cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

25.01.2014, 20:17

clock-img

Jole84

pencil-img

8435


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac.

I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača...



Lesice šta stavljaš u pihtije? I ja ih obožavam user posted image
Probaj sa telećim repovima,baš budu ukusne user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

28.02.2014, 08:20

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pilav, jel to jelo od riže ili tjestenine?

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.02.2014, 08:22

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Pilav je kombinacija rize, povrca i piletine.

_____________________________




clock-img

28.02.2014, 08:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa to sam prvo pomislila, ja tako pravim zapečenu rižu sa piletinom, ali me zbunjuje to što sam čula od nekoliko osoba da je pilav tjestenina, kao rezanciuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.02.2014, 12:50

clock-img

Anoniman

od pirinca. ja nikad nisam cula da neko kaze da je pilav od testenine.

clock-img

28.02.2014, 13:22

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173


IZVORNA PORUKA: Lu

Pa to sam prvo pomislila, ja tako pravim zapečenu rižu sa piletinom, ali me zbunjuje to što sam čula od nekoliko osoba da je pilav tjestenina, kao rezanciuser posted image



Lu živ ti ja, ko ti to rekao? user posted image

Da nisi pomešala pilav sa mlincima? Mada mi to prosto nemogućeuser posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

28.02.2014, 14:38

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ma kakvi znam ja šta su mlinci, ono iskidano tijesto, nego...
Na fb mi iskočio jedan recept i fino se vidi zapečena riža sa piletinom i piše "pilav sa piletinom" a dole nekoliko komentara da je pilav-rezancida to nije pilav a i čula sam uživo mislim... to istouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.02.2014, 14:43

clock-img

World

pencil-img

4234

Ma da, kod nas je pilav domaci rezanci user posted image

Nego, kako pravite taj pilav od rize, ali u rerni?

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

28.02.2014, 14:50

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Eto, nisam izmislila user posted image
Ja prvo malo zapečem piletinu koju sam predhodn samo povegetila a rižu izdinstam na luku, onako suhu, dodam mrkvu, korijen celera, svježu papriku ako imam. Kad je piletina skoro pečena dodam rižu i nalijem vode koliko treba da se riža skuha i pustim da se malo zapeče tj. uhvati korica, naravno i rižu pri dinstanju začinim, vegetom i ja volim mediteransku mješavinu začina ili samo ruzmarin.
Sad odoh da pravim tulumbe ohladilo se tijestoa i zaljev.
Kako vi zalijete, vruće tulumbe hladnim ili?

< Poruku je uredio Lu -- 28.2.2014 14:53:11 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.02.2014, 14:59

clock-img

World

pencil-img

4234

E to mi dobro zvuci user posted image

A tulumbe vruce zalijes dobro ohladjenim zaljevom.

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

28.02.2014, 15:17

clock-img

Anoniman

world, ja kad pravim piletinu sa pirincem stavim iseceno pile u tepsiju, dodam vode (x2 u odnosu na kolicinu pirinca koju nameravam da stavim), posolim, stavim malo maslinovog ulja i/ili putera, stavim u zagrejanu rernu i kad pocne ta voda da kao vri (onako kao mali baloncici) onda dodam kasikom pirinac izmedju komada piletine. otprilike ukupno sat vremena treba da bude gotovo. a pirinac za to koristim onaj zuckasti, pise parboiled

< Poruku je uredio ksena -- 28.2.2014 15:19:00 >

clock-img

28.02.2014, 15:29

clock-img

World

pencil-img

4234

Oh, hvala. To je onda piletina sa rizom (tako je pravim uvijek), nego sam nesto umislila da je pilav nekako zanimljiviji i sareniji, ne znam zasto.. A i malo sam trudna pa mi se jede svasta nesto... user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

28.02.2014, 15:36

clock-img

Наташица

pencil-img

283

цркох од жеље за плазма тортом :/ мораћу је касније брзински направити.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"

clock-img

28.02.2014, 16:23

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: World

Oh, hvala. To je onda piletina sa rizom (tako je pravim uvijek), nego sam nesto umislila da je pilav nekako zanimljiviji i sareniji, ne znam zasto.. A i malo sam trudna pa mi se jede svasta nesto... user posted image



Šaren je onoliko koliko ga napraviš user posted image

Ja u pilav dodajem i buraniju, kukuruz i crvenu papriku pored naravno šargarepe i crnog luka. Meso isto naravno.

Mada klasičan pilav ide bez mesa, umesto mesa se stavlja krompir. Dakle povrće (po želji - neko stavi samo buraniju, krompir i šargarepu) i pirinač. Ja volim svakako - i sas krompir i sas meso user posted image

Leti ako se rešiš da ga praviš, možeš da dodaš i čeri paradajz user posted image

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 28.2.2014 16:24:23 >


_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

28.02.2014, 18:50

clock-img

Anoniman

da, i ja to gore sto sam pisala ne smatram pilavom user posted image pilav je obicno ovo sto Trca kaze, i nekako je za mene sinonim pilav u serpi, onako malo masniji user posted image

clock-img

28.02.2014, 19:23

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Kseno, ja sve što mogu da strpam u rernu - trpam. Tako i pilav, sve skrkam posle u rernu, da se lepo zapače user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

01.03.2014, 09:37

clock-img

branki*

pencil-img

20828

a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.03.2014, 09:54

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Branki, možda i jesi u pravu. Sad si me bacila u razmišljanje.

Meni je pilav i đuveč očigledno jedno te isto user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

01.03.2014, 10:02

clock-img

big mum

pencil-img

1690


IZVORNA PORUKA: branki

a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.



Ovo je pilav a ono sa povrćem,mahune sa mesom i sl je đuveč

Sad ćemo rješiti dilemu PILAV ĐUVEČ


E jesam i kuvarica majko milauser posted image

_____________________________

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

01.03.2014, 10:06

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: branki

a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.


a sta je onda becar paprikas i sataras user posted image user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.03.2014, 11:58

clock-img

branki*

pencil-img

20828

haha,olga,eto nove dilemeuser posted image
sataras je przeno,luk,paprika i paradajz,moze i jaje.to je meni sataras.a,becar paprikas..to vi bolje znate,ipakuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.03.2014, 13:04

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173


IZVORNA PORUKA: Olga RR


IZVORNA PORUKA: branki

a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.


a sta je onda becar paprikas i sataras user posted image user posted image



koliko ja znam, sataraš je samo dinstano povrće - luk, paprika, paradajz.
e bećarac je sve to uz jaje, a neko doda i meso.

Ali ja očigledno nisam merodavna user posted image user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->


clock-img

02.03.2014, 18:14

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Kod nas je ovo pilav user posted image
stim da se pre stave bataci i karabataci.


_____________________________




clock-img

02.03.2014, 18:51

clock-img

World

pencil-img

4234

E tako sam nesto i zamisljala mmmmmmm user posted image
Nato, daj detaljan recept

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

02.03.2014, 19:14

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Jao World neznam detaljan recept da nelupam, pitacu baku pa stavljam. user posted image

Koliko se secam prokuvaju se bataci stave preko pirinca u vatrostalnoj preko naseckane sargarepe i graska i nalijes vodom u kojoj je bila prokuvan piletina, a mozes i bujonom. Gotovo je kada se piinac skuva.

_____________________________