cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Najbolje testo za picu

clock-img

12.09.2020, 08:11

clock-img

mikica88

pencil-img

2180

Testo, njam. Ukusno.
Pravim cesto picu i svi volimo.

clock-img

17.06.2022, 18:20

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Ančiii, jel ovo?

IZVORNA PORUKA: Ana RR

pola kocke svežeg kvasca (ili kesica suvog)
1 kašičica šećera
oko 200 ml tople vode

400gr brašna
1 kašika soli
3 kašike maslinovog ulja

Kvasac i šećer razmutiti u toploj vodi i ostaviti da kvasac odradi svoje, 10ak minuta na toplom mestu.

U posudu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. Sipati nadošli kvasac i ulje i zamesiti elastično testo. Ostaviti testo da odstoji oko 30 minuta. Kada je testo nadošlo, razvući ga i filovati sastojcima po želji. Na slici je pica sa domaćim sokom od paradajza, šunkom, mocarelom, paprikama i mladim lukom.

user posted image

Ovo testo možete koristiti i za fokaču, pancerote, lepinje, naan itd.





_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

17.06.2022, 21:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34332

Daaaa, najbolje je user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.07.2022, 08:55

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ako vas mrzi da spremate ima u Lidlu bas lepo testo za picu. Stoji kod kora za pitu. Urolano je sa papirom za pečenje pa ga samo tako izrolate na pleh. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.07.2022, 09:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34332

Super je testo, uzimala sam par puta, ali moje dete odmah prepozna da nije domaće i kaže da mu se ne sviđa. Smarač.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.07.2022, 10:36

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Ja nisam koristila to za picu, nego za rolovanu piticu. 😁Mojoj deci je uvek lepse moja domaca. Pojesce i kupovnu, ali uvek naglase kako je moja lepsa. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

20.09.2022, 19:41

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Peče se! user posted image


IZVORNA PORUKA: Ana RR

pola kocke svežeg kvasca (ili kesica suvog)
1 kašičica šećera
oko 200 ml tople vode

400gr brašna
1 kašika soli
3 kašike maslinovog ulja

Kvasac i šećer razmutiti u toploj vodi i ostaviti da kvasac odradi svoje, 10ak minuta na toplom mestu.

U posudu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. Sipati nadošli kvasac i ulje i zamesiti elastično testo. Ostaviti testo da odstoji oko 30 minuta. Kada je testo nadošlo, razvući ga i filovati sastojcima po želji. Na slici je pica sa domaćim sokom od paradajza, šunkom, mocarelom, paprikama i mladim lukom.

user posted image

Ovo testo možete koristiti i za fokaču, pancerote, lepinje, naan itd.




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

22.09.2022, 23:36

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8620

Moram da probam ovo testo 👍👍👍

clock-img

23.09.2022, 06:22

clock-img

flamingos

pencil-img

25407

Probaj Mirko.I ja tako spremam.Odličan je recept.