.2016, 09:42

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Treba mi jos ideja kako spremate belo meso?
Imam jedan super nacin, ali mi je potrebno jos koja ideja da ne bude suvo.
Ovako: poredjam meso po tepsiji, premazem senfom, od gore sunkarica ili slanina, narendam sira i prelijem jajetom i mlekom umuceno... stvarno je super.

clock-img

18.10.2016, 09:49

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ja sam kupila one papire socno iz tiganja i bas je lepo. Sa ukusom belog luka... Nekad spremim i sa pecurkama, izdinstam pecurke i luk one puste vodu malo dodam brasna i onda jos vode i ubacim malo przenu piletinu u to da se kuva. Kada imam ubacim paradajza kada nemam samo su pecurke user posted image

clock-img

18.10.2016, 10:37

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Anck potopis bijelo meso u mlijeko i ostavis sat vremena.Posle ga uvaljas u brasno i przis sa obadvije strane.Kad je vec gotovo nadijes mocarelu na kriske i na svaki komad mesa po jedna ili dvije kriske,zavisi koliki su komadi mesa.poklopis i smanjis vatru na minimum.Ostavis tako dok se mocarela pocne topiti i to je to

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

18.10.2016, 11:31

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mame kako pravite pohovane tikvice..tj ono kad se izrendaju pa se onda pece...pravila sam to jednom ali mi nesto nije dobro ispalo. A mm kupio dosta tikvica pa bih pravila danas.

clock-img

18.10.2016, 11:35

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Oljustis i izrendas. Pa iscedis rukama, posolis dodas dva jajeta i brasno dok ne bude onako lepo glatko malko gusce od smese za palacinke i peces u tiganju, ja sipam kasikom kao male pljeskice....

clock-img

18.10.2016, 11:38

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Samo to? Pa tako sam iproslli put..al mozda mi je bilo rerko..probacu vise brasna.

clock-img

18.10.2016, 11:43

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ako stavis mnogo brasna bice previse brasnaste znas... bice teske... ti napravi pa isprzi jednu ako je ok smesa super se okrece ne raspada se... Ja tako vec dugo pravim i opet se zeznem oko proracuna jer nisu iste velicine tikviceuser posted image

clock-img

18.10.2016, 12:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Mame kako pravite pohovane tikvice..tj ono kad se izrendaju pa se onda pece...pravila sam to jednom ali mi nesto nije dobro ispalo. A mm kupio dosta tikvica pa bih pravila danas.



Dve tikvice izrendaš u čistu kuhinjsku krpu, zategneš dobro i ostaviš sa strane (u neku činiju jer će se cediti kroz krpu). Umutiš dva jaja, dodaš oko 5-6 kašika brašna, izmrviš 50g fete, dodaš iseckani vlašac (ja volim da stavim i mladi luk ako nemam vlašac), beli luk, možeš da dodaš malo čilija ako voliš, origano itd... posoliš, pobiberiš. Tikvice dobro procediš (stežeš krpu koliko god možeš da se iscedi sok), ubaciš tikvice u umućenu smesu, lepo sjediniš i kašikom vadiš i pržiš.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

18.10.2016, 12:18

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

A niko ne spominje mleko??? Ne ide.. ja sam spremala kao smesa za palacinke.