cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

04.06.2012, 11:33

clock-img

Anoniman

Tašo, ako još imaš ono što sam ti svojevremno poslala, imaš recept za taj kupus.

clock-img

04.06.2012, 11:33

clock-img

minavb

pencil-img

12959


IZVORNA PORUKA: Tash

Kako se pravi slatki kupus, onaj u paradajz sosu?


Prodinstam malo junetine sa lukom i šargarepom, dodam mladi kupus sečen na kocke, nalijem sa malo supe ili vodom i dodam kocku za supu, krčkam, pa pred kraj nalijem sokom od paradajza. Obavezno začinim mirođijom i belim lukom.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 11:40

clock-img

Anoniman

SLATKI KUPUS 
 
1kg kupusa iseći na kocke
2 mala c. luka sitno isečena
4 čena b. luka sitno isečena (preskočim?)
vegeta biber dl paradajza (mogu li da kuvam usput paradajz, svež, da ne koristim sok od paradajza - mislim, znam da se sok od paradajza pravi od kuvanog paradajza user posted image , ali ne znam kako se tačno sprema)
2 kašike masti (ulje?)
3 kašike brašna
1 kašika aleve paprike (preskočim?)

U šerpu staviti kupus, c. i b. luk, vegetu, biber i naliti vodom do pola kupusa. Kuvati poklopljeno dok se kupus ne skuva (oko 45min), pa dodati zapršku od masti, brašna i paprike, dodati paradajz i kuvato još 15 minuta.    

clock-img

04.06.2012, 11:41

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Joj, ovo je jedno od retkih jela koje ne volimuser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

04.06.2012, 11:42

clock-img

Anoniman

Ni moj muž ne voli, a ja mogu da jedem bez ičega, uopšte ništa ne moram imati uz to, i jedem dok ima po cenu da povraćam posle. user posted image

clock-img

04.06.2012, 11:44

clock-img

Anoniman

A što ne uvedeš Maretu mladi beli luk? Još ne sme?
Možeš da ga preskočiš. Možeš da smanjiš zapršku, čak i da je izbaciš, ako napraviš onako guuust paradajz. Možeš da ubaciš svež paradajz bez kožice, a možeš i u posebnoj šerpici da ga dobro ukuvaš sa soli, biberom, peršunovim i celerovim lišćem, možeš i malo babure da ubaciš, i kad se fino redukuje možeš da ubaciš u blender i napraviš sos. To možeš i da držiš u zamrzivaču u recimo onim posudicama za urin, pa da ne kuvaš svaki put novo.
Umesto masti naravno može i ulje, ovo je original kako je moja baka pravila, znaš da bake mađarice trpaju mast u sve. Aleva paprika je više radi boje, nema tu mnogo uticaja na ukus.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 4.6.2012 11:45:36 >

clock-img

04.06.2012, 11:44

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to , ako vidim da sam preterala sa vodom onda sitno iseckam krompir i ubacim , on malo pokupi
a sa mesom isto samo sto prvo na luku prodinstam meso
sad sam bas napisala user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.06.2012, 11:48

clock-img

Anoniman

ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to ,



E, mislim da je ovo recpet za mene. user posted image

Samo što ću u drugoj šerpici da kuvam paradajz.

VRH! user posted image

clock-img

04.06.2012, 11:50

clock-img

Anoniman

Neđo, ne znam kako da mu uvedem.
Jedino da pravim npr tri dana za redom grašak, pa boraniju, pa tikvice, pa prvo odvadim bez belog luka, a onda u ostatak dodam beli luk i odatle mu dam zalogaj.
A to je skroz komplikovano, jer vikend ima 2 dana, a meni trebaju 3, jer ja tokom nedelje ne kuvam, a maminoj kućnoj pomoćnici koja kuva ne verujem.

clock-img

04.06.2012, 11:53

clock-img

minavb

pencil-img

12959


IZVORNA PORUKA: Tash

ja malo prodinstam crni luk i dodam kupus i to dinstam , dolijem malo vode da ne zagori i to se tako dinsta i dinsta i dolivam kuvani paradajz od oka i to je to ,



E, mislim da je ovo recpet za mene. user posted image

Samo što ću u drugoj šerpici da kuvam paradajz.

