cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

19.11.2015, 20:26

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ma ni je ne volim home made bajadere al mi se bas jede mamina, a taj recept je otisao u poplavi...
Daj te karamele user posted image

clock-img

19.11.2015, 20:34

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895


IZVORNA PORUKA: milicicak

Jel ima neko proveren recept za bajaderu?


Ja i saljem ti posle u pp.
Sanjice tebi sam poslala za cupavce user posted image

clock-img

19.11.2015, 20:59

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Miliciak, imam ja za onu sa keksom i orasima.. samo da nađem.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.11.2015, 21:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Klik ja pravim po ovom receptu s''tim što stavim duplo manje šećera i stavljam puter umesto margarina.

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.11.2015 21:27:56 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.11.2015, 19:52

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Milice, sorry što kasnim, tek sad sam na kompu, sa telefona ne znam da dodajem linkove.
Evo karamela: karamelice
Provereno dobre, obožavamo ih, pogotovo deca. E sad, ne znam kakve bi bile posne, da ih praviš na vodi, ili sa nekim biljnim mlekom?

clock-img

20.11.2015, 20:41

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Hmm, zvuce njaaam :) hvala, Mariya :) sa biljnim mlekom bi bile preslatke al cu da probam sa vodom

clock-img

22.11.2015, 10:51

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Napravila sam bajaderu po ovom receptu koji je AnaRR linkovala. Odlicna je. Hvala puno :)

clock-img

22.11.2015, 12:39

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Milicicak, rekoh da je provereno user posted image jesi li smanjila šećer? Ja nisam nikad pravila sa 400g šećera, deluje mi to mnogo.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.11.2015, 14:27

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Žene, dobili smo dva manja džaka domaćih krušaka, koje brzo zriju i treba ih upotrebiti na vreme, dajte ideju.
Idu li u zamrzivač, kako, šta onda s njima, je li neko pravio marmeladu?
Uvek imam tu opciku da napravim sok, ali eto, da pitam.

clock-img

22.11.2015, 16:02

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Mozes kompot,pa u tegle,moze i dzem,sto da ne.ja nisam nikad stavljala kruske u zamrzivac.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.11.2015, 17:11

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Branki, a je li se tegle posle pasterizuju?
Imaš li neki proveren recept?
Nikad nisam čuvala kompot, kuvam za tad i pojede se odmah.
Ali, ove kruške se moraju brzo iskoristiti.

clock-img

22.11.2015, 18:41

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Mamamaj,meni je logicno da se pasterizuju kao i kod svakog dzema.pravo da ti kazem,ja nemam,ali mi je logicno da moze dzem da se kuva od krusaka.ima na kulinarici puno recepata .ja bih kuvala kao za svaki dzem,sta moze da omane?!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.11.2015, 19:07

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Moja mama ima super recept za kuglof sa kruskama. Moram da je pitam kako ide, pa cu da napisem.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

22.11.2015, 21:45

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Branki, rešila sam sutra da skuvam kompot od jednog dela, a od ostatka ću da napravim sok jabuka-kruška-šargarepa i jedan deo da zamrznem onako, kriške na tacni, pa kad se smrznu, ubaciću u kese za zamrzivač. Stomak mi do zuba, nisam ti za kuvanje džema trenutno... user posted image
Sanjice, obavezno ću isprobati taj recept.
Hvala vam, devojke.

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 22.11.2015 21:49:02 >

clock-img

22.11.2015, 22:32

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ana, stavila sam 400g secera na duplu meru i 250g maslaca. I jos sam umesto oraha stavila 200g lesnika i 100g oraha. Savrsena :)

clock-img

02.12.2015, 13:35

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Djevojčice ima li iko od vas neki fin recept za burek da je bar sličan onom kad se kupi user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

02.12.2015, 14:46

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: milicicak

Ana, stavila sam 400g secera na duplu meru i 250g maslaca. I jos sam umesto oraha stavila 200g lesnika i 100g oraha. Savrsena :)



Uh, extra user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.12.2015, 16:23

clock-img

Mariya

pencil-img

4489


IZVORNA PORUKA: emicaa

Djevojčice ima li iko od vas neki fin recept za burek da je bar sličan onom kad se kupi user posted image



Ja pravim ovako:
500g sira
1 čaša pavlake
3 jajeta
so
1 dl ulja
1-1,5 dl kisele vode
500g kora
Umutiš sastojke za fil, posoliš po ukusu, kore kvasiš mešavinom vode i ulja i ređaš.
Ako ćeš burek koji će da liči na onaj iz pekare, moraćeš sama da praviš kore i da ga pečeš u peći kakve su u pekariuser posted image
Kao i kod pizze, tajna je u testu i načinu pečenjauser posted image

clock-img

02.12.2015, 16:34

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Mariya mislila sam burek sa mesom,ja to nikad ne naglašqvam jer je za mene samo sa mesom burek a wve ostalo pite user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

02.12.2015, 16:37

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ahaha, u pravu si, burek je samo sa mesomuser posted image
2 glavice crnog luka i pola kg mešanog mlevenog mesa, začini po ukusu.
Kora, voda i ulje.user posted image

clock-img

02.12.2015, 16:39

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Hvala,a kore svejedno uvijek sama pravim,ne volim kupovne nikako user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

02.12.2015, 18:44

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

bravo emice, pa ti si prava domaćicauser posted image user posted image
Ja bih volela ali nemam vremena. Mislim da ću ih praviti kad budem peMzionerka,valjda ću tad imati vremena...

clock-img

02.12.2015, 18:47

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ah ja imam pomagača user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

20.12.2015, 21:42

clock-img

madre

pencil-img

6600

zene, kako spremate kelj?

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

20.12.2015, 22:52

clock-img

World

pencil-img

4234

Kao musaku, obaris kelj, prethodno isijeces na cetvrtine otprilike, ocijedis, stavis u posudu i ubacis izdinstano mljeveno meso sa lukom, prelijes umucenom pavlakom i jajima, sve to zamutis i rasporedis u tepsiju i zapeces. Odlicno je.

Pravila sam i u pretis loncu, ono ubacis sve kao i za kupus i samo kuvas. user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.