cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

09.03.2013, 15:48

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Tako i ja pravim. Nece spasti, samo muti i videces kako ce biti cvrsto. Bukvalno okrenes ciniju naopako i ne moze da ispadne koliko je cvrsto.

clock-img

09.03.2013, 15:49

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

nece spasti ako je dobro umucen. ja ga umutim bas bas crvsto, moraju biti sveza jaja, ni mrvica zumanceta ne sme da upadne. ja sam bas pravila pre neki dan kolace i umesto slaga ulupala belanca. ja sam dodala kap limuna dok sam mutila belanca i na kraju secer i opet sam dugo mutila i super je ispalo

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

09.03.2013, 15:53

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Ja ne mogu da jedem ziva jaja,ne jedem ni filove sa zivim zumancima.Ja umutim prvo belanca dobro,pa dodam malo secera pa opet umutim dobro,za to vreme napravim gust sirup od secera i vode i onda to polako sipam u jaja i mutim dok se ne prohladi.Kao za sampitu,ili sam rolnice....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

09.03.2013, 16:09

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Dobro, znam ja jako da umutim jaja i kako sve treba, ali konkretno za umesto slaga znaci moze i tako.. dobro..

Meni nisu problem ziva jaja, ali probacu i tako sa uspinovanim jednom.

clock-img

09.03.2013, 17:46

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Shishice mislim da za ukrasavanje u ona umlacena belanca ( da stoje ) ide spinovan secer , da ih skuva
mislim ko bi jeo slatka ziva belanca kako god divno izgledala user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 9.3.2013 17:47:10 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

09.03.2013, 20:57

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Pa mislim ja da je tako uvek radila moja komsinica baka Ruza, nikad samo belance i secer, nego uvek spinovani.
Ali reko ako tako cure kazu...
Probacu ja onda spinovanim pa sta mi Bog da.. to nisam nikada, pravila sam sve i svasta i svakako, ali to je jedna od stvari koje nisam pa me strah.

clock-img

11.03.2013, 09:00

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ima li neko ideju sta napraviti od pecuraka za rucak?

Kako spremate sampinjone? Ja obicno neke sosice ili za paprikas ili za picu..punjene palacinke.. sta jos moze?

clock-img

11.03.2013, 09:05

clock-img

lesica

pencil-img

12015

A da rastanjiš meso u veliku šniclu,pa nauniš prethodno pripremljenim pečurkama,urolaš i pečeš?

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

11.03.2013, 09:05

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

mozes da punis sampinjone , sa cim god hoces a ja najcesce pravim belo pilece ( dinstam na crnom luku i podlivam pilecim bujonom ) i kad je onako na pola onda ubacim sampinjone i kad se oni onak , skupe onda ubacim pavlaku i malo gustina ( ili ostrog brasna ) da skupi taj umak
a i marinirala sam ih prosle godine

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

11.03.2013, 09:05

clock-img

little_one

pencil-img

4663

ja volim spremiti sampinjone onako na luku za dorucak...to mi je super...ali cesto pravim kao prilog piletini u nekom bijelom sosu....njam njam...sad si mi dala ideju sta da kuvam sutra....danas ce ipak biti riba na meniju...user posted image

clock-img

11.03.2013, 09:18

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Shisice ja malo propržim meso pa u tu masnoću crni i beli luk, pa doda šampinjone i onda zalijem pilećom supom i vratim meso i to se tako krčka dok ne ispari voda onda izvadim meso još malo ukrčkam i dodam pavlaku i to je to.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

11.03.2013, 09:23

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Onda znam kako cu .. hvala vam curke!

clock-img

29.04.2013, 13:28

clock-img

Figaro88

pencil-img

4199

Imam plazmu,puding,slag,slatku pavlaku,margarin,maline.
Od toga planiram da napravim neku tortuuser posted image Mislila sam da napravim deblju koru od plazme,pa na nju da stavim tanak fil od pudinga,a na njega maline pa odozgo slatku pavlaku umucenu sa casom kisele da bude onako kiselkasta,pa slag.Ili da napravom samo plazma-maline-slatka pavlaka-maline-slaguser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

clock-img

12.06.2013, 13:15

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

dizem temuuser posted image
ponestaje mi vremena za kuvanje rucka,ide lepo vreme,dok dodjem sa posla,malo napolje,ode dan..i sta spremati za rucak! vrtim 5 jela u krug! Vidim da spremate i socivo,nikad nisam probala..nekih ideja,ima li ko? Samo da ne budu neke skupeuser posted image user posted image ..trazim previse!

