Ja vec 2,5 godine imam fibroadenom na desnoj dojci,pratim i ne preporucuje se operacija jer za svo ovo vrijeme nije ni malo porastao.Sama sam ga prvi put napipala pa sam otisla kod Dr.Kad se sve to izdesavalo natjerala sam sestru da vrsi samo preglede i ona je napipala na lijevoj dojci.Odvedem je kod svoje Dr. koja radi privatno,kaze joj da je njeno za operaciju,da ode u bolnicu i da se obrati hirurgu.Sok za nas,ne zna se ko se vise prepao!!!!
Ona je poslusa,prosle godine operise i kada je bila na kontroli poslije operacije kazu joj da opet u blizini reza ima novi,mali je,oko 6-7 mm,ali nju je to jos vise prepalo,jer samo sto je operisala stvirio se i novi!!!
Medjutim sad samo prati,nadamo se da ce sve biti ok!!Meni je prosle godine pored pomenutog kojeg imam vec 2,5 godine narastao i jos jedan mali,a prije par dana mi je ista Dr. pronasla manji i na lijevoj dojci!!!
Stvar je u tome da je meni moja Dr. odmah rekla da cemo pratiti,naravno ako bude raslo,odma vaditi,jer ne treba zuriti da se to vadi iz razloga sto sve zene,uglavnom,koje dobiju na jednoj dojci dobiju i na drugoj i javlja ih se vise u istoj.Zato je meni moja Dr. rekla ne mozes ti stalno kad god se novi pojavi da ti rezemo dojku.Ali jos nesto,bitno je da je onaj ko vas pregleda dobar strucnjak,naravno niko od njih ne moze da zna da li je dobrocudni,ali bolji Dr. znaju dosta pogoditi,sta je bolje da se radi.Mi smo obe prije nego sto je operisala otisle i kod ginekologa da nam kaze sta misli,odmah je rekla isto,mojoj sestri da je bolje da se izvadi,a meni da pratim!!!
Ja se pored ginekoloskih problema vjerujte mi nemam kada brinuti jos i za to,sta bude nek bude!Ali eto moja je sestra pozurila sa operacijom,a sad joj novi u istoj narastao!Moja svekrva je takodje jos za vrijeme rata izvadila iz obe u par godina razlike!