cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

20.03.2016, 22:02

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ana divan je,ja ga napravih po receptu sa coolinarke Crnac bez jaja ali usti je u stvari samo što je tamo u gramima sve pa mi bilo lakše user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

20.03.2016, 22:06

clock-img

nikiteki

pencil-img

3114

Moracu da napravim sutra

clock-img

20.03.2016, 22:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Kako ti je bre lakše u gramima user posted image pa ovde sve na šolje, ništa ne meriš user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.03.2016, 22:32

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Nisam mogla naći odgovarajuću šolju user posted image sve mi veliko user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

08.04.2016, 10:58

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Zene,kako vi koristite susam u ishrani?ja sam ga uvek dodavala sirov,onako kako kupim,a sad citam da od tog nema vajde,nego treba mleveni susam,u suprotnom samo protrci kroz creva.je l to tacno?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.04.2016, 11:06

clock-img

jocajaca

pencil-img

404

Branki ja sam ovo čula za lan I njega uvijek meljem a susam ne meljem osim kad pravim humus inače ga isto tako dodajem sirovog u sve-peciva, salate...

clock-img

08.04.2016, 11:18

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Branki, i ja sam čula isto još davno. Pošto nemam čime da ga meljem tražila sam mleven da kupim i nisam našla. Stavljam ga celog na kiflice i slana peciva, ili u neke salate. Ovde sam našla Torbicin recept, susam, banana i voda se stavi u blender i napravi se kao sejk. Moj blender ga u toj varijanti skroz samelje.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

08.04.2016, 11:54

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja lan kupujem mleveni,ima u bio ducanima,a susam pojma nemam da li treba.i ja koristim taj recept od torbice sa bananom i susamom u blenderu.ja ga dodajem zbog kalcijuma sinu,ali dzaba ako nema vajde.pojma nemam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.04.2016, 12:17

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Uglavnom sam čitala da se bolje iskoriste hranljive materije ako je mleven, ali da nema neke prevelike razlike u odnosu na onaj u zrnu. Može da se melje u mlinu za kafu, a pošto ja mlin nemam, onda lepo kupim susamovu pastu- taan. Koristim je za humus, razne prelive, meni se baš dopada.

Na pecivo stavljam u zrnu. Pročitala sam i da je crni susam mnogo zdraviji, ali nisam uspela još da ga nađem i probam.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

08.04.2016, 12:34

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Možda može da se melje i u mlinu za orahe.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

08.04.2016, 12:37

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Eeee, vidiš super ideja Sanjalice. user posted image Imam mlin za mak, on može garant da samelje! Probam prvom prilikom.

_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

08.04.2016, 15:07

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Opet ja!
Ono heljdino brasno je meni odvratno.pravila neki hleb za b,od integralnog heljdinog i pirincanog brasna.groznog je ukusa,heljda je bljak!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

08.04.2016, 15:22

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Meni se isto heljdin hleb ne sviđa, ali ima par varijanti drugih gde ne dolazi do izražaja taj specifičan ukus.

Možda da mu napraviš američke palačinke od heljdinog brašna, tu ide i puter, pa ubije taj ukus. Ili možda lepinjice, kačamak, pa uz neki namaz ili sir može da prođe. Ja sam svojoj probiračici uspela da prošvercujem te heljdine palačinke sa krem sirom.

Izvini Branki, ja sad malo napamet jer ne znam šta sme da jede a šta ne.


_____________________________

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

24.04.2016, 16:53

clock-img

aleksandrici

pencil-img

473

Ja volim pitu sa zeljem,minjon kocke sa paprikom,sve vrste predjale,mislim na rolate,meso sa sosevima,umacima,na žaru,kuvana jela,pasulj,čokoladne torte,one sa plazmom...Ja ne znam šta ne volim.Volim sve.Nešto manje ,nešto više ali volim sve.

clock-img

02.06.2016, 19:35

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Nikako da zgustim fil za tortu
Dodala pola kutijice gustina i 1 zelatin i nista user posted image
Inace pravim ovu tortu i ovo je fil sa kuvanim zumancima klik

_____________________________




clock-img

02.06.2016, 19:40

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ok, nisi ubacila jos slag?
Ako nisi, uzmi kasiku gustina, umesaj sa kasikom mleka, i stavi da se jos jednom prokuva pa ubaci, mada imaj u vidu da svi ti filovi koji su sa tako puno jaja uvek deluju retko.

Koja je gustina, onako pod rukom?

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

02.06.2016, 19:42

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Ne mesa se slag. On je drugi fil. user posted image

Mada mogu da probam da ubacim malo. Pa nemam pojma bas retko.

P.S. AAA sada te razumem. OK. Jasno user posted image

< Poruku je uredio nata11 -- 2.6.2016 19:44:05 >


_____________________________




clock-img

02.06.2016, 19:46

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ne ne slag. Vec uzmi i prokuvaj jos jednom. Ali dodatni gustin ubaci tek kad krene bas da kljuca.
Ovakvi filovi su diiiivni ali zlo dok se ukuvaju.


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

02.06.2016, 21:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Nato, pravila sam par puta ovu tortu i nisam imala problema. Mislim da mi je jednom bio malo ređi fil ali možda i zbog toga što sam stavila dosta manje neskvika. Javi kako si prošla.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.06.2016, 15:40

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Mozda je za nekoga ovo San torta. Za mene je nocna mora.
Nekako se zgusti od silnog gustina i zelatina pa namazah. Ukus je za medalju ali ja se vise ne hvatam sa filovima od zumanca.

Znam Ana secam se kada si je jos prvi put pravila za M rodjendan user posted image Tada me odusevio recept ali bice da je ovo ipak za iskusnije domacice. Verovatno sam prekrtko kuvala fil. Kako god jestiva je user posted image

_____________________________




clock-img

03.06.2016, 16:19

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ni meni takvi filovi ne idu od ruke. Ja davno odustala. Ni ukus mi se ne dopada previse...

clock-img

15.06.2016, 10:07

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Treba mi neka ne komplikovana,po mogućnosti čokoladna torta user posted image nešto da ne moram pola dana mutit filove i hladit nego baš brzinski user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.06.2016, 10:19

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Emice, evo ova Bokina torta

Procitaj temu, fil pravi po original recepisu, a koru ili po original ili po mom izmenjenom predlogu.
I daaaa, sa vasim svajcarskim cokoladama ispadne jos i lepsa, ja to iz iskustva user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

15.06.2016, 10:49

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Lesice mislim da je to to user posted image došla sam do pola sa čitanjem pa posle nastavljam ali nije uopšte komplikovana.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

15.06.2016, 10:58

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ma ne, lagana je za spremiti. Najvise vremena treba da se fil stegne tj. ohladi. Ali to ti je sistem - sad spremis fil pa tamo negde popodne kore, nafilas i gotovo.

< Poruku je uredio lesica RR -- 15.6.2016 11:00:01 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI