cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

24.09.2015, 21:32

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

hvala zene,mislim da cu isprobati to samo bez karija,njega nesto ne volim posle trudnoce,valjda mi se ogadio user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

28.10.2015, 14:27

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Sta mogu da koristim umesto sour cream za ciz?

_____________________________




clock-img

13.11.2015, 21:44

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Nato, ja mislim pavlaku.
Treba mi pomoc. U nedelju cu peci rolovano pile koje cu kupiti vec spremno za pecenje, ima negde oko 2kg. Koliko dugo ga peci i na kojoj temp?

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

14.11.2015, 09:51

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Ja sam antitlenat za pecenje, ja uvek dobroooo zapecem da ne bude sirovo kojim slucajem user posted image
Prvo ga rokni na 250 C da dobije boju user posted image a onda smanji i jos 30 min valjda
Ja kada pecem rolovano svinjsko zabodem cackalicu, ako je mokra onda je jos sirovo a ako je suva ja zasecem jedan deo nozem na sredini i proverim

_____________________________




clock-img

14.11.2015, 10:34

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ja svo meso prvo pokrijem folijom na 30-45 minpa pecem jos satak bez folije,zavisi koliko je debelo

clock-img

14.11.2015, 11:29

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Hvala zenske!
Joj ja sam sa mesom u rerni na vi ili je presno ili suvo.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

14.11.2015, 15:53

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Nato, ja mislim da ti ideš obrnutim redosledom... user posted image
Ja uvek prvo čvarim meso na lagano, u pekaču, pod folijom ili samo u tepsiji, zavisi, a onda zapečem na kraju. Probaj tako.

clock-img

14.11.2015, 17:05

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja se slažem sa mamaj!prvo pečes lagano ispod folije pa posle skineš foliju i zapečes.

clock-img

14.11.2015, 20:19

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Nekako cu ga valjda spremiti.
Mislim da je Nata u pravu. I ja sam gledala da se meso prvo stavi na visoku temp da bi se sacuvali svi sokovi.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

14.11.2015, 20:27

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Da, ali meni se ne sviđa tako spremljeno meso, nikad ne bude mekano i slasno kao ovim redosledom.
Očigledno je i to stvar ukusa.

clock-img

14.11.2015, 21:19

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Hmm, ja ne menjam temperaturu kad pecem meso. Zagrejem rernu na 200 i prvo pecem pokriveno folijom (otprilike kao da se kuva) a onda otkrijem i ostavim da se zapece. Tako mi nekako ispadne socnije...
Napravila sam pitu sa sirom posle sto godina, eno je u zamrzivacu ceka sledecu nedelju da je ispecem user posted image

clock-img

14.11.2015, 21:33

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Kad ste kod zamrzavanjauser posted image kako ide to sa zamrznutim testom sa kvascem?npr umesim kiflice,narastu i onda ih zamrznem.i posle?kako pecem?je l gurnem tako zamrznute u vrucu rernu ili cekam da se odlede?i kakve budu,ima li razlike?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.11.2015, 21:37

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ja sam zamrzavala kiflice UM cim ih napravim. Kad mi trebaju, izvadim iz zamrzivaca, poredjam na pleh i sacekam da se odmrznu i malo narastu pa ih ispecem.

clock-img

14.11.2015, 21:40

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ahaa,ok,hvala milicicakuser posted image i budu ukusne kao da si tad mesila?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.11.2015, 21:42

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Dap :)

clock-img

14.11.2015, 22:00

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Branki ja ih zamrznem ispecene,posle kada ih izvadim onda ih poredjam na neku tacnu i sacekam da se odmrznu.Budu ukusne kao i kada su tek ispecene.neko ih razmrzne u mikrotalasnoj ali ja je nemam.

clock-img

14.11.2015, 22:20

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Ja volim jaku koricu na pecenom mesu tako da cu se drzati moje taktike. :)

Nego mozda sam vec pitala - naprvim rolat od mlevenog mesa lepo ga oblikujem, uvijem u alu foliju i stavim na pecenje. I onda nemogu da skinem foliju. U cemu je caka ?

_____________________________




clock-img

14.11.2015, 22:25

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Nato jel podmazes malo foliju uljem ili puterom?

clock-img

14.11.2015, 22:36

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

E, to, draga, ko kako voli, neka i sprema. user posted image
Meni se jede štrudla s rogačima, to nisam jela 10god minimum.

clock-img

14.11.2015, 22:54

clock-img

World

pencil-img

4234

Nego mozda sam vec pitala - naprvim rolat od mlevenog mesa lepo ga oblikujem, uvijem u alu foliju i stavim na pecenje. I onda nemogu da skinem foliju. U cemu je caka ?



Uvij u papir za pecenje, on se lako skida.

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

15.11.2015, 08:58

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Da premazem uljem.
Probacu sa papirom za pecenje user posted image

_____________________________




clock-img

15.11.2015, 10:18

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26967

Sad mi se jedu cupavci jer ih je Emica pravila. Veselice pisi nam svima recept user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

15.11.2015, 17:44

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Branki,ja te kiflice,pogačice isto ostavim malo da naraste,pa na tacnu i u zamrzivač. A kad ih pečem ne odmrzavam, nego odmah na pleh i u zagrejanu rernu.jer kad pečem žu žu ni njih ne odmrzavam nego tako zamrznute lete u rernu.

clock-img

19.11.2015, 20:20

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Jel ima neko proveren recept za bajaderu?

clock-img

19.11.2015, 20:24

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja ne jer ne gotovim baš home made bajadere, ali provereno dobar recept za karamele ako ti trebauser posted image