IZVORNA PORUKA: little_one
Ono koliko sam ja upucena, nekategorisano dijete ne moze da dobije asistenta u nastavi, ministarstvo odobrava asistenta na osnovu procjene.
Tog asistenta ne plaća ministarstvo već roditelji a ovo znam jer sam igrom slučaja dok sam prezuvala Sofi, stajala kraj oca i asistenta i otac je rekao asistentu "Danas sam ti uplatio platu a komisija će izaći za mj.dana pa ćemo vidjeti"
U našem gradu postoji 2 odjelenja(u sklopu OŠ) i dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.
Branki to je najvjerovatnije ono šta si ti napisala da je djete upisano da se popuni broj djece pa će kasnije vidjeti šta dalje.
Nisam prosvetar i prvi put se susrećem sa pojmom inkluzije.I ako redovna nastava može pomoći djetetu da bolje napreduje naravno da to podržavam ali ako komisija odredi da bi taj program mogao pomoći djetetu.
Nadam se da će tvoj Boža dosta napredovati do škole i to vam želim od sveg srca.
Da Sofiji sam objasnila da je taj dječak kao onaj dječak sa pp koji je išao sa njima u vrtić te da je on malo drugačiji od njih i da se ne ljute na njega ih ometa.
Drago mi je kad pročitam postove kao što je napisala
milicicak i vidim da ovaj način nastave pomaže djeci.
Lijepo je vidjeti ovoliko mišljenja na ovu temu i hvala Vam na tome.
< Poruku je uredio big mum -- 11.9.2014 9:59:03 >