cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

09.07.2013, 20:35

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Moirana, ja isto to radim sve , tako sam i krilca pohala ali nisam još čitave batake, jel može a da budu dobro pečeni?
Olga, povrće možeš umakati i u masu od palačinki.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.07.2013, 20:41

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Batake ni ja nisam probala, njih najčešće pečem u rerni, u onim kesama (najobičnijim) sa krompiričima, pa ubacim dosta začinskih biljčica, bude super. A kada pohujem piletinu, pravim kao medaljone, izlupam belo meso i isečem na kvadratiće, uvaljam u brašno-jaja-prezle+začini i u rernu. Ili isto belo meso, izlupam i stavim kačkavalj, listić mesnate slanine (ili bez), urolam, ispohujem i isto u rernu.

clock-img

09.07.2013, 20:46

clock-img

Lu

pencil-img

15094

E tako i ja volim batake, naspem čudo začina uvijek nešto izmiksamuser posted image
Nešto razmišljam da njima treba duže pečenje pa bi onaj panir okolo bio skoren...
Inače i ja izbjegavam masnoće, koristim tefal posuđe i stvarno nekoliko mjeseci mi bude litar ulja, pola maslinovog -pola suncokretovog, u pećnici sve na papiru ili u vrećicama.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

09.07.2013, 20:47

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334


IZVORNA PORUKA: Moiraina

Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni).




I ja stavljam parmezan i peršun, češće vlašac, i to mi je najbolja kombinacija user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.09.2013, 07:42

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Koliko fruktoze zamjenju je 1 kg šećera?
Ili to piše na kutijiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

12.09.2013, 20:03

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Znači trećina otprilike, provjereno.
Priznajem Trca mi je pomoglauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

01.10.2013, 15:42

clock-img

Anoniman

ovo je verovatno najpogodnija tema za moje pitanje. ovako, iz skolice u kojoj predajem su me zvali i zele da organizuju susret sa onima koji su izrazili zainteresovanost za srpski jezik pa razmisljaju i cime da ih pocaste. Cime biste ih vi pocastili? naravno, nesto da asocira na nasu zemlju.

clock-img

01.10.2013, 15:47

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

hm , pa gibanica , pecne paprike sa belim lukom , podvarak , kuvano zito , projice , prsuta
sad ne znam kako je zamisljemo da li da se jede ozbiljno ili da se gricka user posted image
eto to mi ovako prvo palo na pamet

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.10.2013, 15:50

clock-img

Anoniman

hehhe...da se gricka. mada ne znam kako bismo to mogli naci, da su mi barem rekli ranije da se organizujem.
meni je pao na pamet ajvar, ali ja imam samo pola neke teglice otvorene od pre sto godina...mislim, ne zelim da ih otrujem user posted image
ili slatko od...necega...

clock-img

01.10.2013, 15:50

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

I ja bih kao Olga, naravno ako je u pitanju više kao meze.
Gibanica, pršuta, kajmak, šopska, ajvar, možda neka slana pita ili rolat.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

01.10.2013, 16:02

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Gibanica, pite od spanaca, praziluka, kupusa, krompira..., proja, kajmak i ajvar... i ruska salata :)
a slatko pa vanilice, grilijas oblande, koh, neki patispanj kolac...

clock-img

01.10.2013, 17:20

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Da dodam još kao ideju malo vojvođanske kuhinje - slanina, čvarci, knedle sa šljivama, štrudle, kuglof, iako tu svuda ima upliva mađarske i nemačke kuhinje, ali ništa manje nego u gibanicama što ima turske.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

01.10.2013, 19:28

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Ksena i ja bih ajvarom a ako ga nemas onda gibanica.

Imam i ja jedno pitanje ringerajke. Sta najbolje ide kao prilog uz pilece raznjice, a sta uz svinjske raznjice. Spremam za vikend veceru pa bih salatu, raznjice i prilog.

clock-img

24.10.2013, 13:21

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Kseno, je l bila ta promocija naše kuhinje ili kako već da je nazovemo?user posted image Šta si do kraja pravila i kako je prošlo?user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

29.10.2013, 12:48

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Nešto mi se jedu jagode pa bih uzela ono frikomovo pakovanje,nego ne znam šta da napravim. Imate li neku ideju? user posted image
Da nije preslatko,a da je jagodasto user posted image Recimo na pameti mi je šam s jagodama ali je to preslatko user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

29.10.2013, 12:51

clock-img

viking

pencil-img

6644

Smućkaj ih s jogurtom i ledom (možeš i malo muslija) eto ti šejk.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

30.10.2013, 22:02

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Dobra ideja user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

01.11.2013, 16:24

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Ako se još nekom prijedu jagode evo ideja,baš se lako pravi a ukusno je skroz user posted image I što je najbitnije nije mnogo slatko.
http://domacirecepti.net/rolat-sa-kremom-od-jagoda/


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

24.11.2013, 14:53

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma sta su bamije ?
gde to ima da se kupi ? kakav je ukus ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.11.2013, 15:00

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Bamije su povrćka ( mahunarka), izgledaju ovako
user posted image

Ja ih kupujem u veru, smrznute, a imaju tu i tamo da se nadju i na pijaci.

A ukus... pa specifičan je. I sa njima je definitivno tačno ili ih voliš ili ne.

< Poruku je uredio lesica RR -- 24.11.2013 15:02:22 >


_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.11.2013, 15:02

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja to za mojih 200 godina nisam videla user posted image
nego kakvog su ukusa , kako se spremaju ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.11.2013, 15:07

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Imamo i temu Oldži, KLIK

A ja ih spremam uglavnom sa mesom, prosto kao dodatak mesu, ili ih trpam u djuveč u veliiiikoj količini, ili sa pavlakom, pa bude nešto kao salata....

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.11.2013, 15:08

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja sam čula za bamije,verovatno u nekoj emisiji o spremanju hrane,ali ih nikad nisam probala....ima vremena probaćuuser posted image
Jeste nekad jeli džem od šeptelija

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

24.11.2013, 15:18

clock-img

mama micki

pencil-img

910

To je povrće koje po izgledu malo, barem mene podseća na papriku. Ja nisam spremala, jer retko može da se nađe, ali kad nađem sigurno ću probati.
Ja imam dosta rodbine u Bosni i tamo se ovo povrće baš koristi za čorbice, tako sam i čula za bamije. Ali više će ti reći neko ko ih redovno sprema.

clock-img

24.11.2013, 15:21

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ja sam jednom probala u nekoj corbici, ok mi je ukus.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle