cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

22.06.2012, 14:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa tarana onda sutra sa sve kobasicom , bar kod mene , to je cas posla ( ako nisi naostren da sam pravis taranu ) a finooooo user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.06.2012, 14:52

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

sta bese tarana? Mlinci jesu domace testo ali uze od lazanja...

upravo jedem svoje salmon pljeskavice i tarator,odlicno za ulozenih 5 minuta posla user posted image

clock-img

22.06.2012, 14:53

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

uhh, ostaće bi gulaša, kanda će tarana u ponedeljak biti na repertoaru..
kod mene se pravi isključivo od povrća, ne volim ništa da dodajem, a nisam ni naučila tako user posted image

tarana je takođe domaće testo, kao male kuglice

< Poruku je uredio red3lilu -- 22.6.2012 14:54:15 >

clock-img

22.06.2012, 14:54

clock-img

Yag

pencil-img

1627

Olga jel i ti pravis domacu trrhanu(taranu) onako kisalis pa susis.ja je isto volim skroz ona kupovna nije ni pola od domace...inace od mm nana nam napravi sveke godine samo se brine sto je njoj 70 i neka godina pa ko ce nam praviti kad nje nebude...ajd da pozivi 100 godina za tarhanuuser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 14:55

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

Yag a sto sama ne napravis cevape.?..znam da nisu isti kao kad kupis ..ali mogu i bolji da ispadnuuser posted image

clock-img

22.06.2012, 14:56

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Ajde da neko stavi recept za tu taranuuser posted image

Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!

clock-img

22.06.2012, 14:57

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

kad kažemo tarana mi podrazumevamo kompletno jelo, dakle dinstani luk, malo šargarepe, krompirića, doda se vode i kuva, nakon toga ubaci se tarana, i kuva sve zajedno, doda seckana paprika i paradajz, sok od paradajza...tako nekako, mora da bude guuusto skroz tarana upije sokove...
a može da se i ukrasi, što kaže Olga i sa kobasicom

clock-img

22.06.2012, 14:58

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Yag , pravim kad sam bas onako za taj posao kao i rezance za supu
inace kupim onu industrijsku pa nek ide zivot user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.06.2012, 14:58

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

uh uh uh dobra vam je ta tarana i ovako a narocito ukrasena ,moze i ljuta kobasica predpostavljam..

clock-img

22.06.2012, 14:59

clock-img

Yag

pencil-img

1627


IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajde da neko stavi recept za tu taranuuser posted image

Ja sama uvek mesim cevape i budu super. Sitno luk sameljem u onom secku, stavim soli, bibera i malo sode bikarbone. Bude odlicno!




jel mislis kako skuvat gotovu taranu ili kako napraviti taranu???

bas mi se ta ideja vuce kroz glavu i bila sam pocela da trazim recepte...bas vam hvalauser posted image user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 15:03

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajde da neko stavi recept za tu taranuuser posted image


e
Verus , evo sad cu da ti stavim recept iako sam ga stavljalaaaa user posted image
tarana kako je ja pravim :
testo : na jedno jaje ide 100 g ostrog brasna ( to je razmera ) to se zamesi i onda se renda ( trenica ) to je najjednostavnije i ostavi da se susi , kao sto se tusi domace testo za supu , hocu reci dan - dva i stavlja u platnene vrece
jelo tarana :
doooobro zagrejati ulje i na njenu prodinstati susenu taranu ( ja je dinstam sa crnim lukom ) kad je onako " ziva " onda se na nju baci crvane paprike da se rasporedi i zalije sa vodom ( ja stavim vise od pola paradajz sok ) i onda se u nju ubaci kobasica , moja majka je stavljala i krompir , zacini i kuva , mora se stalno mesati jer zagori nacisto ali je vrlo brzo i gotovo , za nekih 20 minuta i to je taj moj recept
prijatno user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.06.2012, 15:05

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

mislim da stvaarno treba imati vremena i volje da bi se napravila bilo koja varijanta domaćeg testa ili rezanaca...
probala sam jednom, pravila sam domaće rezance za nasuvo(domaći široki rezanci) i tako se zeznula sa merom da smo imali kilu nasuva sa sirom i kilu nasuva sa makom...user posted image

clock-img

22.06.2012, 15:13

clock-img

Yag

pencil-img

1627

Olga moja nane je pravi isto smao bez jaja mislim da ovako ide brasno odplilike mozda neka stavi 5 kg ostrog i umjesi sa vodom srednje tvrdoce u duboku posudu jer nadolazi...i ostavi na sunce znaci mora biti ljeto...21 dan..posle procedi u gustu krpu..dobro iscedi svu tekucinu i kroz supljiikastu tepsiju napravi oblik tarane...ejj toplsa preporuka probaj te beluverziju tarane

Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 15:16

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237


IZVORNA PORUKA: Yag

Recept..1 l vode,pola case mleka 50 gr maslaca sol po potrebi kad uzvre dodati taranu malo vise nego za obicnu supu da bude gusca..kad se ukuha tarana u zdjelice ili tanjure i kojima cemo sercirat stavljati po kasiku kisalog vrhnja...odlicno veruj te mi pogotovo kad je ljeto user posted image


uh,uh, ne može biti lošeuser posted image
pošto sam zavisnik od svih vrsta testa, jednom prilikom sam u nedostatku makarona skuvala taranu s pavlakom, mmmmmm

clock-img

22.06.2012, 15:25

clock-img

Yag

pencil-img

1627

Veruj mi ja nisam takav nacin pravljenja tarane probala dok se nisam udala i moja mama je uvek pravila kao sto su zene vec gore opisale...:)) ali kad sam se udala i secam se da je bas nane od mm napravila za jedan rucak iskreno ja sam se mislila ocul da probam..ali stid gde necu kad sam probala trazila i drugi tanjuruser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 15:27

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

kod nas se tarana pravi i kao prilog uz meso ( licno ne volEm ) ali dinsta se i dinsta i mesa i talo do besvesti dok se ne proprzi ali nikako ne sme da zagori i tako user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.06.2012, 15:29

clock-img

Yag

pencil-img

1627

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 15:32

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Interesantno mi je kad se kaže kod nasuser posted image
Ima toliko jela koje nose isto ime a spremaju se na različite načine, a opet ima i toliko naziva za neka od jela koja se svuda spremaju na isti načinuser posted image
al sam ga sad spetljala, al razumete me, jel?user posted image

clock-img

22.06.2012, 15:35

clock-img

Yag

pencil-img

1627

da basuser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 15:35

clock-img

viking

pencil-img

6644

evo vam ideje za doručak :)

user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

22.06.2012, 15:37

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

uhh, viking, fantazija
ja sam videla nešto slično. viršla se raseče po sredini ali ne do kraja i onda je saviješ kontra u obliku srca. kraj se pričvrsti čačkalicom, unutra se stavi jaje i tako peče

evo i sličica

< Poruku je uredio red3lilu -- 22.6.2012 15:39:09 >

clock-img

22.06.2012, 15:39

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Super jeuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

22.06.2012, 15:39

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

Viking ovo je fenomenalno!user posted image

clock-img

22.06.2012, 15:40

clock-img

Yag

pencil-img

1627

Ukus???I jesul jaja skroz pecena???

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

clock-img

22.06.2012, 15:42

clock-img

viking

pencil-img

6644

nemam pojma!!! ovo je slika sa neta!!! :) ali proceniš, uzmeš manje jaje a veću papriku, ne "istreseš" celo jaje...

IZVORNA PORUKA: Yag

Ukus???I jesul jaja skroz pecena???



< Poruku je uredio viking RR -- 22.6.2012 15:45:37 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla