Evo i mene sa izvestajem. Bebac mi ima 20 dana, ja sam od njegovog rodjenja na dijeti bez icega mlecnog, soje i jaja. Takodje ne jedem ni citruse, ali kostunjavo voce sam jela u par navrata, nisam primetila neku nerpijatnost kdo bebe zbog toga.
Od rodjenja, dakle od prve kake posle mekonijuma, kake su mu blago sluzave, sta ja znam, cenim da je to normalno. Uglavnom, iako ne jedem mlecno, ipak su mu kake pune sadrzaja, znaci nisu onako vodenkasto prazne, kao kod prvog sina dok sam bila na dijeti. Nemaju onaj specifican miris kao Lazareve, vec onako mirisu na bebecu kaku.
Bebac je miran, uglavnom lepo spava po 3-4h, sisa i tako u krug. Odlicno napreduje. Za sada nije imao ona "ciscenja" koze, kao L. sto je imao, znate one osipe po licu za koje kazu da su uobicajeni i normalni za bebe. Ja mislim da je to L. imao kao reakciju na jaja koja sam ja jela ( sa 6 meseci je potvrdjena alergija na jaja ).
Ja se za sada osecam ok, jedem prilicno raznovrsno i nije mi neka frka za mlecnim. Pijem kalcijum i gvozdje, a nekada preskocim to a uzmem tablete kompleks vitamina i minerala koji sam pila i u toku trudnoce. Planiram da budem na dijeti dok beba ne napuni 2 meseca, a onda bih pokusala lagano da uvodim prvo mlecno u svoju ishranu, a nekih 20-ak dana kasnije bih krenula i sa jajima.
Ako i on bude imao nekih problema sa alergijama, bar otprilike znam sta mogu da ocekujem i kako da se sa tim borim.
Ne znam ima li neka tema gde bi mi mame beba koje sisaju, a koje su na eliminacionoj dijeti, mogle da pisemo
da ne offujemo druge teme.
< Poruku je uredio Yula -- 9.9.2013 0:20:28 >