pipili, vidim tvoje prelepe dečake Možda moraš da smanjiš rezoluciju fotografije da bi ti bila prihvaćena za profil!
Da ti odgovorim na pitanja redom. S obzirom da se kod nas alergija manifestovala sa otrpilike 4,5 meseca bilo je rano za uvođenje čvrste hrane, tako da sam ja odmah prešla na "dijetu". Kao što sam ti već rekla meni je dr savetovao da izbacim samo mleko i mlečne prizvode iz ishrane, kao i sve namirnice koje u sebi to sadrže. Onda sam ja dosta čitala i primetila da i soja može da pravi problem, pa sam i to izbacila. Htela sam da pijem pirinčano mleko kao zamenu, ali pogledam šta piše na kutiji, kad ono - pored pirinča i soja! Zato ti kažem, čitaj sadržaj svega što kupuješ, pa čak i onaj hleb u celofanu zna da sdrži surutku (ne znam da li bi to smetalo ili ne, ali ja i to izbegavam). Sa nemlečnom ishranom smo počeli sa 5,5 meseci, sve po savetu gastro lekara. Uvela sam joj prvo pirinčane pahuljice pomešane sa mojim mlekom, i lepo ih je prihvatila. Četvrtog dana sam uvela krompir sa mojim mlekom opet, pa šargarepu. Svaku namirnicu sam davala po 3 dana, pa onda četvrti dan novu. U početku sam davala odvojeno, ne jednu sa drugom, ali sam ubrzo od toga odustala i počela da mešam novu sa onim koje sam već davala, ali sam obavezno pravila pauzu od tri dana!
Ne znam šta da ti kažem za taj osip, curenje nosa.....Lana nije reagovala ni na šta od hrane, hvala Bogu. Od voća možeš prvo jabuku, pa bananu, pa krušku. Ja sam jabuku i krušku kuvala, a od pre mesec dana dajem sveže - naravno, sve u dogovoru sa pedijatrom radim.
< Poruku je uredio Snelle -- 27.1.2011 14:55:33 >