cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Pričajmo o hrani...

  
clock-img

21.05.2012, 15:04

clock-img

Anoniman

Daaaa...on nastavlja da se "kuva" tj postaje kao žvaka ako se ne ispere...good idea, a potpis ti je vr'user posted image

clock-img

21.05.2012, 15:06

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

ja sam sinoc skuvala mladi krompir u kuvalu na pari i danas sam rucala zelenu salatu, rotkvu i mlad krompir. Dobro bi mi u to dosla i rukola, ali nisam je imala. Stavila sam vlašac

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

21.05.2012, 15:11

clock-img

Anoniman

Evo jednog saveta - nemojte da kupujete mlevenu piletinu u mesarama, ili je sameljite na mašini kod kuće ili pozajmite od nekoga mašinu, sameljite veću količinu pa zamrznite, ako nemate mašinu. Sama činjenica da belo meso i batak, bez kosti, koštaju oko 500din/kg, a mleveno oko 400 govori dovoljno, ko zna šta tu trpajuuser posted image

clock-img

21.05.2012, 15:13

clock-img

viking

pencil-img

6644

karton.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

21.05.2012, 15:27

clock-img

viking

pencil-img

6644

Gde su nam i kako se zovu recepti za decu? Bila sam ubeđena da imamo temu sa receptima za klince, a ispade da nemamo (imamo samo za bebe).

< Poruku je uredio viking RR -- 21.5.2012 15:29:59 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

21.05.2012, 16:26

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Kod nas u mesari je mleveno skuplje od filea i to mi nije jasnouser posted image
Nego sta bi sa mojom cezar salatom?user posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

21.05.2012, 16:37

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Cezar salata
evo prijatnouser posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

31.05.2012, 19:57

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

dajte mi ideju za neki fini kolac od visanja ali bas fini , nista lenja pita i to tako user posted image nego nesto visnje , cokolada , slatka pavlaka , onako fiino
pliz , priti pliz user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

31.05.2012, 20:42

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

KLIK user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

31.05.2012, 21:03

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: Jeca*

KLIK user posted image



MOLIM??????? Ova fotka sa parčetom torte je moja fotka!!! Ne mogu da verujem, kakvi lopovi!!

EDIT: Ispravka, ipak su je platili user posted image user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 31.5.2012 21:09:40 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

31.05.2012, 21:10

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ana ostavi im komentar, LOPOVI ukrali ste moju sliku!user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

31.05.2012, 21:17

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image hahaha, za malo ali setih se da proverim (učinilo mi se da je to fotka koja je i ovde na rr a ona nije u prodaji).


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.06.2012, 10:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

SOS OD MIROĐIJE

(za 1 osobu)

- malo ulja
- 1 kaf kašika brašna
- 1 ravna k.kašika mirođije
Kuvam i dosipam vodu.
Na kraju dodam pola kašike soli i šećera isto koliko i brašna.



IZVORNA PORUKA: Macaki

tash, sta radis sa ovim sosom od mirodjije, sa cim se to jede?

ovo ostalo ja kuvam malo drugacije, tj. za nas sa zaprskom, a za K cu da odvadim kada bude jela isto sto i mi...



IZVORNA PORUKA: Tash

Pa meso, krompir i sos od mirođije. Jedeš ga isto kao sos od paradajza.



IZVORNA PORUKA: Tash

Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije?



IZVORNA PORUKA: Macaki

nikad. kako mislis kao sos od paradajza, ja njega ne jedem sa krompirom i mesom. ali sad mi se bas prijelo, verovatno zato sto ne smem paradajz! :smajlikojiselupapoglavi:



IZVORNA PORUKA: Tash

Kako ga ne jedeš? nego sa čime ga jedeš?

Npr, kuvaš supu, izvadiš meso, dopraviš pire i sos od paradajza /mirođije. To se kod nas zove "Supe, sosa, mesa", uglavnom se jede za nedeljni ručak , umesto barenog mesa može i pohovano, pečeno. Vi to ne jedete?



Žene, jel to neka priča da se u Vojvodini jede a u Srbiji ne? Baš me zanima. user posted image

clock-img

04.06.2012, 10:42

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Napisala sam ti tamo u drugoj temo, kod nas u Šumadiji se to ne jede. Moram da napomenem da je Vojvodina i dalje u Srbiji.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 10:42

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb


IZVORNA PORUKA: Tash

Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije?


Ja sam ga prvi put jela kad sam se spetljala sa jednim Šandorom. Mi "srbijanci" ne jedemo sos od mirođije, mi uz rinflajš i pečenje jedemo ren.

clock-img

04.06.2012, 10:43

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

Moram da napomenem da je Vojvodina i dalje u Srbiji.user posted image



Mico, ja sam odustala od autonomaških ideja, znaš na šta sam mislila.

Znači to je priča kao što ja jedem kompot od bresvi ili kajsija uz pečeno pile. mmmmmmmmmmmmm

clock-img

04.06.2012, 10:44

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

a jedemo i sos od visanja i sos od jabuka user posted image
sa sve mesom a i kompot jedemo sa mesom user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.06.2012, 10:46

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Šalim se malkouser posted image
Ja volim te lalinske kombinacije. I sama često pravim sos od mirođije, ali ja ga pravim sa slatkom pavlakom, ne onaj klasičan. Obožavam onaj Olgin recept za pečenje sa dunjama, jedino mi nikad nije bilo jasno, što se kod tog mog Šandora za predjelo jede bečka šnicla ako je glavno jelo pečeni but sa sosom od višanja.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 10:47

clock-img

Anoniman

Ja recimo mnogo volim da jedem musaku od tikvica sa hlebom i margarinom i kompotom od breskvi. user posted image

clock-img

04.06.2012, 10:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

jedino mi nikad nije bilo jasno, što se kod tog mog Šandora za predjelo jede bečka šnicla ako je glavno jelo pečeni but sa sosom od višanja.user posted image


user posted image user posted image

clock-img

04.06.2012, 10:48

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

pa mozda su hteli posebno da te ugoste user posted image
obicno je predjelo supa - corba , pa rinflajs i sos pa onda gulas pa peceno meso , prilog , salata i kompot i ondaK desert
pa ko prezivi prica user posted image
tj. tako je u mojoj familiji kad je neki spesl event

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.06.2012, 10:49

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: Tash

Ja recimo mnogo volim da jedem musaku od tikvica sa hlebom i margarinom i kompotom od breskvi. user posted image


i kombinacija domaca kobasica i jabuke ili grozdje

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.06.2012, 10:54

clock-img

minavb

pencil-img

12959


IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa mozda su hteli posebno da te ugoste user posted image


Ma jok, to im je ručak kad su svi na okupu, a ja sam kod njih često bila godt, toliko često da su mi uvaljivali prženje bečke. Znači predjelo bečka i neki dinstani kupus, supa, rinflajš, pečenje i krompir sa kompotom i sosem, i na kraju štrudle. Gospođa mama me nije podnosila pošto sam od svega toga jela taj kupus i malo mesa.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.06.2012, 11:30

clock-img

Anoniman

Kako se pravi slatki kupus, onaj u paradajz sosu?

clock-img

04.06.2012, 11:32

clock-img

Anoniman

Obožavam sos od mirođije, pravim ga slično kao Tašina baka. Kombinaciju voća sa bilo čim slanim ne mogu ni da vidim, ništa mi gore nema od toga.
Mina, ja prvi put čujem da se bečke jedu kao predjelouser posted image Znam za recimo pohovasne paprike punjene sirom, pohovane palačinke, pohovani sir...sve je to bombastično ali u Voši prolazi kao predjelo.