IZVORNA PORUKA: Dream
milicicak nisu ovesne pahuljice u pitanju.to je cist ovas koji kupujem... sad sam odlucila da budem nedelju dana na gluten free isto i citala sam na internet da i vit kapi mogu prouzrokovati krv u stolici. To je zadnje sto je ostalo da probam. Izbacujem i kapi ( vit D) od sutra pa videcu za nedelju dana kakvo ce biti stanje.
Jao, ja sam u jednom trenutku izbacila sve mlecno, jaja, gluten, bobicasto, ma skoro sve! Jela sam samo krompire, tikvice, pirinac, paradajz, dzem neki i margarin ( cista hemija ) i neki kulen iz SRB za koji sa u sastavu videla da je bezbedan. Bebi je odmah kada sam izbacila mlecno nestao proliv, poceo normalno da kaki, ( ja nisam cekala da prokrvare potpuno creva, vec cim sam primetila i jednu jedinu crvenu tackicu za koju sam posumnjala da je krv istrazivala sam po netu i otkrila da je to veoma moguc simptom alergije ili netolerancije na pkm ili lakt. )ali sluz u kaki je ostala, cak se i pojacavala! Kada sam izbacila jaja potpuno se povukao sitan bubuljickasti osip sa lica. Od brasna nisam primetila nikakvu razliku pa sam ga ubrzo vratila u ishranu.
Posle mesec i po dana dijete prvo vratim jaja, nedelju dana posle vratim polagano mlecno. Od tada pocinju opet stolice da budu prolivkaste i cesce, da bise nedelju dana kasnije pojavila krv!!! Sledila sam se, oduzela, prestravila jer sam pomislila da treba opet 2 nedelje minimum da se iscisti moj organizam od alergena, pa jos minimum 2 nedelje da se isciti bebin a ja vidim da osim mleka i mozda jaja jos nesto ne stima a ja nisam otkrila sta!!!! Momentalno prelazimo na Alernovu AR da bi videli hoce li mu biti bolje, rezultat - gotovo odmah je bila onakva kakva i treba da bude, bez sluzi i bez krvi, kasasta, bez kiselkastog mirisa. drugi dan Allernove kaka je bila savrsena. Meni vise nije trebalo. Hvala ko ga izmisli, meni je to mleko spasilo dete.