clock-img

12.06.2013, 13:21

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

eeee Vonavoj ako oces brzo onda imam jos jednu temu za tebe user posted image
KLIK user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

12.06.2013, 13:23

clock-img

Anoniman

videla si da sam ti pisala tamo u sta smo pravile.
socivo sam nekad kuvala kao lako jelo, sad barem jednom u 10 dana pravim supu od leblebija, a kad me mrzi i da zivim pravim za mm fava (rece mi kuma da ima i u srbiji da se kupi), ja to ne jedem, ali je prostije i od pasulja pa zato pravim user posted image

clock-img

12.06.2013, 13:26

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

user posted image to kseno,to mi treba,kad me mrzi da zivim,a moram da jedem!
Olga,malo me zekisuser posted image user posted image

clock-img

12.06.2013, 13:29

clock-img

Anoniman

za takve dane su i spagete (sa tunjevinom, gotovim crvenim prelivom, sirom...) ali koliko se secam ti i tm ne volite testo.

clock-img

12.06.2013, 13:32

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

daaaaaaaaaaa...user posted image user posted image
poznajes me! ne volimo te makarone,spagete..

clock-img

12.06.2013, 13:44

clock-img

Anoniman

mm voli, a ja sam se uz njega navikla isto.

clock-img

09.07.2013, 15:54

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

da vas pitam user posted image
kad pohujete povrce i kazete : oh masa ?
to je brasno i jaje ?
zasto pitam , zato sto ja kad pohujem povrce to radim ono : brasno , jaje , prezla tj nemam neku masu u koju bih umakala ?
znaci i povrce i meso ( bilo koje ) ja paniram kao becku sniclu user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

09.07.2013, 16:06

clock-img

imperial

pencil-img

729

Takodje,i meni je pohovanje kad uvaljam u brasno,pa u jaja i na kraju prezle,tako pohujem i povrce i meso...
A sto se tice spremanja rucka na brzaka imam super recept,slicno kao kineska piletina sa povrcem ali na nas nacin:proprzi se belo meso seckano sitno na pracice,doda se kim,biber,tikvice seckane na kockice,kupus seckan sitnije.moze i paprika seckana na tracice,sve se przi bukvalno 10 min.doda se aleva ,so i zacini po ukusu,ja ovo spremam bar jednom nedeljnouser posted image

clock-img

09.07.2013, 16:07

clock-img

tea87bgd

pencil-img

227

Olga poh masa je naziv za svaku masu koja sluzi za pohovanje tj paniranje jer je termin pohovanje znaci przenje u dubokoj masnoci.
Mozes da paniras samo u brasnu ili brasno i jaja posebno ili umuceno (tako se najcesce panira) ili na becki nacin brasno jaja prezle.Za povrce najcesce ide umuceno brasno i jaja.Mada uvek mozes da dodas nesto po svom ukusu ili prezle ili susam,kornfleks itd...

_____________________________

Hajde da ostavimo za sobom
bar mali trag na svetu ovom
kad jednom ode nam sve u vetar
i svako od nas bude nepar...

clock-img

09.07.2013, 16:17

clock-img

tea87bgd

pencil-img

227

Ko voli kinesku kuhinju prilagodjenu nasem podneblju:isecka se sve na stapice otprilike srednje debljine i poredja se po redosledu ubacivanja u tiganj sargarepa celer praziluk paprika tikvice moze i kupus pecurke patlidzan malo brokolija obarenog na kraju i sve se to bukvalno sruci u vrelo ulje przi se desetak min zacini sa biberom,solju i soja sosom moze ko voli i ljuto i na kraju se doda bukvalno saka kuvanog pirinca..Treba da dominira povrce i da bude rastresito a ko voli moze da ubaci i malo przenog susama...user posted image

_____________________________

Hajde da ostavimo za sobom
bar mali trag na svetu ovom
kad jednom ode nam sve u vetar
i svako od nas bude nepar...

clock-img

09.07.2013, 20:17

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Što se tiče pohovanja, ja isto prvo uvaljam u brašno, pa u jaja, e sad prezle, u zavisnosti od toga šta pohujem, pomešam ili sa peršunom, malo belog luka i parmezanom, ili samo sa susamom (ova prva mešavina mi je favorit). Nakon toga obično ubacim u rernu, stavim na papir podmazan maslinovim uljem i stavim odgore malo maslinovog ulja, bude baš super. U poslednje vreme baš baš retko pržim bilo šta u tiganju (jedino na teflonu sa par kapi ulja, ali pohovano ipak pravim u rerni).