cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

24.11.2013, 17:57

clock-img

Anoniman

Olga, lice na kombinaciju malih paprika i boranije user posted image pune su vlakana i jako dobre za probavu. Ali ih je komplikovano cistiti jer moras svaki taj maleni komadic (moja sveki tvrdi da su bolje sto manje, a ne ovako velike kao ove zamrznute) posebno gore obrezati, pa onda proprzite (jer u suprotnom budu malo ljigave). Najcesce ih spremaju ovde sa piletinom, u rerni i meni su jako ukusne (proprzis luk, dodas bamije i paradajz sos i onda to istresis u tepsiju, stvavis dosta persuna, na to pile pa u rernu). Ovde ih ima i u konzervi, malo su ljigave, ali ako patis od zatvora - savrseno resenjeuser posted image

clock-img

26.11.2013, 14:06

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Šta bih mogla da napravim sa lisnatim testom? Nisam nikad radila sa kupovnim. Možda neke rol-viršle... Koliko treba da se istanji?


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

26.11.2013, 15:02

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Jole mozes bilo sta sto bi pravila i sa ovim testom-slane i slatke kiflice,rol virsle,mozes i rolat od ml mesa,pitice....Treba da odstoji neka dva sata na toplom,pa ga rastanjis na nekih 4-5mm,tako ja radim...

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

26.11.2013, 15:14

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Hvala Figaro user posted image baš sam stavila da se odmrzne,jedva čekam da smotam viršle user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

03.12.2013, 19:14

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Jel postoji bela posna cokolada ?

clock-img

03.12.2013, 19:24

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Nato 11 ja mislim da postoji posna bela čokolada isto kao što postoji i posna crna čokolada

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

04.12.2013, 09:14

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Hvala.
A onda postoji i posno mleko u prahu, jer se bela cokolada pravi od njega ... ili ne user posted image
Zbunila sam se jer sam do skoro mislila da bela cokolada nemoze da bude posna, ali to je super onda, za slavu nemoram da kuvam onaj preliv od secera.

clock-img

04.12.2013, 09:43

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Nato i ja mislim da nema posne bele cokolade , mislim to i nije cokolada user posted image
mozda da u nekoj prodavnici zdrave hrane pitas , mozda ima neka od sojinog ili kokosovog mleka - butera ili tako necega ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.12.2013, 18:20

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Da onda je verovatno od sojinog mleka.

A sad novo pitanje! user posted image
Koliko mi pasulja treba za 30 osoba? Po prvi put cu sama kuvati za slavu pa nemam predstavu koliko mi treba.

clock-img

06.12.2013, 18:23

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa nemam pojma to nabubri
a kuvaces i jos nesto user posted image
pravices ga kao corbicu ili onako "nagusto " ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

06.12.2013, 20:34

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Imacu i posno predjelo i ribe. A pravicu ga zapecen u tepsijama. Bas mi nedolazi u glavu koliko bi mi trebalo user posted image

clock-img

06.12.2013, 20:46

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Lele, nato, i mene ista briga mori user posted image
Pitacu majku, pa javljam sta mi kaze...a, svake godine imam isti problem i svaki put kazem zapisacu mere, koliko kg riba, koliko predjela, pasulja...pa, opet ove godine problem.

clock-img

06.12.2013, 20:48

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Ribe cu naruciti nema sanse da sve stignem. A javi molim te kolicine pa da krecem sa nabavkama.user posted image

clock-img

06.12.2013, 20:55

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Iz malog mozga mi se javlja da za ribe bese 9kg...e, sad da li 9kg oslica + druga vrsta, ili ukupnouser posted image
A, za kolace sam 100% sigurna...znaci kod mojih prolazi 8kg kolaca, s tim sto cu ove godine poruciti 5kg a, mama ce mi dopraviti posne cokoladne baklavice i pivarice. Moji su ove godine spremli posnu trpezu za svoju slavu jer se padala u sredu, pa svi bili odusevljeni tim baklavicama i pivaricama, pa cu tako i ja.

clock-img

09.12.2013, 18:14

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Cure dajte provereni recept za prebranac.

clock-img

09.12.2013, 18:57

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Nato za trideset ljudi ti ne treba više od 3 kg pasulja. Možda je i to mnogo. Najbolje je da ga ostaviš u vodi preko noći, pa sutradan da ga kuvaš, opet da bude dan pre slave. Ja ga spremam ovako: Stavim da prokuva pa bacim prvu vodu, procedim i sipam još vode, posolim i stavim nekoliko lista lorbera. Kuvam dok sasvim ne omekša. Idinstam dosta luka ili još bolje praziluka sitno seckanog, sa šargarepom i belim lukom, kada se luk skoro istopi dodam alevu papriku, pasulj i vodu gde se kuvao ali ne sve i krčkam to nekih pola sata, onda ubacim nekoliko crvenih suvih paprika malo bibera, izručim u vatrostanu posudu i u rernu da krčka dok voda ne uvri i dok ne dobije lepu boju. Ovaj prebranac je odličan i hladan, ne moraš ga grejati svaki put kada dođu gosti. Nadam se da će ti se svideti i da sam bila od pomoći...

clock-img

09.12.2013, 19:32

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Hvala pomogla si mi. Probacu za vikend posto do sada sam pravila samo kuvan.

clock-img

09.12.2013, 19:45

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Ja pravim isto kao mama micki i to uvek zapečem u velikom zemljanom sudu. Obožavam prebranac! user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

22.12.2013, 19:32

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba.
Trebam hitno savet.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

22.12.2013, 20:56

clock-img

minnica

pencil-img

2295

NM, meni se to dešavalo prvih par puta, pa sam se izveštila. Treba da ti je svež kvasac, na sobnoj temperaturi,da lepo uskisne. Brašna staviti onoliko da se testo ne lepi za ruke, ne previše. Ja pečem sve na 200 stepeni dok ne porumeni.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

22.12.2013, 21:55

clock-img

branki*

pencil-img

20828

new mom,treba da zamesis mekse testo,to se stice praksom,ali probaj da se drzis tacne kolicine brasna i vode,odnosno mleka u receptu,bolje je cak da bude manje brasna,lakse je da dodas,nego kad u startu zamesis tvrdo...ne umem bas da objasnim..i da kvasac tyreba da bude svez i da lepo uskisne u mlakom mleku,kao sto je receno.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

23.12.2013, 12:09

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

NM , kvasac treba da se "popne " da bude skroz onako zapanjeno
i onda zamesi sto mekse , sto je teze raditi sa testom to ce kad se ispece biti mekse i stavi obavezno u zagrejanu pecnicu

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.01.2014, 09:44

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac.

I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača...

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

22.01.2014, 09:51

clock-img

nata11

pencil-img

9223


IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja imam problem sa dizanim testima. Tj. onima gde ide kvasac i treba da budu mekana ko duša - kuflice, pice itd. E kod mene je sve samo ne mekano. Ili bude delimično, ali nikad nije pečeno kako treba.
Trebam hitno savet.



Ja sam imala taj problem jer mi brasno stoji podrumu. Bitno je da i brasno i kvasac ostavis na sobnoj temperaturi da odstoji.

_____________________________




clock-img

22.01.2014, 09:58

clock-img

lesica

pencil-img

12015

E tačno, kao što Nata kaže, mora da se temperira i brašno ali i kvasac, i da se meko zamesi.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI