cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

clock-img

14.11.2012, 09:19

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Olga RR

znas i sama ako nema puuuno secera u kolacima da oni zavrcu nosicima a ne bih htela da moj tanjir ostane pun user posted image
ja u svim receptima smanjujem secer skoro na pola user posted image

nego medeno srce ? daj mi mooolim te link user posted image

MEDENO SRCE

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.11.2012, 09:20

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

znaci moram da pravim dve ture sigurno , kontam ima oko 50 dece , znaci treba mi bar 50 komada user posted image
a neki kukisi user posted image , nesto oblika pogacica samo slatko ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

14.11.2012, 09:25

clock-img

Anoniman

Ih pa šta god da praviš moraš bar dve tureuser posted image Nisam nikad pravila cookies, ne mogu da pomognem

clock-img

14.11.2012, 09:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nedjo ovi ovseni barovi su izgleda nešto super, to ću da napravim obavezno user posted image
Olga vidi OVO izađe ih dosta

clock-img

14.11.2012, 09:30

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma znam da moram dve ture user posted image
jedino vanilaca bude milion user posted image ali deca nisu obozavatelji vanilica
Lu , hvala ali to se pravi u modli za mafine , toga moram onda pet - sest tura user posted image
a ja sam leeeenja a hocu da bude fiino i tako user posted image

clock-img

14.11.2012, 09:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

aaa , ne pravi se u modli , kad ja ne citam user posted image nego se rola i sece

clock-img

14.11.2012, 09:43

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Rolat isječeš na tanke kriškice i svaku uvaljaš u ruci kao kuglicu, spljoštiš malo i redaš u pleh, izgledaju zanimljivouser posted image

clock-img

14.11.2012, 10:06

clock-img

daca77

pencil-img

8079

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Olga RR

znas i sama ako nema puuuno secera u kolacima da oni zavrcu nosicima a ne bih htela da moj tanjir ostane pun user posted image
ja u svim receptima smanjujem secer skoro na pola user posted image

nego medeno srce ? daj mi mooolim te link user posted image

MEDENO SRCE

Ovo je zaista divan kolac...pravo medeno srce.

clock-img

15.11.2012, 09:03

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e , da apdejtujem user posted image
pravila sam neke kukise user posted image , ispali su velnes keks , malo su se skocili , samo da mi se ne razmrve dok ih odnesem , moracu vrlooo pazljivo

clock-img

17.11.2012, 13:52

clock-img

madre

pencil-img

6600

zene, koju slaninu kupujete?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

17.11.2012, 13:54

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

hambursku , barenu user posted image
a ako kupujem sirovu , gledam da je jaaako mesnata

clock-img

17.11.2012, 13:58

clock-img

madre

pencil-img

6600

ja nemam pojma nista o slanini, pa i ne znam koje sve postojeuser posted image sto kupujes bas tu, po cemu se razlikuje od drugih? pa sta ako je barena, je l to znaci nesto? na sta treba da obratim paznju kad kupujem kvalitetnu slaninu, mislim na sastav? jadna sad ti, nadrljala si, sad ja menjam mariju sa pitanjima i onako se isto zovemouser posted image

< Poruku je uredio madre -- 17.11.2012 14:07:47 >

clock-img

17.11.2012, 14:12

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

e pa vidi vako , slanina niiije samo ono mast , so i dovidjenja user posted image i Marija cuuutiiii user posted image
sad ozbiljno , ja slaninu kupujem naoko , znaci ako je prosarana mesom , nije preslana , ako je prirodno susena onda kupujem tu ali to su ti godine iskustva u biranju user posted image
ali ako nisam sigurna , onda gledam da je barena jer ako nije barena onda je onako susena ( ne znam kako se taj proces zove ali oni mogu od sirove krmenadle da ti kojekakvim salitrama i ne znam cime naprave nesto ko pecenicu a to sto sirovo odneses da oni srede je npr 800 dindzi a precenica je npr 1500 dindzi ) znaci oni to suse i spremaju sa kojecime i to ako te boli d**e ( rece to jedna korisnica foruma za bolesnu i napustenu decu user posted image ) ces kupiti ono jeftinije
a uvek mozes da kupis gronik - kod poznavalaca bilo kakve anatomije podbradak - pa da ga sama nasolis , zacinis , obaris u slanoj vodi , kad ga izvadis odatle , pospes ga finov alevom paprikom iz Marotonsa i lepim seckanim blemi lukom , ostavis da se ohladi i raspalis
a najbilja slanina je kad sam gledas ono sirovo parce od sveze khm , khm svinje ( da se ne zgrozecistunic , koji se bore za prava zivotinja ali ne i za prava dece ) i onda to lepo stavis u prisolje ( tako se to ovde zove ) onda ga u toj soli obrces i prevrces osam nedelje , onda ga nosis na dimljenje jos dve nedelje i to je u stvari najbolja slanina
e sad imas i tu varijacije , mesnata , podlanica ( to je ona belo - roza debljine dlana ) i takooo
ako te jos sta zanima pitaj tu sam user posted image

clock-img

17.11.2012, 14:17

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

wooooow . Nisam ni znala čega sve ima u vezi sa slaninom. Kod mene to vrlo jednostavno .SiS hrane svinje (komada 3 ) od 150-200 kg,zakolju , osuse i ja nosim kuci suvu i slanu slaninu . Oni paze cime hrane da ne bude puno masno a i yavisi od sorte gice. user posted image

Toliko znam o slanini user posted image

< Poruku je uredio Nada RR -- 17.11.2012 14:18:35 >

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

17.11.2012, 14:21

clock-img

madre

pencil-img

6600

auuu, ovo je i vise nego dovoljno!user posted image trebace mi ceo dan da prostudiram tvoj odgovor, a ja krenula u prodavnicu, pa rekoh da vas pitam koja je najboljauser posted image nista, kupicu je u ponedeljakuser posted image hvala tiuser posted image

clock-img

17.11.2012, 14:29

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ma Madre , odes i kupis najslaniju , pa je isperes i bozije i gledas da bude prosarana mesom
ja rekoh da je to citava nauka , mozda zato sto smo mi ovde prozdrljivi a mozeda izato sto je stvarno umetnost kupiti dobru slaninu user posted image
ako ce ti biti lakse , ja dobru , pravu slaninu nisam videla godinama , ono sto prodaju za skupe pare , ma to je qr*c od ovce a ne dobra slaninana , na alost
ali nije samo slanina losa , lose je sve ono sto kupujemo ali to je druga tema
i daa izgleda da smo i mi onako zajedno vrlo losi ali to je tek treca tema user posted image

clock-img

17.11.2012, 16:13

clock-img

Anoniman

jao olga, uvek me nasmeju tvoji odgovori user posted image

clock-img

21.11.2012, 01:28

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Jel ima neko dobar recept za pitu od bundeve i slanu i slatku da spremam deciuser posted image

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

clock-img

10.12.2012, 23:25

clock-img

madre

pencil-img

6600

zene, koje ulje koristite za przenje? a koje recimo dodajete u kolace? ili salate?

clock-img

14.12.2012, 07:17

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Kako pripremate leću?
Može i posni i mrsni receptiuser posted image

clock-img

14.12.2012, 07:43

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja sam socivo kuvala prvi put pre neki dan-potopila ga u vodu,dodala crni luk,sargarepu i meso iseceno na kockice,zacine,malo zaprzila na kraju.meni je bilo odlicno.brzo se kuva,iznenadila sam se.

branki

clock-img

14.12.2012, 09:52

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Sočivo, svašta ću ja da naučim jošuser posted image
To me najviše zanima koliko se dugo kuha, predpostavljam kraće od graha/pasulja user posted image

clock-img

14.12.2012, 11:48

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Jao Olga napisala čitavu studiju o slanini! user posted image Ni ja nisam znala kako sve to ide! Sad ću se zamisliti kad kupujem slaninu šta kupujem, a naučiću napamet ovo što Olga pisala čisto da se napravim pametna i nasekiram mesara user posted image A u stvari pojma nemam ni o mesu ni o slanini! Ja uglavnom prepustim mesarima da izaberu za mene user posted image

Lu kod mene se sočivo i bob jede samo kda mora - za posnu slavu user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

14.12.2012, 13:26

clock-img

caca81

pencil-img

642

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Sočivo, svašta ću ja da naučim jošuser posted image
To me najviše zanima koliko se dugo kuha, predpostavljam kraće od graha/pasulja user posted image

Ma sočivo se skuva za 15-20min....user posted image

clock-img

14.12.2012, 13:29

clock-img

caca81

pencil-img

642

IZVORNA PORUKA: madre

zene, koju slaninu kupujete?

Hvala Bogu imam domaću, iskreno nikad ne bih slaninu kupila...ne prave je kako treba...Olga sve lepo objasnila.user posted image