cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

17.05.2010, 08:44

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Zašto mutite šlag sa kiselom vodomuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.05.2010, 08:46

clock-img

Anoniman

Meni bude čvršći. Bude manja količina, ali bude čvrst. Pogledaj u temu Torta za dobre đake. 

clock-img

17.05.2010, 08:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma čitam to svugdje u receptima za kolače ovdje a nisam  znala eto,  pa da pitam zašto, znači bude čvršći nešto kao šlagfix,ok dobro je znatiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.05.2010, 08:55

clock-img

Anoniman

Da, nema potrebe da staviš šlagfix, bude baš čvrst. user posted image

clock-img

17.05.2010, 08:56

clock-img

Anoniman

Ali bude malo drugačiji, recimo, ako bih ga pravila zato da ga stavim na jagode, ne bih pravila sa kiselom, pravila bih ga standardno. 

clock-img

19.07.2010, 20:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

šta vi najčešće kuhate ovih dana, mislim po vrućiniuser posted image
Ja uglavom naveče napravim pa sutra u mikrovalnu ali u subotu sam nešto pekla u pećnici sat vremena, kuća je bila kao sauna, ne znam jel'' gore kad otvorim ili zatvorim sve, užasuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 19.7.2010 20:53:50 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

19.07.2010, 21:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ne kuhateuser posted image
Pametnouser posted image
Ja moram da kuham, pa mora mi dijete jesti a i ja, ne mogu da zamislim da cijeli dan jedem nešto suho iz frižidera, bar prebacim bijelo meso i povrće na tavi...mmm pade mi na pamet sataraš pa odkad ga nisam jela a sutra postim,superuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.07.2010, 10:36

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ja sam okupirala ovu temuuser posted image
Treba mi recept za kolač da je neki fini a da se može isjeći, jesti rukama, nešto iz više slojeva, može sa orasima,
ajmo dajte mi idejeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

20.07.2010, 11:56

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

Lu znaci svi te ignorisu kad je rec o spremanju a da si napravila da se jede svi bi bili ovde user posted image

clock-img

20.07.2010, 12:02

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ja sam okupirala ovu temuuser posted image
Treba mi recept za kolač da je neki fini a da se može isjeći, jesti rukama, nešto iz više slojeva, može sa orasima,
ajmo dajte mi idejeuser posted image



Lu, ja obozavam Carske stangle, jedini kolac sa mascu koji volim, i jede se rukama, kao bajadere, sa orasima, jedino ne znam koliko ti slojeva treba user posted image

clock-img

20.07.2010, 12:08

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ja sam okupirala ovu temuuser posted image
Treba mi recept za kolač da je neki fini a da se može isjeći, jesti rukama, nešto iz više slojeva, može sa orasima,
ajmo dajte mi idejeuser posted image




Londonske štangle


Vreme pripreme: 60 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: jednostavno
Sastojci za više od 10 porcija
120 g masti
300 g brašna
230 g šećera
kora i sok od 1\2 limuna
4 jaja
150 g oraha
100-150 g pekmeza
malo sode bikarbone
Priprema
U brašno se izmrvi 120 g masti, 300 g brašna, malo sode bikarbone, doda kora i sok od 1\2 limuna, 80 g šećera, 4 žumanceta. Napravljeno testo se rastanji na veličinu tepsije; premaže se pekmezom (najbolje od kajsija) i masom od 150 g šećera, 150 g oraha i snega od četiri belanaca.

Gotovo testo se vrelo seče na komade.


Bela bajadera
 
Sastojci:
Tamni deo

250 gr.
margarina

1,5 dcl.
vode

400 gr.
ml. plazme

250 gr.
secera

Za preliv

150 gr.
cokolade

Beli deo

400 gr.
secera

1 dcl.
vode

250 gr.
margarina

400 gr.
mleka u prahu

Priprema
Spilovati 250 gr. secera sa 1,5 dcl vode.Kada je uspilovano dodati margarin,samo ga otopiti i skloniti sa vatre da se hladi.Smesu treba hladiti 10 minuta,zatim u to ohladjeno dodati 400 gr. mlevene plazme.Sve to lepo izmiksati i preliti u pleh koi je prethodno malo namazan margarinom.Lepo rastanjiti u plehu ,pa kada je skroz hladan taj prvi sloj preliti ga sa 150 gr. otopljene cokolade.Ostaviti da se i cokolada lepo ohladi i stegne.
400 gr.secera spilovati sa 1 dcl. vode,dodati u spilovan secer margarin otopiti ga samo skloniti sa vatre i odmah dodati 400 gr.mleka u prahu ,odmah mutiti mikserom da se ne naprave grudvice.Sve to odmah preliti preko cokolade,razliti smesu brzo jel se jako brzo steze.
Posluživanje
Paziti samo kada se secer spiluje da se ne prespiluje,jel ce se kasnije kruniti ako nije lepo uspilovan secer.


