IZVORNA PORUKA: minavb
Put yourself in their shoes i razumeces.
IZVORNA PORUKA: minavb
Svako ima svoju muku, i svako zasto ima svoje zato.
Ovo potpisujem.
Vidim da su najveci protivnici abortusa uptavo oni koji teze stizu do bebe. To mogu da razumem.
Ne mogu da razumem izjave tipa-pa eto koliko dece imaju Romi! Nije poenta roditi dete , a onda ono
ako ima srece, pohadjace osnovnu skolu za mentalno retardirane jer ne zna dovoljno ni jezik, a o opstem obrazovanju ni da ne govorim, trcace golo i boso, a more videti samo na plakatima posto ni TV nece imati. Divno je roditi dete, ali to je tek pocetak. Najteze tek predstoji-a to je izvesti dete na pravi put. Ako je neko dovoljno pametan da je svestan da to ne moze, nije mi jasno zasto to osudjivati.
Uopste ne komentarisem abortus kao vrstu kontracepcije jer je to po meni odlika primitivaca i za svaku osudu je.
I ne verujem u te price da zene abortiraju jer im se "cefne" u dvadest-i-ne znam-kojoj-nedelji! Mozda sam naivna, a mozda i glupa, ali ne znam gde bi one mogle abortirati u tako odmakloj trudnoci, a da njihov zivot nije ugrozen, ili da plod nije zdrav. Pre verujem da te zene tako nesto kazu jer im je mozda lakse tako, nego da gledaju sazaljenje okoline zbog toga sto plod nije mogao preziveti, zato sto je umro i sl.
Ja dajem zeni pravo na izbor jer verujem da ce ona sama proceniti najbolje sta je u stanju da uradi. Koju god odluku da donese, bice joj tesko cim ima dilemu.
A najlakse je osudjivati....mnogo teze je imati razumevanja i za nesto sto ne odobravamo....