Bravo! Hajde da se ne osuđujemo međusobno, nego da budemo podrška jedna drugoj. Dovoljno je što nas ceo svet osuđuje, što smo svima za nešto krive, što moramo svuda da se dokazujemo, hajde bar da se međusobno ne gložimo. Da li ste ikad čule da je muškarac odgovoran za abortus? Da li ste ikad čule da se muškarci međusobno osuđuju? Čak i opravdavaju jedni druge!
Ovo je moja priča. Neplanirana i neželjena trudnoća. Vrlo prosto, nisam računala plodne dane, nismo koristili ni kondom, niti pilule. Neću lagati da mi je pukao kondom, mada verujem da se i to dešava. Da me neko pita gde mi je bila pamet... Stvarno sam mislila: "pa, valjda neće". Onda mi je menstruacija kasnila, bolele su me grudi i bilo mi je muka, ali nikako nisam htela sebi da priznam. Nisam smela da uradim test za trudnoću, ginekolog mi je potvrdio. Sledi očaj, kajanje, preispitivanje kako sam mogla biti tako neodgovorna. Mrzela sam svaku trudničku tegobu, zavidela svakoj devojci koja nije trudna. Bila sam nezaposlena, i roditelji su me kritikovali, što razumem, ali kritikovala me je i šira rodbina, što je čisto zabadanje nosa u tuđe živote. Odlučila sam da rodim. Smatrala sam da ću se snaći, da je trebalo ranije da mislim, da beba ništa nije kriva. I u međuvremenu se zaposlim! Od tada sam uživala u svom stomačiću, i posle rodila divno dete! Sad mi nedostaje samo ceo iznos plate i ona bezbrižnost, ali to samo ponekad. Postala sam mnogo zrelija, pametnija, naučila da posmatram širu sliku, da nikoga ne osuđujem, da iskoristim svaki momenat i svaku priliku, da se snađem, da mane preokrenem u vrline... Od impulsivnog deteta postala sam samostalna žena. Uspela sam da uskladim dete, društvo, izlaske, kućne obaveze, porodicu i karijeru. Svi kažu da sam se mnogo prolepšala od kad sam majka. Da, dete je došlo u pravo vreme, iako ja to tada nisam shvatala. To je bila jedna od najpametnijih odluka koje sam u životu donela!