Lu, oba kolacica sam pravila i super suuser posted image


< Poruku je uredio verolino -- 20.7.2010 12:10:30 >

clock-img

26.10.2010, 15:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Uuuu tek sad vidim ove recepteuser posted image
Hvala Verolinouser posted image

E sad opet imam drugo pitanje!
Koliko dugo pržite lignje, da se ne užilave a da ne budu sirove, na koliko i na kojoj masnoćiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.10.2010, 15:13

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Treba mi hitno neki dobar a jednostavan recept za jagnjetinu,ako ima takav!?user posted image
Kupila sam rebarca i malo od buta,namjeravala sam da napravim na najjednostavniji nacin,probala sam tako pecenu kod mm tetke,samo je prethodno vece dobro osoli,pece je u poklopljenoj tevsiji,kada ispusti svu masnocu,prebaci se u drugu tevsiju,pa otvorena jos malo dopece,ajde da vas cujem,ima li ko kakav prijedlog,prvi put pecem jagnjetinuuser posted image

clock-img

29.10.2010, 20:02

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Niko ne sprema jagnjetinu,bas niko???user posted image  user posted image

clock-img

29.10.2010, 20:10

clock-img

Lu

pencil-img

15094

A šta bi ti pepino preko reda, vidiš da i ja čekam za lignje da se neko oglasiuser posted image
Šalim se, znaš kko ja volim janjetinu, ono kao ispod sača, samo kad nemaš sač onda u tepsiju, ja povegetim ne solim i stavim ruzmarina i malo ulja, možeš to napraviti naveče i držati u frižideru do sutra.
A onda pečem oko 1,5 sat na 200 pod folijom, sa krompirom u većim komadima okolo, i još oko pola sata bez folije da se zaeče, etouser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.10.2010, 20:19

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Moram malo da se guram,danas nista nema ako se ceka reduser posted image
Nemam ruzmarin,imam bosiljak,lovorov list i jos svasta nesto od zacina,al dobro,vegetu imam...
Sad cu ja nju da operem,posusim,dobro zacinim,pa cu staviti u vatrostalnu ciniju u frizider da prenoci,pa peci tako kao ti,a da li si stavlja imalo vode dok se krcka?
Ja sad na netu nasla da mnogi mazu i senfom?!user posted image Ja uvijek mazem piletinu,ne znam da li bi jagnjetinuuser posted image

I da zaboravila sam ti napisati,ja sam procitala tvoje pitanje,ali ti nisam imala sta pametno odgovoritiuser posted image ,ja volim lignje sa zara,a ja jednom pokusala napraviti u tavici,pohovala ih u jajima,nisu valjale ic,zavrsile u kanti,nikad vise nisam ni probala da ih napravim,tu treba vjestina koju ja jos nemamuser posted image

< Poruku je uredio pepino -- 29.10.2010 20:21:41 >

clock-img

29.10.2010, 20:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ej da stavi malo vode ali ne puno, ja sam tako isto nedavno pravila praseću butkicu.
Znači, neko mi je nepisano pravilo da se veliki komadi mesa drže u marinadi preko noći prije pečenja da sve bude jednako slano i ukusnouser posted image
Možeš ti i senfom namazati, u biti staviš začine koji tebi odgovaraju (meni je super i mješavina mediteranskih začina).

A lignje...one se u pravilu peku naglo,ma šta to da značilouser posted image
Ja sam probala u dubokom ulju, nije da ne valja ali ni blizu onih iz restorana, punjenih sirom mmm.
Inače,brzo pređu granicu naglo i postanu žilaveuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.11.2010, 09:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pepino kako je ispala janjetina?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.11.2010, 10:02

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

jel probao neko megy zacin za pecenje???????

clock-img

01.11.2010, 10:08

clock-img

kerber

pencil-img

32

mmmm klopica ako neko voli lignje a mrzi ga da se puno petlja oko njih da ih puni i td ima jedan klasican al veoma njami receptic 

clock-img

01.11.2010, 15:26

clock-img

pepino

pencil-img

2296

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Pepino kako je ispala janjetina?



Bila je ok,smlatili smo je svuuser posted image ,jedino sam je malo prepekla,rebarca su bila mljac,a pravila sma je tako sto sam je navece sam isjekla na manje komede,dobro osolila,malo povegetila i namazala senfom,ostojala je u vatrostalnoj tevsiji u frizideru,pekla sam je u istoj sa malo ulja i vode,pa sam je premjestila u drugu,da ne bude u toj msnoci...

< Poruku je uredio pepino -- 1.11.2010 15:30:31 >

clock-img

01.11.2010, 17:39

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: kerber

mmmm klopica ako neko voli lignje a mrzi ga da se puno petlja oko njih da ih puni i td ima jedan klasican al veoma njami receptic 


Pričaj draga, vidiš od kada čekam user posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.11.2010, 17:40

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pepino, trebala si ostaviti sve u komadu, tako bude sočnije, ali dobro ne sumnjam da je bilo ukusnouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

02.11.2010, 19:43

clock-img

pepino

pencil-img

2296

Pa zato mi je i bila prepecena,ufffuser posted image
Sto ne rece prije?user posted image
Ma kupila sam je u komadima,onako srednjim,a ja je jos isitnila,ali ok,sada znam lekciju za sledeci put,da bude jos boljeuser posted image

clock-img

01.02.2011, 15:00

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

kako je ova tema divnaaaaaaaaaaaaaaaa

a vidi kolišno strana ima pih




_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Poslednji tekstovi

article-img