VRH! user posted image


Ovako ja jedem. Za Vanju i mm-a dodam meso i krpmpir i svi mljackamo.user posted image Sebi uvek malo zaljutim i dodam beli luk.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 11:53

clock-img

Anoniman

A da napraviš samo, recimo, jedno od ta tri jela i da mu pre ili posle redovnog ručka za taj dan daš dozu tog jela sa belim lukom? Neće mu ništa poremetiti ako posle redovnog ručka pojede kašiku graška, zar ne?

clock-img

04.06.2012, 11:55

clock-img

Anoniman

Ja mislim da bih ja tu dodala još malo šećera. user posted image Ja i u paradajz čorbu dodam na jedan tanjir po supenu kašiku šećera. user posted image

(ja sam mađarica - do pola, volem slatku kuhinju! user posted image )

clock-img

04.06.2012, 11:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

A da napraviš samo, recimo, jedno od ta tri jela i da mu pre ili posle redovnog ručka za taj dan daš dozu tog jela sa belim lukom? Neće mu ništa poremetiti ako posle redovnog ručka pojede kašiku graška, zar ne?



Da, da, tako i radim, ali mi je neverovatan tovar da kuvam grašak koji niko neće jesti da bih njemu dala kašičicu, pa sve nešto odlažem.

clock-img

04.06.2012, 12:01

clock-img

Anoniman

Pa skuvaj malouser posted image A to za šećer, moja baka je UVEK dodavala u sve što sadrži kuvani paradajz, i u sve što sadrži sirće, tako i keva moja radi. Ja volem kiselo.

clock-img

04.06.2012, 12:05

clock-img

Anoniman

Pa mnogo mi posla "za malo".
Idem sa mamom na more 17og. Tamo ću da je naučim kako ja kuvam to sve (pošto ona kuva drugačije, a ja volim bakinu kuhinju), i onda ćemo se dogovoriti da tako kuva za nas, samo da doda beli luk, i ja izvadim Marku zalogaj, a ostalo mi ručamo. user posted image

clock-img

15.06.2012, 12:57

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

Pomagajteuser posted image
Deca imaju afte pa treba da jedu kasastu hranu.Za danas sam smislila da napravim kao paprikas ali bez zaprske i zacina tj.kao neku corbicu od krompira i sargarepe a sta cu kuvati kasasto ostale dane kad to traje i do dve nedeljeuser posted image

clock-img

15.06.2012, 13:06

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Krem čorbu od karfiola ili brokolija, pire od krompira, pire od graška, potaž od tikvica, šampinjona,...

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

15.06.2012, 13:12

clock-img

soni

pencil-img

5581

sve te corbice su super.. mozes i paradajz, ubacis krompira pa im ispasiras..

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

15.06.2012, 13:30

clock-img

boba 11

pencil-img

1291

hvalauser posted image

clock-img

22.06.2012, 14:37

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Kud baš na stranicu sa slatkim kupusom da upadnemuser posted image
Obožavam ga!
A kad imam nameru da ga spremam onda je raspored kuvanja u nedelji ovakav:
jedan dan gulaš
sledeći dan slatki kupus
treći dan pomešam ostatke gulaša i kupusa pa bude kupus s mesom user posted image

clock-img

22.06.2012, 14:38

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

pa nema nikog user posted image

clock-img

22.06.2012, 14:40

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

tu sam ja, i sad sam se počela bacati oko kuvanja jer vooooooooooooooolim, obožavam da kuvam!
jedini je smor da baš trenutno nisam fizički u mogućnosti da to i izvedemuser posted image

clock-img

22.06.2012, 14:43

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

Imala gulas prekjuce (a onda i juce) supu isto 2 dana ,domacu ,domaca rzanca -mama pravi. Becar paprikas ili kakko neko zove sataras mogu da pravim i jedem svaki bozji dan. Meso mi se nesto i ne jede al sto kazes,ne odbijam. Nemam vise neku ideju osim svezeg voca i povrca...

clock-img

22.06.2012, 14:48

clock-img

red3lilu

pencil-img

1237

Ja sam se juče naoštrila da ću praviti taranu, ali me je tako zezao stomak da nisam mogla to da izvedem, a uveče sam planirala da nastavim gulaš. Sinoć mm pripremi sve za gulaš i stavimo u teflonsku tepsiju pa u rernu da se tako kuva, onda nema puno obaveza oko njega, kad mi crkne grejač user posted image
Ipak, me je dočekao jutros da ga skuvam onako redovno u loncu...i danas a bogami i sutra će to da se ručka...
ali i dalje mislim na taranu....njam..
eee, a mlinci mu dođu kao domaće lazanje??user posted image

clock-img

22.06.2012, 14:50

clock-img

Yag

pencil-img

1627

uhh evo jos jedne voljne za kuvanje ali ovi dana opasno i za jedenje svasta nesto mi naum pada pa bolje da se drzim podalje od kuhinje...danas sam cak dva kolaca napravila a ja i mm sami ko ce to sve pojesti...JAAAuser posted image ...i da opasno mi se jedu cevapi i bas steta sto sam u takvom kraju sveta gde su dobri cevapi nedostupniuser posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))