IZVORNA PORUKA: Žapkić
Šerpi, nisam znala kako najbolje da formulišem to što sam htela da kažem... A htela sam da kažem:da bih ja najviše volela da se odluči da rodi to dete (to je opet samo moje mišljenje). I ako se odluči na to da nikada ne dozvoli da joj neko "nabije na nos" to-da li zbog finansijske situacije ili čega već (jer su muškarci, svekrve, okolina zajedljiva) skloni tome kad nemaju drugih argumenata-onda ti sve svaljuju na grbaču kao tvoju krivicu-i ono dobro i ono loše... i od svega dobrog pokušaju da naprave loše... Ne znam da li si razumela šta hoću da kažem? Mislim da jesi...
Naravno da jesam,evo primera radi moj slucaj,mozda se i secas,kad sam ostala trudna sa Tomom niko mi u kuci nije dao podrsku,ni mm,ni majka,ni svekrva ama bas niko,svi su bili u fazonu,"sta ce ti trece imas dvoje velike dece,nemas stalan posao,vec si stara sta ce ti da ponovo prolazis koroz sve to"
malo je reci da sam bila ljuta,razocarana,besna,povredjena,naravno da sam rodila,i padala u nesvest prvih 4 meseca jer nisam dozovoljavala da mu bilo ko pridje od njih i uzme ga u ruke,to je samo MOJE dete koje vi niste zeleli. Pa bar da su mi rekli "Budalo,svaka ti cast" bilo bi mi lakse.Bila mi je teska trudnoca,povracanje,mucnine,vrtoglavice isla na posao,brinula o kuci i dvoje dece sve sama,i plakala svake noci jer se niko nije obradaovao momo Tomi.
Vrlo cesto im sada posle godinu dana nabijem na nos "zasto ga sad volite i ljubite"? Gde ste bili pre godinu dana kad ste mi trebali?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."